Pirates of the Caribbean - Svarta Pärlans förbannelse

Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
4,0
(620 betyg)

Handling: Ett storslaget actionäventyr som utspelar sig vid en tid då ondskefulla pirater härjade i Karibiska havet. För den buffliga men ändå charmiga kaptenen Jack Sparrow är Karibiens kristallklara vatten som en enda stor lekplats full av äventyr och mysterier. Jacks idylliska liv kapsejsar den dag då den girige Kapten Barbossa stjäl hans ögonsten, skeppet The Black Pearl. Barbossa attackerar sedan staden Port Royal och kidnappar guvernörens vackra dotter Elizabeth Swann. Elizabeths barndomsvän Will Turner beslutar sig för att tillsammans med Jack göra ett vågat försök att rädda henne och samtidigt återta The Black Pearl. Vad Will inte känner till är att en förbannelse vilar över Kapten Barbossa och hans besättning, en förbannelse som gör piraterna till världens mest fruktade och omöjliga att besegra. En förbannelse som endast kan bli upphävd om den fördömda skatt de rövat återlämnas i sin helhet.

Fakta:

Fler bilder

Senaste recensionerna

Andreasanka
gav betyget:

mycket rolig och spännande film.

freddyvonmetal
gav betyget:

jag hade tänkt att den här skulle få en fyra av mej för den e ju underbar och den e rolig..den e aldrig stilla och lång tråkigt men det som bedrar med att den e får en tvåa e att:

kiera knitley har smink på sej typ två minuter efter hon har vart i vattnet när hon hamna på ön..lite svårt faktiskt och sen effketerna stinker i vissa fall så tyvärr.en svag tvåa

men det e den enda pirates filmen av dem tre som e bra

druvs
gav betyget:

SÅ bra! spännande och häftig.. man sitter fast som en fästing. Ett måste att se!

moviegirl
gav betyget:

En riktigt spännande, bra och rolig film. Jag tycker den kanske är lite för lång men ändå värd att se.

Karro
gav betyget:

Skitbra film! Spännande, rolig och framför allt ett grymt manus! Johnny Depp är ju alltid fantastisk, men övriga skådespelare var också riktigt bra! En klar fyra.

guldis25
gav betyget:

väldigt bra film med bra skådespeleri!

daahniel

rolig spännande underhållande , ja va ska man mer få med en stark 4a

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 2410
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB

Uppföljare och/eller remakes:
Pirates of the Caribbean - Död mans kista (2006)
Pirates of the Caribbean - Vid världens ände (2007)
Pirates of the Caribbean - I främmande farvatten (2011)
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)