Är så in i h*lvete trött på folk som röstar ettor bara för att sänka betyget och få upp sina favoritfilmer så högt som möjligt (eller vad de nu vill?). Exempelvis Levish_ . Varna henne eller nåt. Sånt borde inte vara acceptabelt Hon har satt ettor på Gökboet Den gode, den onde, den fule A walk to remember Pulp Fiction Once upon a time in the west Cinema paradiso 12 edsvurna män Band of brothers En dag i livet Midnight cowboy Das Boot Blood in, blood out Återkomsten Vad har då dessa gemensamt? Jo alla har varit med på topp tio-listan eller ligger över 4 i snittbetyg o.O __________________________ Jag är en gulleplutt hejdå [Inlägget ändrat av Wookad 2006-06-24 19:02:39] |
sjyst att skriva vem som har gjort det då. __________________________ Lordi rock the hell out of you!! http://www.lordi.org/ |
Ja? Det är klart man skriver vem det är, så moderatorenra vet det. Vafan sådär kan man ju inte hålla på, icke! __________________________ mad world... |
Det kanske bara handlar om ett avvikande sinne för kvalitet och inte ett sätt att påverka ställningen kraftigt... __________________________ |
Jo men om man ger alla dom där filmerna ettor så har man inget på den här sidan att göra..enligt mig. __________________________ mad world... |
Om man gillar film så gör man det, man behöver väl inte vara "proffs" för att vara medlem eller? Tycker dock det verkar misstänksamt, med. __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. Studenten 9/6-06! |
Jo det stämmer iofs, men vafan det verkar inte nå vidare seriöst det där. __________________________ mad world... |
Jag tog upp precis detta förut och jag är också förbannad, ska detta vara en "seriös" sida när folk håller på sådär? __________________________ Everyone wants to be found. |
Blir så less... och LEDSEN. Hoppas verkligen moderatorerna tar bort hennes betyg... eller nåt. __________________________ |
Det hade varit bra om du hittat fler personer på filmpunkten som håller på så Wookad. För det är lite hemskt att just Levish ska ta på sig skulden för alltihop. "Anti-film-sänkar" Gruppen refomerar sig och slår till mot banditerna, tycker jag. __________________________ Everyone wants to be found. |
Hold your horses, Lepre & Co. Avvikande betyg behöver inte nödvändigtvis betyda att personen i fråga medvetet försöker förstöra för oss andra. Smaken är ju som baken, eller hur? Jag måste dock medge att det i Levishs fall ser lite mysko ut, men jag tycker likväl inte att någon ska starta korståg mot personer vars betygsättningar skiljer sej från kollektivet. __________________________ Shit don't happen to me - I happen to shit. Unknown |
Hejsan! Tack "Wookad" för att du uppmärksammar detta och visst håller jag med om att det ser lite misstänksamt ut. Samtidigt är jag kluven. Det kan ju faktiskt vara precis som vissa av er skriver - att "Levish_" har en avvikande filmsmak? I vilket fall som helst känns det tokigt att stänga av medlemmen, radera alla hennes betygsättningar och sedan skicka ett mail om att "Ni är avstängd pga. att ni inte gillar alla omtyckta filmer". Jag kommer att rådfråga min kollega wildpalm samt kontakta "Levish_" och se vad hon har att säga. Jag återkommer! Hittar ni andra liknande fall, rapportera det gärna. Skicka ett mail till info@filmpunkten.se __________________________ Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, redaktör Filmpunkten |
Snyggt svar från vår redaktör. *Mental Five* __________________________ Shit don't happen to me - I happen to shit. Unknown |
Håller med om att listan är konstig. Men man får fortfarande tycka som man vill, därför låter något fall av "bestraffning" för att man inte tycker som andra, helt meningslöst. __________________________ cstroMANIA [Inlägget ändrat av carlstrom 2006-06-25 16:43:48] |
Diktatur! __________________________ Love me! LOVE ME!!! / Ur "Devil Horse from hell." |
edit [Inlägget ändrat av Dawey Bao 2006-06-25 18:34:30] |
Håller med man bör inte sätta lägre/högre betyg för att höja medelbetyget på filmen! Utan det ska ändras atomatiskt av att du sätter det betygen filmen är värd, Inget annat. Är trött på detta! __________________________ I'll be back |
Ändras automatiskt...? fattar inte riktigt vad du menar... __________________________ Shit don't happen to me - I happen to shit. Unknown |
Jag förstår...Och håller med __________________________ |
Alltså, varför ska vi visa respekt och vara försiktiga gentemot våra likar här på filmpunkten? Levish har gjort fel, och Han/hon vet om det, det är ingen slump att man "råkat" såga varenda film som på filmpunkten klassas som de bästa i hela världen. Stäng i alla fall av "betygen på topp-tio" listan, de som wookad tog upp alltså. __________________________ Everyone wants to be found. |
Men alla skall ha rätten att sätta vad dem tycker är lämpligt för betyg till filmen. Även om dem inte håller med mängden! Kränker inte det yttrandefrihetslagen, btw? Även om listan ser väldigt misstänktsam eftersom dem jag sett därifrån är extremt bra, men för Levish_ behöver fallet inte vara så. __________________________ cstroMANIA |
