Inte för att han e min favorit, men jag e undrar va ni tycker om Mel Gibson som regisör. /B |
grymmaste regisören måste väl andå vara dario argento och bästa filmen var lite svårare; kanske Phantom of the opera av den ovanämnda eller Tenebrae eller kanske möjligtvis Suspiria. En annan bra regisör är väl Martin Scorsese (är lite osäker på stavingen?) Taxidriver och Kristi sista Frestelse tillhör några av mina Scoresese favoriter. Det finns många andra bra regisörer som är värda att nämna, tvär fler sämre än bättre. Men det går inte enligt mig att jämföra en regisör som enbart gör action filmer och en som gör komedier. Olika genrer. förresten jag glömde nämna socialrealismen store konstnär som har bakom sig ett antal fullträffar såsom Carla song, bread and roses samt Järnvägare Mvh / Michael |
Det värkar som att 10% av medlemarna här inte kan ett skit om filmer. För till fället är min Favo reggisör: Kubrick " I only got two things in this world and that is my word and my balls and I don't break them for no one." |
Min absoluta favorit är Tim Burton. Hans filmer är överlag suveräna! (Inte minst hans senaste mästerverk Big Fish!!!) Annars tillhör Kubrick och Bergman favoriterna.. |
Otacon: "Det värkar som att 10% av medlemarna här inte kan ett skit om filmer." Ärligt talat Otacon. Om 10% av alla filmpunktare inte kan ett skit om filmer blir jag imponerad. Det betyder ju att kunskaps nivån är mycket hög. Och jag hoppas jag kan lära mig en del av er 90% som kan... Jag vet vad jag gillar med film och om det är kunskap eller inte det vet jag inte. Sedan om man kan nameproppa 800 regisörer och deras filmer så blir inte jag så imponerad. När man tittar på de som skrivit sina favorit regisörer i denna tråd är det ofta gubbar som Kubrik, Lynch, Burton, Scorsese, Tarantino, Kurosawa, Bröderna Coen o.s.v. nämns. Men det är sällan det dyker upp ett mindre känt namn och en bra motivering varför just den personen är så bra... |
Jag gillar Kjell Sundvall |
man favvorit är peter jackson... (har i övrigt inte så bra koll) |
Andrej Tarkovskij (Stalker och Offret) Theo Angelopoulos (Evigheten och en dag, Odysseus Blick) Akira Kurosawa (Rashomon, Ran) Zhang Yimou (Röda lyktan, Röda fälten) Carl Theodor Dreyer (En kvinnas martyrium, Ordet) Luchino Visconti (Döden i Venedig, Leoparden) Kenji Mizogushi (Sansho Dayû, Life of Oharu) Yasujiro Ozu (Tokyo monogatari, Bakushu) Abbas Kairostami (Smak av körsbär, Vinden bär oss) Aleksander Sukorov (Ryska arken, Mor och son) Dessa är mina tio favoriter, |
En regisör som verkar lite bortglömd är Brian de Palma. Han har regiserat klassiker som Scarface (den från 1983 med Al Pacino i huvudrollen), De omutbara(med Costner, Carcia, DeNiro och Connery) och även Mission Impossible. Han har också hjälpt en nära vän med ett film där han hittade på ett sätt att visa en "scrollande" text i början av filmen för att förklara händelser för publiken, som hans vän i sista minuten satte in i filmen. Hans vän heter för övrigt George Lucas och filmen heter Star Wars. [Inlägget ändrat av shamanen 2005-01-03 00:00:15] |
Gillar Jerry Bruckheimer. Han är med i alla bra filmer ____________ Fuck you dude |
Shadowfax; Vad jag vet har Bruckheimer aldrig regiserat en film. /Shamanen |
Okey, producerat dom då.. Jag hade inte valt hans namn om jag inte sett att några hade gjort det före mig. ____________ Fuck you dude |
Bröderna Farrelly! Dom är helt otroliga Maybe, for once, someone will call me "sir" without adding: "you're making a scene" |
Några regissörer som jag tycker är bra är Jan Troell, Daniel Lind Lagerlöf, Alan Parker och Frank Darabont. __________________________ |
