Forum » » Diskutera Filmpunkten » Röstar ettor för att sänka betyget   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd. < 1 [2]   2006-06-27 18:17:53
Registrerad: 2004-04-04
Lepre: Vi har ett ganska "fint" problem på filmpunkten, nämligen att några personer väljer att skriva idiotiska/oseriösa kommentarer på filmer de sett, du tror inte allt förvärras av att man MÅSTE skriva eller??

Jag tror idén hade sett sämre ut. Med tanke på det jag (och några andra) redan skrivit?

Är det inte bättre att man skriver en bra och välutvecklad kommentar till en film man sett, säger vad som är bra och dåligt istället för att flumma runt? För det kommer fan folk göra..

Jag kan bergis säga att jag inte engagerar mig i det.

2006-06-27 18:50:17
Registrerad: 2005-02-18
Eeeh var det inte det jag menade då? Vad pratar du om Shadowfax? Jag menar att man, ja måste, skriva ett par meningar, kanske bara två. Som en slags konfirmering på att man sett filmen, okej, skillnaden mellan en tom rad och en rad där det står "Dålig film" är att man då kan avgöra om personen verkligen har sett filmen eller ej, oj, nu kände jag en rush av kärlek genom kroppen. Ville bara säga att jag älskar er på filmpunkten, förutom ni som snackar skit och tillhör en viss ouppskattad åldersgrupp. Nåja, tillbaks till ämnet. Shadowfax, jag vet att du är emot detta för att du SJÄLV inte skriver kommentarer ibland, det är ju ok eftersom du faktiskt brukar skriva dem, och då litar man på ditt omdöme.

Nu vill jag ställa en fråga, kom inte med raka svar utan tänk igenom noggrannt och skriv gärna varför? (till alla)

1. Skriver du kommentarer/recensioner för att du tycker det är kul, för att imponera på folk eller för att besökare ska kunna se JUST din recension och därefter lita på ditt omdöme.

Detta är en undersökning.

[Inlägget ändrat av Lepre 2006-06-27 18:50:48]
[Inlägget ändrat av Lepre 2006-06-27 18:51:21]
  2006-06-27 18:54:47
ToxicAvenger
Registrerad: 2006-02-14
Lepre, min vän...   "ouppskattad åldersgrupp"? var väl ändå lite självmål?

Love me! LOVE ME!!! / Ur "Devil Horse from hell."
[Inlägget ändrat av ToxicAvenger 2006-06-27 18:55:17]
  2006-06-27 18:59:57
DuskBringer
Registrerad: 2005-05-17
Jag skriver kommentarer för min egen vinnings skull. Så att jag i äldre dagar kan kolla vad jag tyckte om en viss film. Jag skiter fullkomligt i vad andra personer anser om mina kommentarer.

Shit don't happen to me - I happen to shit.

Unknown
  2006-06-27 19:24:37
Registrerad: 2004-04-04
Måste säga som Dusk, skriver helt och hållet kommentarer för min egen vinnings skull, så jag kan kolla upp senare vad jag tyckte om den och den filmen. Vad andra personer tycker är mest skitsamma..

Och Lepre, ursäkta att du inte förstod vad jag menade, hade bråttom.. Men jag pratar om samma som dig, förutsatt att jag då är helt emot ditt förslag.

[Inlägget ändrat av Shadowfax 2006-06-27 19:25:18]
[Inlägget ändrat av Shadowfax 2006-06-27 19:30:29]
  2006-06-27 19:25:05
Wookad
Registrerad: 2006-03-21
Dusk>>
Hoppas filmpunkten fortfarande finns kvar då Själv för jag betyg i ett Excel-dokument.

Jag är en gulleplutt hejdå
  2006-06-27 22:02:48
Registrerad: 2005-11-30
eftersom ni nu tycker att det hela är så intressant så visst, självklart ska jag skriva en komentar. Anledningen till att jag inte gjorde det när jag satte betyget var att jag helt enkelt inte orkade. men OKEJ, bara för att få slut på tjaffset. Sen kanske alla kan ge blanka den i vilka filmer jag gillar?

