Forum » Filmpunkten » Diskutera Filmpunkten » FP på Wikipedia          FP på Wikipedia 2010-09-22 18:45:42
Registrerad: 2006-10-14
Har idag uppdaterat och lagt in texten igen på nätlexikonet. Nu ska vi se hur länge det dröjer innan den ev. tas bort (den raderades brutalt utan notifikation i juli 2008 tyvärr, fastän konkurrenten Filmtipset fick vara kvar!?).

2010-09-23 00:43:02
S16F
Registrerad: 2006-01-07
Schysst!

Whoever said, 'It's not whether you win or lose that counts,' probably lost.
  2010-09-23 06:30:29
Har du sett texten S16F?

Kom gärna med konstruktiv kritik.

Texten uppfyller bl a. Wikipedias krav på verifierbarhet!

2010-09-23 17:41:40
S16F
Registrerad: 2006-01-07
Jo, har läst den.

Kan läsa igenom den noggrannare när tillfälle ges

Whoever said, 'It's not whether you win or lose that counts,' probably lost.
  2010-09-23 19:25:53
Registrerad: 2006-10-14
Den är redan borttagen tyvärr brutalt.

2010-09-23 20:39:41
Registrerad: 2006-03-21
Varför möda sig med att slänga upp en text om du är införstådd med att den kommer bli borttagen?
  2010-09-23 21:55:03
dawe100
Registrerad: 2006-04-17
Frågan är ju..

He used to fuck movie stars and sniff coke in his dreams.
  2010-09-24 06:40:16
Registrerad: 2006-10-14
Jag tycker Ni två istället ska fråga Wikipedia, på vilket sätt ni vill, varför konkurrenten Filmtipset får vara (kvar) där?(!)

Återkom sen till oss alla här.

2010-09-24 13:44:08
Registrerad: 2006-03-21
På vilket sätt menar du att vi konkurrerar med Filmtipset? De ligger ljusår före FP på nästan alla fronter, och säkert är de flesta medlemmar här även registrerade där.

Fråga själv.
  2010-10-24 14:25:18
kaj08
Registrerad: 2005-10-22
Oj, filmtipset har helt gått mig förbi. Den sajten verkar vara den filmsidan som jag varit ute efter och som jag hoppats filmpunkten skulle bli. Den har fler användare, och betygen på filmerna verkar vara mer i min smak.

Tack för tipset om filmtipset och nu går jag över till den sidan för att föra in vilka filmer jag ser/sett.
  2010-10-24 22:15:06
Registrerad: 2006-10-14
Hoppas du inte lämnar FP helt, kaj08!(?)
Jag tror på sajtens utveckling i framtiden efter att ha pratat med K och WP.

2010-10-25 14:03:10
Registrerad: 2006-03-21
Hehe..tänk om vi blir större än IMDB och tar över helt. Är det inte LITE coolt att vara en av originalmedlemmarna då, från gamla FP?
  2010-10-25 14:52:15
dawe100
Registrerad: 2006-04-17
Wook, chansen är större att jag har en egen måne! Men visst, coolt skulle det vara!

He used to fuck movie stars and sniff coke in his dreams.
  2010-10-26 08:03:05
*gilla* dawe100:s inlägg

2010-10-27 21:28:32
kaj08
Registrerad: 2005-10-22
Jag kommer inte radera min användare här.

Vilken av sidorna filmpunkten och filmtipset var först?
Det känns i dagsläget som att filmpunkten har en omöjlig uppgift att konkurera med filmtipset. Det verkar vara samma inriktning, och flest funktioner och användare har filmtipset.

Kanske filmpunkten skulle inrikta sig på att göra något som inte filmtipset har? En egen nisch?

Jag tycker ändå det är fantastiskt jobb som de som gär denna sida gör/gjort. Imponerande att de orkar hålla på, speciellt när det finns en sida som är likadan, men mycket större.
  2010-10-27 23:27:11
wildpalm
Redaktör
Registrerad: 2004-02-17

Personligen har jag aldrig jämfört oss med nån annan sida. Jag vet att Filmpunkten - under senaste åren - inte varit som det en gång var. Men jag tror inte Filmpunkten försämrats av att Filmtipset finns. Det är istället den klassiska saknaden av att inte ha sin sajt uppdaterad, och att envist inte ta in fler kockar, som bidrar till förfallet. Och det beror helt och hållet på att jag och Kristoffer ser Filmpunkten som VÅR sajt. Och vi vill inte förlora oss in i en värld av mediala krav på utveckling. Det är inget som säger att sajten dör ut bara för vi inte gör som alla andra vill att vi ska göra.