Har man sett filmerna och tycker att de är dåliga är det klart att man ska sätta en etta. Kan vi inte låta Levish_ försvara sig, innan vi fortsätter? __________________________ Love me! LOVE ME!!! / Ur "Devil Horse from hell." |
Det skulle kanske vara shysst? Eftersom de filmerna som ligger på topp tio listan sägs vara så bra har jag självklart sett till att jag ser dem, jag är medlem i en filmklubb där man kan hyra filmer och har därför sett dem. JAG GILLAR DOM INTE! därför att jag hyrt filmerna efter varandra så har jag också betygsatt dem i den ordningen.är det allvarligt talat så att bara för att min filmsmak "inte stämmer överens" med tillexempel "wookad", "replica" eller ni andra så är den fel? Jag tycker tillexempel att titanic är en femma, men där finns det folk som sätter ettor och tvåor? vems åsikt är fel? eftersom ni klagar på att jag inte gillar filmerna så måste det ju vara en fråga om att det finns rätt och fel när det gäller film smak? Jag trodde att det här var ett ställe där man fick föra fram sin egen åsikt men tydligen så är det ett ställe där man blir kränkt om man inte tycker som vissa andra. tack för mig. __________________________ Frankly my dear, I don't give a damn! |
Bra sagt. __________________________ cstroMANIA |
Haha, okej Levish_ men snälla du, en etta på alla dom där filmerna är väl lite att ta i? Men skitsamma tyck så du...trodde du bara var oseriös och ville dra ner betyget, verkade faktist lite mysko som många har sagt. __________________________ mad world... |
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte tycker som andra "Replica". Självklart ska man ju rösta minst en trea på filmer man inte alls uppskattar, bara just för att andra tycker om dem. Joo visst. det är smart. Känner mig jäkligt kluven över "lepres" inlägg. "Levish har gjort fel" .. jaha, jag har gjort fel? jag har inte gillat samma filmer som Lepre. Jäklar jag borde nog verkligen sätta mig i skammvrån. Det är ju inte tillåtet att säga vad man tycker på en film sida som är till för att säga vad man tycker om filmer. Någonsin hört talas om att tänka innan man talar? eller i detta fall skriver? __________________________ Frankly my dear, I don't give a damn! [Inlägget ändrat av Levish_ 2006-06-26 23:57:15] |
Aaw så bara för att hon kommer in och försvarar sig så betyder det helt plötsligt att hon sett dem? Varför skulle hon ta och se alla filmer sådär bara? Självklart måste hon ha spanat in handlingen för respektive film, och på något sätt känt att filmen verkar intressant. Ofta ser man redan på handlingen/skådespelarna/kritiken m.m. om man kommer gilla filmen eller ej. Levish ärligt talat, förlåt om jag är hård, men du måste fan va totalt braindead om du röstar ettor på alla de där, och faktiskt har sett dem. Då har du ingenting på filmpunkten att göra överhuvudtaget, men jag tror att du är bättre än så. Bara erkänn och radera dina betyg? Nu orkar jag inte hålla på med min utredning mer. Puss och godnatt Förresten, en sak till. Du sa att du hade sett alla efter varandra. Såg du alla på en dag eller är du bara en inaktiv filmpunktare som går in och recenserar utan att tänka efter? Godnatt igen __________________________ Jag är en gulleplutt hejdå [Inlägget ändrat av Wookad 2006-06-26 23:59:37] |
Tänk vad roligt att alla bryr sig så mycket om min film smak. "Wookad" , give me a break. Du undrar varför jag skulle se filmerna bara så där? Jaa du, varför sätter du dig och ser film en lördags kväll? Jag trodde, eftersom att filmerna ligger så pass högt upp på listan över "topp tio", att det skulle vara något värt att slösa tid och pengar på att se. Efter att ha sett flera filmer jag inte tyckt verkat intressanta först för att sedan få dem som favorit filmer har jag numera inga förutfattade meningar. Jag har inget på film punkten att göra säger du ? Om jag då skulle säga till dig att jag älskar tex Harry potter och hemligheternas kammare / de vises sten, Glasblåsarens barn eller Jag vet vad du gjorde förra sommaren, och att du som satt ettor på dessa filmer inte har något här att göra därför att du inte delar min åsikt, är inte det bullshit eller vad? Jag såg filmerna med några dagars mellan rum, och så en kväll när jag inte hade något att göra så bestämmde jag mig för att recensera dem. Något mer du undrar ? du får så gärna svara, men innan dess, tänk efter lite va? aaaw, som du så fint uttryckte det. __________________________ Frankly my dear, I don't give a damn! |
Det finns inga krav på att man ska dela en viss smak i detta forum. Hur man använder betygen är också helt individuellt. Själv gav jag Pretty Woman en etta och Kung Fu Hustle en femma och det säger precis vad jag tycker om filmerna. Men egentligen anser jag att betygsättning och liknande bedömning av filmer är rätt förkastligt. Betygsättning handlar bara om en rent individuell upplevelse av filmerna, inte om filmerna i sig. Jag tycker därför att ni blåser upp det hela väldigt mycket, även om det skulle ha funnits någon särskild avsikt med betygsättningen. Och Wookad - du borde självklart tala med en administratör först. Att hänga ut en person på det sättet är minst sagt dålig stil. __________________________ "Never give a sucker an even break" - W.C. Fields |
Levish>> Som du kanske vet så skapade jag tråden för att jag trodde att du med flit satt och delade ut ettor till diverse omtyckta filmer för att sänka deras medelbetyg. Och eftersom du inte ens skrivit några recensioner på dessa filmer, tog jag det för givet. Men visst, du kanske är en utstickare. Får be så hemskt mycket om ursäkt då. Jag har ingen som helst avsikt med att hänga ut dig eller skada någon, det enda jag vill är att den här hemsidan ska bli så seriös som det bara går. Btw, vad är det jag ska tänka på innan jag svarar? Dawey>> Det är nog ganska olika, själv försöker jag se kritiskt på filmen. Jag röstar själv inte någon etta om effekterna och skådespeleriet är bra, men handlingen åt fanders. Att hänga ut personen i fråga är absolut inte dålig stil, men kan hålla med om att det blåstes upp till det värre. Nu handlade inte tråden bara om Levish, även om det kan tyckas så. PUNKT __________________________ Jag är en gulleplutt hejdå |
ok..alla får ha sin smak ovansett om vissa bara gillar fåniga filmer.. [Inlägget ändrat av Cruel_Intentions 2006-06-27 12:41:49] |
Jag tror Levish_ satt vad hon tyckte, varför ska man sänka medelbetyget på en film man gillar? Det hade väl varit extremt knepigt. __________________________ cstroMANIA |
Att Levish_ drar Spice World och Pulp Fiction över samma kant då hon satt ettor på båda två känns nästan lite förnedrande. Okej, man kanske inte tycker att Pulp Fiction är bra men den kan omöjligt få samma betyg som spice world. Finns inte en möjlighet att den kan vara lika dålig. För att överhuvudtaget sätta ett betyg på en film så måste tänka igenom det innan och fundera över alla aspekter i filmen. Man kanske inte gillade en sak men tyckte att nått annat var jättebra. Vissa saker dra ner och andra höjer upp men man ska alltid vara försiktig med ettor och femmor. __________________________ "How could anybody possibly think they know how I feel, when they are they and only I am I" |
"Cruel_Intentions", en femma på Harry Potter är överdrivet? Jag skulle vilja påstå att en femma på en b film som "hur man blir av med en kille på tio dagar" är lite väl överdrivet? Men det är min smak, och du har din, ska vi inte lämna det vid det eller vill du gå närmare in på vad jag uppskattar hos filmer eller inte? En annan tanke jag fick, varför skulle jag vilja sänka betyget på filmer på topp tio listan med flit? vad får jag ut av det? det är inte direkt så att filmpunkten är det största nöjet i mitt liv och att jag ägnar all min tid åt att betygsätta filmer. Det finns annat i livet än att klaga på andras smak, om du inte visste det? __________________________ Frankly my dear, I don't give a damn! |
"Cruel_Intentions" Om du nu ska skicka ett så långt och "seriöst" svar på en tråd som redan var slutdiskuterad, kan du väl åtminstånde försöka stava rätt! __________________________ Krankelibrankelfnatt |
Slutsatser; Levish_ har troligen sett filmerna. Alla har olika filmsmak. Men man förstår ändå att Wookad blev upprörd. Levish_ är en hänsynslös film-sågare. __________________________ Love me! LOVE ME!!! / Ur "Devil Horse from hell." |
( Levish_, det kanske skulle uppskattas om du skrev en kommentar, och inte bara betygsatte? ) __________________________ Love me! LOVE ME!!! / Ur "Devil Horse from hell." |
Toxic: Det var den trejde kloka kommentaren. Jag håller med till 100% __________________________ Come out, come out, wherever you are! |
Då återkommer vi till min idé som antagligen är den klokaste och bästa på filmpunkten någonsin, att man MÅSTE skriva något som kommentar, annars återkommer vi till sådant här och det vill inte JAG. Ni som klagar på den här idén är oseriösa filmpunktare som, och jag citerar en person på filmpunkten "Ibland pallar man inte skriva något om filmen". Men hallå? Skriv någon annan dag då? Hur fan kan detta vara en "dålig" idé. Filmpunkten skulle både bli bättre och SE bättre ut med denna funktionen. Levish_: Jag är ledsen, men JAG tror fortfarande inte på dig. Skriv en kommentar om alla de där filmerna så kommer jag göra det. Varför sitter du och försvarar dig när du bara behöver göra detta? __________________________ Everyone wants to be found. |
Om man var tvungen till att skriva en kommentar för varje betygsättning skulle 80% lyda "den var bra" eller "den var dålig"... En omfattande och MED STÖRSTA SANNOLIKHET OGENOMFÖRBAR funktion skulle vara att varje användare själv kan välja/välja bort specifika användares betyg att räknas i genomsnittsbetyg på filmer och i topplistor, för dem. __________________________ |