Forum » Film » Söker film/filmmusik » Skånska tvillingbröder i lantlig idyll?!          Skånska tvillingbröder i lantlig idyll?! 2009-10-08 13:17:11
Nattljus
Registrerad: 2009-10-08
Hej filmälskare. Jag är ny här och i desperat behov av er expertis.
År 2005 såg jag en dokumentärfilm som var himla fin. Man fick följa två äldre herrar i sjuttioårsåldern som levde ett väldigt gammaldags liv på en lantgård i Skåne. Jag tror till och med att de var tvillingar eller åtminstone bröder.
Jag skulle hemskt gärna se den igen tillsammans med min älskling som inte sett den och undrar därför om någon vet vad det är för film; titel, vem som filmat och gärna tips på var man kan få tag på den.
Tackar ödmjukast på förhand!

/Leve det gamla bondesamhället!
  2009-10-08 15:29:57
Goliatbagge
Redaktör
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
Vet tyvärr inte vilken film du syftar på, men jag måste ändå tipsa dig om den suveränt vackra dokumentären Hästmannen av Peter Gerdehag och Tell Johansson, där man får följa den egensinnige Stig-Anders med sina gamla jordbruksmetoder.
  2009-10-08 15:54:05
Zirgo
Registrerad: 2004-12-07
Hej Nattljus och välkommen till sidan!

Hmm, jag känner igen det du säger, menar att jag såg den dokumentären. I mitt fall så var det två avsnitt som gick varsin dag på SVT. Dom var bröder vill jag minnas och bodde fortfarande hemma i sitt föräldrahem, med en sjö i närheten och några djur. Mycket stämningsfullt. Dock hade jag ingen lycka i att hitta titeln men jag tänkte jag skulle hjälpa med att dra ner alternativen lite med beskrivningen.

"Monster", the best anime around?
  2009-11-01 11:41:10
Nattljus
Registrerad: 2009-10-08
Tack för svaren Goliatbagge och Zirgo.
Gubben i stugan är ju en annan bra dokumentär i den genren. Jag har inte sett Hästmannen, men det låter intressant.

Tänk själv!
  2009-11-01 13:15:30
siuda
Registrerad: 2008-04-14
Om den gick på svt runt 2005 så borde den finnas här någonstans.

Hittar den dock inte själv, har aldrig sett dokumentären
Men kanske ni andra hittar den