Men självfallet gör denna kärlek till filmsajten och dess gedigna långfilmsdatabas att användarna (som inte känner kärlek till sajten) undrar va fan vi håller på med. Och då förlorar vi användare som tröttnar på vårt beteende och vänder sig till det mer kommersiella Filmtipset som tillåter att "alla" är med och bidrar med filmgodkännande och mycket, mycket annat. Och om vi nu tycker så mycket om Filmpunkten... varför låter vi den då förfalla?

Jag förstår att alla undrar. Och jag har inga bra svar. Livet förändras. Jag trodde/tror - något naivt kanske - att jag ska finna tiden till Filmpunkten. Men av nån anledningen dyker den inte upp i den utsträckning som jag önskar. Nu känner jag dock att jag är i gång och jag hoppas det håller i sig.

Men än en gång ber jag om ursäkt för att Filmpunkten uppvisar ett slags förfall utåt sett och att inte redaktörerna syns. Jag hoppas verkligen det blir en förbättring på den punkten.

Sov gott allihop!

Mvh
Markus Elfström,
redaktör Filmpunkten
  2010-10-28 02:49:43
ToxicAvenger
Registrerad: 2006-02-14
"Det är istället den klassiska saknaden av att inte ha sin sajt uppdaterad, och att envist inte ta in fler kockar, som bidrar till förfallet."

Jomenvisst är det så, det har vi vetat länge.

Liknande inlägg har vi sett tidigare, känns lite... Ja.
  2010-10-28 12:03:27
Registrerad: 2006-10-14
Nu blev det här verkligen OT.

Tycker ni istället att Wikipedia gör rätt som diskriminerar Filmpunkten och låter Filmtipset vara på sajten?
------------------

WP, ni två _måste_ realistikst börja fundera på att släppa in fler _förtroliga_, om inte detta ska tappa helt och hållet. Förr eller senare kommer det komma en svensk sajt (det finns det för tillfället inte) som tillgodoser det mesta som användarna önskar sig, och då kommer fler dra sig dit.
Särskilt måste ni tänka över detta eftersom jag vet hur Kristoffers situation är just nu. Han arbetar 100% på DN för det första. För det andra "gillar inte" hans arbetsgivare att/om han driver FP som kommersiell sajt, typ. Sen har han precis flyttat in i ny lägenhet.
Därför händer ej mycket alls.

Jag tycker de tre andra stora, klart nischade och liknande (konkurrerande är det vad gäller antalet medlemmar och antalet unika besökare på liknande websajter) sajterna [Filmdelta, Moviezine och Filmtipset] har klara saker idag som också fattas som Filmpunkten har, och även saker generellt som saknas! Plus även saker som de har som FP men som är sämre på olika sätt.

Hade jag idag vetat att Goliatbagges varma tips om just Filmpunkten för 4 år sen (då jag frågade honom), skulle resultera i en sajt som står nästan stilla - ja då vet inte jag om jag hade valt FP så här med facit i hand. Nu har jag valt, nu har jag satsat, nu har jag med kärlek arbetat på/för denna sajt under 4 år. Varfär jag inte hipp som happ tänker överge den för en annan, sämre, mindre personlig sajt.

2010-10-28 12:35:18
ToxicAvenger
Registrerad: 2006-02-14
Håller med 002mateke.
Kul att du verkar hoppfull.
  2010-10-28 13:52:21
Registrerad: 2006-10-14
Jag kan bara tillägga okså:
- att det vore kul, i den bästa av världar, om dessa olika filmsajter inte "tävlade", utan samverkade i harmoni (morötter skulle bara flöda). Dock så tror jag på konkurrens/tävlan som en viss form av motivation, strävan om att saker och ting _alltid_ kan bli bättre (piskor) - det finns just ständigt saker att förbättra.