Achso, det var Joonas med två o:n och inte Kontio, man! Grattis till att just Du är så uppmärksam! __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |
Grattis till mig som har sommaren att se fram emot nu! Glassa på stranden, grilla, ta en eller annan bira o ha de gött! Jag firar att den hemska blöta o kalla NZ vintern är över! __________________________ A Fonzanoo is a guy who farts in the tub, and bites the bubbles. |
Ja, själv äter jag bröd. |
Nu sticker jag iväg till innebandyträningen på Kungsholmen, men i brådrasket passar jag på att gratta mig själv till att jag idag exakt har betygsatt och självklart också kommenterat 400 filmer - grattis, The Mats! Det har du gjort bra på ett år! __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |
Ja och pojkvännen fira 5 ¨månader i morgon..hehheehehe.. __________________________ //Madeleine |
Madeleine> Har din pojkvän skal? |
wookad: nu var du väldigt rolig va?... nej tro det eller ej men han är faktiskt en riktig människa.. __________________________ //Madeleine |
Madeleine, grattis till att du hittade drömprinsen ej i skalman utan i en riktig människa! (jag förstår ej ert interna skämt, eller, Joonas och Madeleine) __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |
Hon är filmpunktens största turtles-nörd Förstår du nu? [Inlägget redigerades av Wookad 2009-03-04 21:45:09] |
JAG gillar törtels mer än hon! |
Grattis till det, Mr toxicA.! Någon måste göra det också! Vi har alla en funktion här i livet. ...:::Vidare Turtles låsta:::... __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |
Omg... vad ÄR det här för jävla tråd? __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. About sex: when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing. Om man går snabbt och ler mycket, så ser ingen hur ful man är. |
He, he! Grattis, Shadowfax, till att även du har tittat ut i rampljuset och funnit din väg till saligheten, dvs denna heliga tråd! Grattis, grattis! Äntligen! __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |
Jaaa... en extrem "klappa-sig-själv-på-axeln-tråd". Weirdos __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. About sex: when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing. Om man går snabbt och ler mycket, så ser ingen hur ful man är. |
Då har du missförstått det hela, läs hela tråden igenom med all inlägg så förstår du att det är tråden där vi ALLA klappar varann på axeln, vilket behövs, och INTE sig själv! Viktigt, viktigt!!! __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |
Same shit, different name. God, får man inte skriva lite fel? Anyway, have fun! __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. About sex: when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing. Om man går snabbt och ler mycket, så ser ingen hur ful man är. |
Grattis, som sagt, HELA Göteborg till SM-guldet i fotboll! Bra gjort för en underdog som ni var, liksom mitt DIF!!! Och grattis till tråden i sig själv som idag överlevt i hela två (2) veckor! __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |
Ja ska gratta göteborg för att dem vann och även passa på o gratta mig själv för att jag har dragit på mig någonting så dumt som en rejäl förkylning *host o snurvel* __________________________ //Madeleine |
Tar Madde i hand o grattar till förkyldningen. Själv firar jag att jag är frisk från halsfluss-öroninflammationen jag led av förra veckan. Hurra Hurra hurra för antibiotika,! (aka bensin o sprit) __________________________ A Fonzanoo is a guy who farts in the tub, and bites the bubbles. |
Hurra för mig som ska opereras om en vecka snyft Och hurra för att jag får lägga av tandställningen om sisädär två år. Hurra oxå för att jag kommer att ha snyggaste smilet om två år =) man måste ju se det positiva i saker och ting. __________________________ [Inlägget redigerades av Sofia92 2007-10-30 00:35:37] |
Du har helt r'tt Sofia. Tandställningen får man stå ut med, o sen blir man snygg som skit! Jag hade helt snea tänder som liten, men blev rackarns snygg i käften efter tandställningen Operationer e aldrig kul, men du ska passa på att be om extra droger nu när de e gratis! __________________________ A Fonzanoo is a guy who farts in the tub, and bites the bubbles. |
Att ha tandställning är aldrig roligt men det är som du säger, Sofia, man får en rackarns snygg käft efter det. Hade själv tandställning i både över och underkäken i ett år. Gratta mig själv för att jag mår mycket bättre idag och för att jag dessutom ska flytta till en ny och mycket finare lägenhet. __________________________ //Madeleine |
Ja det blir ju bra med tiden, även om jag är heligt trött på tandställningen redan, har haft den i en vecka fast första tiden ska ju vara värst har man hört så. Inzomnia ; Haha,... ja så kan man ju se det, fast jag tror inte det är några roliga droger man får på sjukhus. __________________________ Hört på systemet, Sthlm Äldre välklädd turist: May I pay with credit card, please? Expediten: Yes but I must see your leg. Mannen: Excuse me? Expediten: Put your leg here! (pekar på disken) |
Ja den första tiden är ju klart värst. Ush. Det gjorde så förbannat ont i min käft när jag hade min den första tiden så att jag höll på och bli tokig. Gick och hade konstant huvudvärk i minst 2 veckors tid.. Fast det blir bättre men man får vänja sig vid att det också kan fastna en hel del saker emellan tänderna och tandställningen med.. __________________________ //Madeleine |
