Tackar så mycket! (Jo, det blev definitivt lite lättare med den ledtråden.) Här kommer nästa bild: http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=117708 |
Det kanske redan framgår tydligt nog av bilden, men annars kan ni få en första ledtråd redan nu som förklarar det som syns i bild: http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=117708 1. Filmen handlar bl a om en kollision mellan två kulturer - den brittiska och den amerikanska. |
Gissar som vanligt hej vilt då jag inte alls kan - Atonement? __________________________ Vill du se GRATIS film? Gör som 002 och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Vilda gissningar är helt OK. Den här gången var den tyvärr fel. |
För att uppmuntra till fler vilda eller välgrundade gissningar kommer här fler ledtrådar: http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=117708 1. Filmen handlar bl a om en kollision mellan två kulturer - den brittiska och den amerikanska. 2. Filmen bygger på en pjäs av en känd teaterman. 3. Filmen hade svensk biopremiär för mindre än ett år sedan. |
Det verkar som om min vanliga bildserver är lite instabil för tillfället, så jag har lagt upp bilden på en annan server också (båda länkarna är alltså samma bild): http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=117708 http://i45.tinypic.com/3321f6c.png 1. Filmen handlar bl a om en kollision mellan två kulturer - den brittiska och den amerikanska. 2. Filmen bygger på en pjäs av en känd teaterman. 3. Filmen hade svensk biopremiär för mindre än ett år sedan. |
Kan denne teaterman vara Sam Shephard månn tro? Han har skrivit många manus både för film och teater. __________________________ Vill du se GRATIS film? Gör som 002 och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
No idea. __________________________ He used to fuck movie stars and sniff coke in his dreams. |
Nej, teatermannen är inte Sam Shepard. Jag tror det är dags för ett par nya ledtrådar (båda länkarna går fortfarande till samma bild): http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=117708 http://i45.tinypic.com/3321f6c.png 1. Filmen handlar bl a om en kollision mellan två kulturer - den brittiska och den amerikanska. 2. Filmen bygger på en pjäs av en känd teaterman. 3. Filmen hade svensk biopremiär för mindre än ett år sedan. 4. Bara en amerikan kan väl få för sig att använda en motorcykel i rävjakten, eller rättare sagt: bara en amerikanska... 5. Pjäsen som filmen bygger på har filmatiserats tidigare, av ingen mindre än Alfred Hitchcock. Kan ni lägga pusslet nu? [Inlägget redigerades av Themroc 2010-05-28 16:02:22] |
Oj, jag trodde det skulle gå snabbt med de nya ledtrådarna. Då tar vi två ledtrådar till - de här handlar om regissören (båda länkarna går fortfarande till samma bild): http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=117708 http://i45.tinypic.com/3321f6c.png 1. Filmen handlar bl a om en kollision mellan två kulturer - den brittiska och den amerikanska. 2. Filmen bygger på en pjäs av en känd teaterman. 3. Filmen hade svensk biopremiär för mindre än ett år sedan. 4. Bara en amerikan kan väl få för sig att använda en motorcykel i rävjakten, eller rättare sagt: bara en amerikanska... 5. Pjäsen som filmen bygger på har filmatiserats tidigare, av ingen mindre än Alfred Hitchcock. 6. I sann Hitchcock-anda förekommer regissören i en liten roll i filmen. 7. Samme regissör har tidigare gjort en film som diskuterats i den här tråden för inte så länge sedan. |
Nya ledtrådar (båda länkarna går fortfarande till samma bild): http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=117708 http://i45.tinypic.com/3321f6c.png 1. Filmen handlar bl a om en kollision mellan två kulturer - den brittiska och den amerikanska. 2. Filmen bygger på en pjäs av en känd teaterman. 3. Filmen hade svensk biopremiär för mindre än ett år sedan. 4. Bara en amerikan kan väl få för sig att använda en motorcykel i rävjakten, eller rättare sagt: bara en amerikanska... 5. Pjäsen som filmen bygger på har filmatiserats tidigare, av ingen mindre än Alfred Hitchcock. 6. I sann Hitchcock-anda förekommer regissören i en liten roll i filmen. 7. Samme regissör har tidigare gjort en film som diskuterats i den här tråden för inte så länge sedan. 8. Teatermannen som skrev pjäsen som filmen bygger skrev också sånger - några av dem finns med i filmen. 9. Teatermannens initialer är N.C. |