2006-06-27 22:03:20
Replica
Registrerad: 2004-12-05
Bra tänkt Lepre, men det kommer inte alltid bli feta über recensioner som du alltid gör, för det orkar jag inte. Men några rader om filmen borde man faktiskt skriva, vad som var bra/dåligt med filmen tex. Själv skriver jag en kommentar/recension för att visa vad jag tyckte, sen får ni andra läsa och tro på det eftersom jag alltid har rätt.

mad world...
  2006-06-27 23:27:04
Registrerad: 2004-04-04
Men.. killar alltså.. kan ni inte fatta att alla ibland inte har nåt att skriva? Tänk om folk är som mig, efter att ha sett Shaun of the dead, var jag helt tom i huvudet, kunde inte komma på vad som var bra och dåligt med filmen. Och det kan jag fortfarande inte.. (hoppas jag inte skrev en kommentar nu) men det jag försöker säga är att:

Ibland så orkar man inte, ibland så skriver man inget för att andra personer redan skrivit vad man tänkt, ibland skriver man inte för att man inte vet vad som är bra och dåligt med filmen (man kan helt enkelt inte dela upp det).. osv osv..

Om ni av någon anledning inte fattar nu så får jag ta det igen när jag är.. normal..

2006-06-28 16:18:44
Registrerad: 2005-02-18
Shadowfax: Din lilla rebell! Varför kommer du hit och klagar på mitt förslag, här skriver du många rader med svart text, ja här kommer du minsann på bra att säga.

Nej, jag blir arg, kan du inte då gå till Shaun of the Dead och skriva en kommentar ändå, låt oss säga..: "Jag kommer inte på något bra eller dåligt att skriva om den här skitfilmen, men den var bra i alla fall." Helt acceptabelt.

Jag tycker faktiskt att det är synd att du av alla varelser är emot mitt förslag. Men tror du inte att: om du nu var tvungen att skriva något, om du då verkligen SKULLE skriva något. Det tror jag, och jag tror att om vi testade detta så skulle du säkert uppskatta det efteråt.

Det är synd att en synd som lättja lyckas förvandla en god idé till en ond!

2006-06-28 16:27:19
Registrerad: 2004-04-04
Lepre: Måste vara emot ditt förslag lite till, eftersom du tvunget envisas, men vet du egentligen hur envis jag är?

Här är ett smakprov: Varför skulle en sådan kommentar vara bra? Det är ju direkt onödigt ! En direkt patetisk kommentar är det också ! (Kan tillägga att jag skrivit många dåliga kommentarer i mina dar, men behöver inte göra fler).

Ännu en sak: Om jag absolut skulle vara tvingad att skriva en kommentar, då hade jag hoppat över att betygsätta den filmen överhuvudtaget. Man har filmtipset du vet, bara att betygsätta där istället, för där behöver man inte kommentera.

Att bli tvingad att skriva kommentarer tycker jag är en direkt dålig stil !

Och jag tror fortfarande vi hade fått ett stort överflöd med oseriösa kommentarer.

[Inlägget ändrat av Shadowfax 2006-06-28 16:31:23]
[Inlägget ändrat av Shadowfax 2006-06-28 16:31:45]
  2006-06-28 16:33:13
Registrerad: 2005-02-18
Jo kanske, det har du antagligen rätt i. Men detta är INTE en dålig idé, det kvittar för MIG om DU är emot den eller ej. Saken är den att det lika bra hade kunnat vara så från första början, och då hade du inte klagat. Det är bara så att du är van vid detta och inte vill att det ska förändras.

Men allvarligt?

Hellre oseriösa kommentarer än inga alls. Hellre det än folk som inte skriver något alls och lämnar oss UNDRANDE medlemmar med ett frågetecken i pannan.
Det är just sånt som skapar just sådana här trådar, det skapas förvirring och problem.

Jag tar inte ett enda "genomsnitts-betyg" på allvar, för folk tycker så mycket olika om filmer så det sabbar bara det.

Det är just därför som "recensions-idén" är ett riktigt bra förslag på att lösa detta.

*Litar man inte på betygen, kolla recensionen.

VEM tar skada av detta?

2006-06-28 16:38:05
Registrerad: 2004-04-04
Du menar såklart: Det är ingen dålig idé enligt DIN mening. Enligt mig är det tvärtemot.

Såklart är jag ovan vid det, hur ska jag kunna veta hur det blir om jag inte har någon erfarenhet av det? Dock är det så att man kan tänka sig in i hur det skulle kunna vara, vilket är exakt vad jag håller på med.

Och jag skiter väl för fan i om du eller några andra blir sura, förvirrade och inte litar på mitt betyg för att ingen kommentar finns? Whatever, det är inte mitt problem !

Oja, jättebra med en massa oseriösa kommentarer? Det är likabra som oseriösa trådar i forumet, och det kan ni klaga på !

Svar: Jag tar uppenbarligen skada av det.