4 megaanledningar att gratta nån idag lör 3/11 i nådens år 2007: 1. Grattis 002mateke för ditt 501 inlägg här på Forum med detta inlägg! 2. Grattis denna tråd som idag blir hela tre (3) veckor gammal - nästan rekord för en så hyfsat onyttig/onödig tråd, na!? 3. Grattis dagens namnsdagsbarn: Hubert & Hugo! 4. Grattis Sthlm till första snön i år som kom inatt (som var mellan fredag & torsdag)! BONUS: 5. Och slutligen grattis & tack denna tråd för att du sprider så mycket glädje och värme till människorna här på sajten! De behöver det i höstmörkret, men än vad de själva anar o tror. __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |
SUPERDUPERMEGABONUS: 6. Det viktigaste idag som framförallt trots allt händer är faktiskt detta: G R A T T I S, ToxicA. på fördelsedan!!! __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |
Tack, tack. Det värmer mitt hjärta. Glöm inte att gratta mig på min nästa födelsedag, 13/11. |
Okie. Grattis ändå till att du fyller samma månad som mig (2/6)! __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |
Största kommande Grattismåstet vad jag vet framöver måste ju ändå vara detta: FILMPUNKTEN 5 ÅR 20/12 FÅR ju bara inte missas, eller hur? [Inlägget redigerades av Sofia92 2007-11-04 13:10:37] |
WOW! Helt rätt, Sofia92, HUR kunde jag missa detta...??? Hur ska vi minnas detta? Nån som har en timer och som sen skriver in det här den 20/12? __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |
vi kommer nog ihåg, ingen risk. Frågan är HUR vi ska fira? Kan nån komma på nåt bra? |
Om det går, så kanske vi kan ha en liten träff där alla som vill och kan vara med och fira. Kanske en videokväll eller en biokväll eller någonting i den stilen. Någon som har någon annan ide? __________________________ //Madeleine |
Grattis Der Mats till att ditt betygssnitt nyss sänktes ett steg till 3,7! Grattis alla vardagsmänniskor som står ut med höstmörkret, -kylan och -regnet! Grattis Ingegerd (min farmor i himlen) & Ingela - ni har namnsdag! Grattis alla svenskar som, liksom jag, lyckas tänka bort den ursvenska "lagomska" Jante-lagen, och på så sätt skapa en bättre tillvaro för alla! __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |
vad sjutton är jante-lagen? |
Grattis till Mateke som lyckats häva jantelagen! Jantelagen ser ut såhär: Du skall inte tro att du är något. Du skall inte tro att du är lika god som vi. Du skall inte tro att du är klokare än vi. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi. Du skall inte tro att du vet mer än vi. Du skall inte tro att du är förmer än vi. Du skall inte tro att du duger till något. Du skall inte skratta åt oss. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig. Du skall inte tro att du kan lära oss något. "Jantelagen formulerar i ord den oskrivna lag, som säger att man inte får sticka upp och tro att man är bättre än andra på något sätt. Jantelagen kopplas ofta till kulturen på många platser i Skandinavien, särskilt tidigare då de flesta bodde på landsbygden och i mindre städer och kontakten med omvärlden var mindre, vilket gav mindre utrymme till förändringar. " Usch o fy för detta helvetiska påfund! Kan inte fatta att så många fortfarande är såna. __________________________ A Fonzanoo is a guy who farts in the tub, and bites the bubbles. |
Du är nog också sån, Inzomnia även om du inte vet om det. Eller vill veta om det. Det går inte att hux flux avsäga sej från något som är så inbränt i den svenska folksjälen som jantelagen. Låt oss exempelvis ponera att du, Inzomnia är riktigt duktig på att reparera bilar. Och en dag får du så en fråga om du är kunnig inom detta område. Vilket av dessa svarsalternativ hade du förmodligen valt: "Jo jag är riktigt, riktigt duktig faktkiskt, bättre än de flesta bilmekaniker" eller: "Jorå, ett och annat kan jag nog" 99 procent av alla svenskar hade valt alternativ två. Men skitsamma! Anledningen till att jag gick in på den här tråden var för att basunera ut att min 500: e film har blivit betygsatt. Cowabunga! Det är typ 1000 timmar av mitt liv. Räknar man med att jag sett typ hälften av dom minst två gånger så blir det väl snarare 2000 timmar. Om jag använt denna tid åt att bli rik istället så hade jag nog varit det vid det här laget... __________________________ - I'd rather have a gun and not need it, than need a gun and not have it. [Inlägget redigerades av DuskBringer 2007-11-09 18:56:57] |
Om vi låter oss säga att du dessutom har sett 500 timmar mer film än vad du har betygsatt, och att du hade tjänat 100 spänn för varje timme hade du istället haft närapå en kvarts miljon. -Som du givetvis hade delat med mig. |
Mr D(uskBringer), kul inlägg där i slutet! Härlig statistik! Grattis! Men... dessvärre har jag ett sådant också. Dessvärre är ditt exempel ang. Ms I(nzo) något skevt. Svar 2 skulle nog många säga ja, men det sägs ju halvt ironiskt (nästan helt) eftersom det är ett ödmjukt svar. Men ödmjukhet är absolut INTE = jantelagen. Man kan vara ödmjuk utan att toucha jantelagen, samtidigt som man kan vara "skrytsam" på ett positivt sätt genom HUR man säger det man säger. Betoningar är oerhört viktigt här. Man måste (för fasiken) få vara stolt över egenskap(er) hos sig själv, MEN i Sverige tvingas man att dessutom anpassa sig till alla andra "svenskar" som fortfarande påverkas av jantelagen. I ditt målande exempel måste bilmekanikern för att sälja sin tjänst säga det på det 2 sättet. Svenskar köper ej annars av Dig generellt. __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |
hjälp jag är en riktig anhängare av exempel 2 kan mycket väl bli för ödmjuk ibland, dax å göra sig av med den vanan kanske. |
Nej, Ms S(ofia92), du missförstår. Ödmjukhet is the thang. Inte alls förknippad m Jante-lagen egentligen. En människa som inte är ödmjuk ingår aldrig i min vänskapskrets. Där blir det tvärt NEJ! __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |