?? Har för mig att det är ur en parodi, men kan inte placera den. Superhero movie? |
Nej, tyvärr, starchild, snarare typ "motsatsen". http://i238.photobucket.com/albums/ff248/002mateke/Gissafilmfrnfoto_4.jpg Ledtrådar: 1. Det är ingen komedi alls utan ett starkt och viktigt drama som berör oss alla människor. __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Är säkert helt ute och cyklar igen men Fearless? |
Nej tyvärr fel igen. http://i238.photobucket.com/albums/ff248/002mateke/Gissafilmfrnfoto_4.jpg Ledtrådar: 1. Det är ingen komedi alls utan ett starkt och viktigt drama som berör oss alla människor. 2. Filmen skulle jag vilja säga tillhör inte toppskiktet av mest kända filmer, kan hända att den gick en kort sejour på bio i Sverige, och ingen av mina vänner har sett den innan mej - det vill säga ingen talar om den. Dock är filmen faktiskt riktigt bra och handlingen utspelar sig i 3-4 världsdelar, bortom "gränser" sas. __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Mongul? |
Jag vet att jag har sett filmen, men kan just nu inte placera bilden Jag gissar på Nomad. [Inlägget redigerades av starchild 2010-02-15 16:41:04] [Inlägget redigerades av starchild 2010-02-15 16:55:25] |
Nej och nej tyvärr fel igen, men ge inte upp! http://i238.photobucket.com/albums/ff248/002mateke/Gissafilmfrnfoto_4.jpg Ledtrådar: 1. Det är ingen komedi alls utan ett starkt och viktigt drama som berör oss alla människor. 2. Filmen skulle jag vilja säga tillhör inte toppskiktet av mest kända filmer, kan hända att den gick en kort sejour på bio i Sverige, och ingen av mina vänner har sett den innan mej - det vill säga ingen talar om den. Dock är filmen faktiskt riktigt bra och handlingen utspelar sig i 3-4 världsdelar, bortom "gränser" sas. 3. Filmen har en Nya Zeeländsk manlig regissör som just nu har en i en del media hyllad film som rullar på biograferna. __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Beyond Borders? |
Ja, den är det - grattis, Themroc! Vad tog du det på? Modv0074: 34p uncle_funk: 31p Themroc: 23p 002mateke: 19p Oskar_90: 18p freddyvonmetal: 13p starchild: 12p Wookad: 9p taz: 9p Zirgo: 8p ToxicAvenger: 6p Miffo: 6p martin88: 5p Kalles: 5p erbsman: 5p Day wolf: 3p Inzomnia: 3p Lepre: 3p S16F: 3p mysgrabben: 2p Catweazle: 2p Angelus: 1p Anspråkslös: 1p Imaculent: 1p Sofia92: 1p F_uckFace: 1p madeleine_g: 1p mikael355: 1p david_johanson: 1p flingan94: 1p dawe100: 1p __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Nice tråd, ser fram emot nya bilder. Hade fått poäng på den senaste. |
11 maj 2007 började denna tråd. Kul att den fortfarande lever! __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Gattaca edit: Tittade på fel sida. [Inlägget redigerades av dungarulez 2010-02-16 21:13:54] |
Tackar så mycket! Jag har tyvärr inte sett filmen - det borde jag nog - så jag fick pussla med ledtrådarna i stället. Jag kunde bara komma på tre manliga regissörer från Nya Zeeland, så jag fick börja med den ledtråden och hoppas att jag inte hade missat den rätte. Jaha, jag förstår att det är flera som väntar otåligt på nästa bild, så här kommer den: http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=115631 |
Ok, för dem som var riktigt noggranna så kunde de hitta en fyndig ledtråd á la Fredrik Lindström/Björn Wahlström i tips 2: "...bortom 'gränser' sas" Rob Roy? __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 [Inlägget redigerades av 002mateke 2010-02-17 10:11:24] |
Ha ha, den extra ledtråden missade jag helt! Men det gick ju bra ändå... "Rob Roy" är tyvärr fel. |
Jag gissar då fortsättningsvis på att soldaterna är fransmän, kanske Napoleons? __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Brittiska soldater tror jag. __________________________ "Monster", the best anime around? |
mateke har rätt, soldaterna är franska: http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=115631 1. Filmen utspelar sig i Frankrike under 1800-talet. [Inlägget redigerades av Themroc 2010-02-17 20:31:54] |
Puh! One down, several to go... Jag vet att jag gissar lite okonventionellt nu, men personligen tycker inte jag det är fel - allt detektivarbete är trots allt detektivarbete... ...så jag undrar om skådisen som ser ut att var i fångenskap kan vara Liam Neeson eller Gerard Depardieu? __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Ja, det är någon av de två! |
Les misérables? __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
"Les Misérables" är helt korrekt, mateke! Du ska få din poäng, men innan jag berättar detaljerna, har du lust att briljera och pricka in vilken av filmatiseringarna det är? |
(Jag hjälper 002mateke lite, det är den med Liam Neeson) |