[Inlägget ändrat av Shadowfax 2006-06-28 16:44:14]
[Inlägget ändrat av Shadowfax 2006-06-28 16:45:20]
  2006-06-28 16:57:54
Registrerad: 2005-02-18
Fan, vad har jag gett mig in på? Jag vill inte bråka med Shadowfax, hon blir farlig.

Nej, men seriöst, det finns ingen mening med att fortsätta, jag tror själv att jag försöker övertyga dig om att min idé är jättebra, och du tänker olika.

Så det är ingen idé att bråka vidare eftersom vi inte kommer någonvart, vi kommer bara börja slåss.. Ungefär.

Du har sagt din mening och jag har sagt min.

2006-06-28 17:31:38
Registrerad: 2004-04-04
Du har rätt, vill bara ge dig ett lycka till med att få idén genomförd ....

2006-07-08 23:36:27
Registrerad: 2005-11-30
Hmm. Lepre, jag frågar det här på den här tråden för det hör så att säga till att sätta ettor på filmer. Den 27 mars i år betygsatte du inte mindre än 48 filmer. Av dessa 48 fick endast 19 stycken ett betyg över en etta? hade du inget att göra den 26 eller hur kommer det sig att du helt plötsligt kände för att betygsätta nästan 50 filmer på en gång? Skrev du kommentarer till alla dessa ? lite nyfiken bara. ?

2006-07-08 23:58:14
Registrerad: 2005-02-18
Jag antar att det var Halloween, Fredagen en 13 och Hellraiser serierna bla som jag betygsatte den dagen. Jag tycker inte om någon av dem och därför blev i stort sett alla sågade. Och på de flesta har jag satt kommentarer, oftast den första filmen, och där förklarar jag vad som är dåligt, och eftersom resten av uppföljarna är precis likadana behöver jag inte skriva något där.

Jag är inte direkt emot att inte skriva kommentarer eftersom jag själv skippar det ibland. Just därför tycker jag att alla borde skriva något.. Typ.

Levish_: Det är starkt av dig att leta upp sån här info och sätta dit oss lite också. Lite konstigt bara att Jag som var lagom mild måste ta straffet. Men Cred ska du ha

2006-07-09 13:05:24
Registrerad: 2005-11-30
Okej då vet jag! jag tittade bara runt lite bland medlemmarnas betygsättningar och när jag såg den långa raden av ettor på samma datum blev jag lite fundersam

2006-07-09 13:56:54
Registrerad: 2005-02-18
Jag tror jag var lite grinig den dagen också, så det var väl skälet till att jag bara betygsatte filmer jag inte tycker om.

2006-07-10 16:05:56
Oskar_90
Registrerad: 2004-07-03
Ännu en användare med misstänkta betygsättningar. Vad som är lite speciellt är att hon skrivit "I LOVE IT" som kommentar till ca 10 filmer. Självklart varierar hon kommentarerna genom att skriva "I LOVE IT" ett varierande antal gånger per kommentar... Genialt!!!

http://www.filmpunkten.se/anvandarinfo.asp?ID=masve __________________________

[Inlägget ändrat av Oskar_90 2006-07-10 16:08:31]
  2006-07-10 18:30:19
Radiohead
Registrerad: 2004-03-14
Jag förstår inte heller vad som är det bra i att ha en massa oseriösa kommentarer. Då blir det ju ännu svårare att hitta nån som är vettig, och om det blir det så är det nästan meningslöst att ha kommentarer över huvud taget, för inte fan orkar man läsa igenom 300 skräpkommentarer för att hitta en som är värd att läsa.

Så jag får nog hålla med shadowfax.. dålig idé.

Sen tycker jag även att folk har rätt att tycka illa om filmer som andra gillar. Så länge man faktiskt tycker att filmen man betygsätter är värd en etta så spelar det ingen roll ifall resten av världen tycker det är en femma. Det är väl det som är poängen med hela betygssystemet.

"This is supposed to be a happy occasion. Let's not bicker and argue about who killed who"
  2006-07-13 22:40:02
Registrerad: 2005-11-30
Radiohead, det har du helt rätt i. Sen är det en grej jag blir lite fundersam över , en användare här på filmpunkten har under en enda dag betygsatt närmare 300 filmer. På EN dag. lite lustigt kanske

2006-07-13 22:44:04
Registrerad: 2004-04-04
Beror på hur lång tid personen haft på sig ju. Om h*n verkligen inte har nåt liv och har tillgång till nätet hela dagen så ser jag inte 300 filmer som ett problem?

Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd. < 1 [2]