Läser och intresserar mej Themroc, har bara inte tid fär detektivarbetet, men keep on going on strong. __________________________ Vill du se GRATIS film? Gör som 002 och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Hm - jag trodde inte det här var riktigt så knivigt. Kanske är det bara få som har tid just nu? Nåväl, jag ger mig inte - här kommer två nya ledtrådar (båda länkarna går fortfarande till samma bild): http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=117708 http://i45.tinypic.com/3321f6c.png 1. Filmen handlar bl a om en kollision mellan två kulturer - den brittiska och den amerikanska. 2. Filmen bygger på en pjäs av en känd teaterman. 3. Filmen hade svensk biopremiär för mindre än ett år sedan. 4. Bara en amerikan kan väl få för sig att använda en motorcykel i rävjakten, eller rättare sagt: bara en amerikanska... 5. Pjäsen som filmen bygger på har filmatiserats tidigare, av ingen mindre än Alfred Hitchcock. 6. I sann Hitchcock-anda förekommer regissören i en liten roll i filmen. 7. Samme regissör har tidigare gjort en film som diskuterats i den här tråden för inte så länge sedan. 8. Teatermannen som skrev pjäsen som filmen bygger skrev också sånger - några av dem finns med i filmen. 9. Teatermannens initialer är N.C. 10. Det här är en brittisk film, byggd på en brittisk pjäs av en brittisk teaterman, med mestadels brittiska skådespelare, men med en amerikansk skådespelerska i en huvudroll. 11. En sång som framförs i filmen är "A Room with a View". Hjälpte det? |
Fortfarande tyst - här kommer fler ledtrådar (båda länkarna går fortfarande till samma bild): http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=117708 http://i45.tinypic.com/3321f6c.png 1. Filmen handlar bl a om en kollision mellan två kulturer - den brittiska och den amerikanska. 2. Filmen bygger på en pjäs av en känd teaterman. 3. Filmen hade svensk biopremiär för mindre än ett år sedan. 4. Bara en amerikan kan väl få för sig att använda en motorcykel i rävjakten, eller rättare sagt: bara en amerikanska... 5. Pjäsen som filmen bygger på har filmatiserats tidigare, av ingen mindre än Alfred Hitchcock. 6. I sann Hitchcock-anda förekommer regissören i en liten roll i filmen. 7. Samme regissör har tidigare gjort en film som diskuterats i den här tråden för inte så länge sedan. 8. Teatermannen som skrev pjäsen som filmen bygger skrev också sånger - några av dem finns med i filmen. 9. Teatermannens initialer är N.C. 10. Det här är en brittisk film, byggd på en brittisk pjäs av en brittisk teaterman, med mestadels brittiska skådespelare, men med en amerikansk skådespelerska i en huvudroll. 11. En sång som framförs i filmen är "A Room with a View". 12. En annan sång från filmen är "Mad About the Boy". 13. Filmen är en komedi som utspelar sig i 1920-talets England. |
Easy Virtue ? |
Visst är det "Easy Virtue", taz! Bravo! "Easy Virtue", eller "Små skandaler", som var den svenska titeln, är en brittisk komedi från 2008 som bygger på Noël Cowards pjäs med samma namn från 1924. Handlingen kretsar kring en traditionell engelsk familj där sonen, spelad av en skönsjungande Ben Barnes, kommer hem till familjens gods från en resa till Frankrike och överraskande presenterar sin nyblivna fru Larita (Jessica Biel), som inte bara visar sig vara en amerikanska utan därtill en racerförare. Hans mor, suveränt spelad av Kristin Scott Thomas, bestämmer sig för att göra allt för att splittra de unga tu efter devisen att det inte finns någon olycka som inte en väl genomförd skilsmässa kan rätta till. Hon får gott stöd av familjens två döttrar, där den yngre (Kimberley Nixon) jobbar hårt för att gräva fram obekväma detaljer från Laritas förflutna. Den desillusionerade pappan i familjen (Colin Firth) tar däremot Laritas parti, och så småningom tar händelserna en oväntad vändning... "Easy Virtue" blev till film första gången redan 1928 i regi av Alfred Hitchcock. Den här versionen, från 2008, regisserades av Stephan Elliott, som 14 år tidigare gjorde "Priscilla - öknens drottning", som förekom som gissning tidigare på den här sidan i tråden. Flera av sångerna i filmen är skrivna av Noël Coward. "Små skandaler" hade svensk biopremiär i juni 2009. Så var det! Poäng till taz: uncle_funk: 40 p Modv0074: 34p Themroc: 26p 002mateke: 24p Oskar_90: 18p freddyvonmetal: 18p starchild: 16p taz: 13p Wookad: 9p Zirgo: 8p ToxicAvenger: 6p Miffo: 6p martin88: 5p Kalles: 5p erbsman: 5p dawe100: 4p mysgrabben: 4p Day wolf: 3p Inzomnia: 3p Lepre: 3p S16F: 3p Catweazle: 2p Angelus: 1p Anspråkslös: 1p Imaculent: 1p Sofia92: 1p F_uckFace: 1p madeleine_g: 1p mikael355: 1p david_johanson: 1p flingan94: 1p .. och så kan jag äntligen lämna hatten vidare! |