Helt riktigt! Det här var alltså "Les Misérables" från 1998, Bille Augusts filmatisering av Victor Hugos klassiska roman "Samhällets olycksbarn", med Liam Neeson i huvudrollen som Jean Valjean. "Samhällets olycksbarn" är en populär roman att filmatisera. Sedan 1900-talets början har det gjorts över 40 biofilmer, tv-filmer och tv-serier som bygger på romanen. Ännu mer känd är naturligtvis Claude-Michel Schönbergs och Alain Boublils musikal "Les Misérables", en av världens mest framgångsrika musikaler. Dessutom har det gjorts tecknade filmer och tv-serier, scenteater, radioteater och - tro det eller ej - t o m två tv-spel med romanen som grund! Bille Augusts film från 1998 är den senaste spelfilmen, men många minns säkert också den franska tv-serien från 2000 med Gérard Depardieu i huvudrollen. I Bille Augusts film ser vi Liam Neeson, Uma Thurman, Geoffrey Rush och Claire Danes i de stora rollerna. Den som tittar med svenska ögon upptäcker också Reine Brynolfsson i en av de mindre rollerna. Så - grattis och poäng till mateke: Modv0074: 34p uncle_funk: 31p Themroc: 23p 002mateke: 20p Oskar_90: 18p freddyvonmetal: 13p starchild: 12p Wookad: 9p taz: 9p Zirgo: 8p ToxicAvenger: 6p Miffo: 6p martin88: 5p Kalles: 5p erbsman: 5p Day wolf: 3p Inzomnia: 3p Lepre: 3p S16F: 3p mysgrabben: 2p Catweazle: 2p Angelus: 1p Anspråkslös: 1p Imaculent: 1p Sofia92: 1p F_uckFace: 1p madeleine_g: 1p mikael355: 1p david_johanson: 1p flingan94: 1p dawe100: 1p ... och så ser vi fram emot nästa bild! |
Tack, starchild, men d hade jag redan greppat för länge sen! Han liknar trots allt Neeson mest här. starchild och themroc, ni båda har varsit PM här på FP i era respektive inboxar!!! Tackar, themroc! Eftersom hatten e min kör jag vidare... http://i238.photobucket.com/albums/ff248/002mateke/Gissafilmfrnfoto_5.jpg __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
The apartment med Jack Lemmon |
Såja, det gick oerhört fort! Grattis, starchild, hatten e din! Vad tog du det på (valde en mindre typisk eller känd bild från filmen tyckte jag)? Ungkarlslyan eller The Apartment är en sann svart/vit klassiker från 1960 som idag i feb 2010 ligger på plats 98 på IMDb Top 250 och kanske, kanske är Jack Lemmons största film. Modv0074: 34p uncle_funk: 31p Themroc: 23p 002mateke: 20p Oskar_90: 18p starchild: 13p freddyvonmetal: 13p Wookad: 9p taz: 9p Zirgo: 8p ToxicAvenger: 6p Miffo: 6p martin88: 5p Kalles: 5p erbsman: 5p Day wolf: 3p Inzomnia: 3p Lepre: 3p S16F: 3p mysgrabben: 2p Catweazle: 2p Angelus: 1p Anspråkslös: 1p Imaculent: 1p Sofia92: 1p F_uckFace: 1p madeleine_g: 1p mikael355: 1p david_johanson: 1p flingan94: 1p dawe100: 1p __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Tack, tyckte väl att jag kände igen den. Här är "något gott" att titta på http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=115773 |
Grym fokus, vet dock inte filmen. __________________________ FTC (Film Training Company) Vittorio Storaro kommer till Göteborg och visar upp sin visning "Writing with light". Kika in på Röhsska. |
Du hade en fråga i inlägget innan, starchild! Nu till din bild: nej kan inte gissa! Ledtråd tack! __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
En ledtråd; "Något gott"... Titeln på denna aktionfilm är snarlik titeln på en romantisk komedi från början av 2000-talet. http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=115773 |
No idea. __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Ledtråden kan både ätas och drickas. Man firar en stor högtid i den romantiska komedin. http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=115773 |
Chocolate från 2008? |
Rätt svar taz. Bilden är hämtad från thailänska actionrullen Chokolate (eller Zen, som den också heter). Den handlar om en autistisk flicka som också är kampsportsexpert. Modv0074: 34p uncle_funk: 31p Themroc: 23p 002mateke: 20p Oskar_90: 18p starchild: 13p freddyvonmetal: 13p Wookad: 9p taz: 10p Zirgo: 8p ToxicAvenger: 6p Miffo: 6p martin88: 5p Kalles: 5p erbsman: 5p Day wolf: 3p Inzomnia: 3p Lepre: 3p S16F: 3p mysgrabben: 2p Catweazle: 2p Angelus: 1p Anspråkslös: 1p Imaculent: 1p Sofia92: 1p F_uckFace: 1p madeleine_g: 1p mikael355: 1p david_johanson: 1p flingan94: 1p dawe100: 1p |
Rekommendrar du filmen, Starchild? __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Ja, jag tyckte den var bra. Den har en bra grundhistoria och mycket bra aktionscener. |
Ok. Ny bild, Taz? __________________________ Vill du se GRATIS film? http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Ny bild http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=115890 |
Gissar vilt på Bad Boys (1983)? __________________________ FTC (Film Training Company) [Inlägget redigerades av uncle_funk 2010-02-26 16:43:37] |