Steven Spielberg, Hayao Miyazaki & Stanley Kubrick __________________________ "A bullet always tell´s the truth" - Man on fire |
min lista ser ut så här george lucas steven spielberg __________________________ lost and find |
Udda att ingen sagt Sergio Leone. Min Top 5 för tillfället. Akira Kurosawa Sergio Leone Stanley Kubrick Alfred Hitchcock Martin Scorsese Favorit utan att vara Mästerlig, ännu: Cameron Crowe __________________________ |
Tim Burton, Peter Jackson, Steven Spielberg, George Lucas, Wolfgang Petersen, Michael Bay. Alla dom är bra.. __________________________ [Inlägget ändrat av Hanes 2006-04-22 21:45:14] |
Är själv ett starkt fan av Jean-Pierre Jeunet, tycker att hans filmer känns "levande" om man kan säga så...Tycker att hans senaste, En långvarig förlovning, är ett riktigt mästerverk __________________________ "It's only after you've lost everything that you're free to do anything." |
Steven Spielberg, Michael Bay och George Lucas. __________________________ ''My name is Bond, James Bond" |
Timoti nämnde just de tre jag har minst respekt för :| __________________________ |
[Inlägget ändrat av Mr Blue 2006-09-01 11:35:28] |
Spielberg är grymt bra. Punkt slut. __________________________ There's no such thing as free cable |
Tim Burton __________________________ [Inlägget ändrat av Miss Ljung 2006-07-03 00:30:30] |
Kan nog inte sätta nån favorit regissör men det finns några favortiter...... Peter Jackson!...lätt en av dom skickligaste regissörerna som lever..... Quentin Tarantino!...finns ingen som kan göra "coolare" filmer Kevin Smith!...smart o rolig regissör som borde få mer uppmärksamhet egentligen.... Brian DePalma...Scarface....behöver inte säga mer Steven Spielberg....oerhört skicklig människa...men favorit filmerna måste va indiana jones o hajen.... __________________________ |
Håller helt och hållet med Hanzo! __________________________ www.amcstudios.tk |
Kubrick! Spielberg! Tarantino! Hitchcock! Lynch! och massor av andra höhö __________________________ |
david lynch är värsta bra __________________________ |
Det är väldigt många bra regissörer som har räknats upp. Men vad jag ser så har ingen nämt Stephen Daldry. Är inte det ett namn värt att nämnas? __________________________ Fake Plastic Trees |
Steven Spielberg är min absoluta favorit jag tycker även att Quentin Tarantino gjort bra filmer __________________________ this isn't where I parked my car! |
Frank Darabont, Bröderna Coen och Sergio Leone är några av mina favoriter.. __________________________ "You wanna know who this is? Its me, Melvin! Thats who it is" |
The Coen Brothers, no doubt, även Tarantino när han inte svävar ut för mycket.. __________________________ Kalles |
Renny Harlin o John Woo kanske. __________________________ [Inlägget ändrat av modv0074 2006-03-15 15:05:24] |
Quentin Tarantino och woody allen __________________________ |
Tim Burton!!!!!!!!!!!!! __________________________ Kallades cher_is_best här förut http://www.youtube.com/watch?v=6qHvwnbmMJw&search=rhonetta |
Bröderna Coen, Spike Lee och Tarantino ligger väl nåt sådär i topp.. __________________________ Kalles |
Jag måste säga att Spielberg är den som ligger bakom de flesta av mina favortifilmer, så han är nog favoriten __________________________ "Relax David. Open your eyes" |
Peter Jackson e ju grymt bra han med, även om manuset till King kong var lite segt men Peter jackson e faktist en av de bästa. __________________________ |
John McTiernan, Stevem Spielberg och George A. Romero. __________________________ Jag tycker att Ibrahim Baylan ska avgå! PS. Miss Ljung har der finaste leendet som jag nånsin har sett. |
George A Romero Han födde ju en hel genre!! __________________________ |