Ny bild, taz? Är filmen bra, Themroc? __________________________ Vill du se GRATIS film? Gör som 002 och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Tja, jag gillade den i alla fall, men då är jag också rätt förtjust i engelska komedier. Det är mestadels bra skådespelarprestationer, och en rolig och fyndig dialog, som jag misstänker kan vara Noël Cowards förtjänst - men det vet jag inte, för jag har inte sett pjäsen. Det finns många roliga biroller, t ex en butler som inte tycks förvånas över något här i världen. Och sedan är det kul att se exempelvis Colin Firth i en lite annan sorts roll än man är van vid. Så, jodå - en och en halv timmes god underhållning! Vid premiären i England fick filmen blandat mottagande (men engelsmän är också ganska bortskämda med välgjorda komedier). På FP är det bara två som har betygsatt den, och de var inte så nöjda (2,5 i snitt). |
Ok. Themroc, d vore kul att läsa dina recensioner om filmer! Synd du inte verkar betygsätta en enda film (än så länge). __________________________ Vill du se GRATIS film? Gör som 002 och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Nej, det är sant - jag har inte gett mig in i det ännu. Tiden räcker inte till allt man vill göra. Får se om jag kan bättra mig med tiden. Ny bild, taz? |
Passar på att lägga upp en bild: http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=117936
Enkel en! __________________________ He used to fuck movie stars and sniff coke in his dreams. |
dawe, där slapp taz billigt undan! I Love You Phillip Morris? __________________________ Vill du se GRATIS film? Gör som 002 och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Nixnix! Vill ni ha ledtrådar eller ska jag låta några fler gissa? __________________________ He used to fuck movie stars and sniff coke in his dreams. |
the cable guy är det ju. den va enkel som fan [Inlägget redigerades av freddyvonmetal 2010-06-04 14:42:06] |
Aldrig sagt något annat Fvm, Kör ni med hattar i denna tråden också? isf är hatten din nu.. uncle_funk: 40 p Modv0074: 34p Themroc: 26p 002mateke: 24p Oskar_90: 18p freddyvonmetal: 19p starchild: 16p taz: 13p Wookad: 9p Zirgo: 8p ToxicAvenger: 6p Miffo: 6p martin88: 5p Kalles: 5p erbsman: 5p dawe100: 4p mysgrabben: 4p Day wolf: 3p Inzomnia: 3p Lepre: 3p S16F: 3p Catweazle: 2p Angelus: 1p Anspråkslös: 1p Imaculent: 1p Sofia92: 1p F_uckFace: 1p madeleine_g: 1p mikael355: 1p david_johanson: 1p flingan94: 1p __________________________ He used to fuck movie stars and sniff coke in his dreams. |
http://img689.imageshack.us/f/vlcsnap2010060416h55m23.png/ |
The Grand? __________________________ He used to fuck movie stars and sniff coke in his dreams. |
nopp |
Snatch? __________________________ Vill du se GRATIS film? Gör som 002 och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
nopp http://img689.imageshack.us/f/vlcsnap2010060416h55m23.png/ lettråd 1: 80talsrulle |
Midnight Run? Fylla=rätt svar! __________________________ He used to fuck movie stars and sniff coke in his dreams. |
rätt.Din tur uncle_funk: 40 p Modv0074: 34p Themroc: 26p 002mateke: 24p freddyvonmetal: 19p Oskar_90: 18p starchild: 16p taz: 13p Wookad: 9p Zirgo: 8p ToxicAvenger: 6p Miffo: 6p martin88: 5p Kalles: 5p erbsman: 5p dawe100: 5p mysgrabben: 4p Day wolf: 3p Inzomnia: 3p Lepre: 3p S16F: 3p Catweazle: 2p Angelus: 1p Anspråkslös: 1p Imaculent: 1p Sofia92: 1p F_uckFace: 1p madeleine_g: 1p mikael355: 1p david_johanson: 1p flingan94: 1p |
Se, Fyllan har alltid rätt! http://img130.imageshack.us/img130/6619/1113u.jpg __________________________ He used to fuck movie stars and sniff coke in his dreams. [Inlägget redigerades av dawe100 2010-06-06 12:50:19] |
eller inte |
Good Will Huntung? |
Rätt, slaven är din! uncle_funk: 40 p Modv0074: 34p Themroc: 26p 002mateke: 24p freddyvonmetal: 19p Oskar_90: 18p starchild: 16p taz: 13p Wookad: 9p Zirgo: 8p ToxicAvenger: 6p Miffo: 6p martin88: 5p Kalles: 5p erbsman: 5p dawe100: 5p mysgrabben: 4p Day wolf: 3p Inzomnia: 3p Lepre: 3p S16F: 3p Catweazle: 2p Angelus: 1p Anspråkslös: 1p Imaculent: 1p Sofia92: 1p F_uckFace: 1p madeleine_g: 1p mikael355: 1p david_johanson: 1p flingan94: 1p GBGkoden: 1p __________________________ He used to fuck movie stars and sniff coke in his dreams. [Inlägget redigerades av dawe100 2010-06-06 19:27:09] |
Ny bild kommer upp ikväll, skall bara lista ur hur man gör... |
I väntan på GBGkoden kan ni/vi njuta av en bild hämtad ur en film med magnifika actionsscener. http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=118104 |
Slänger in ytterligare en bild ur filmen http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=118233 |
The Curse of the Golden Flower självklart... |