Jag vet att "De tolv apornas planet" visas just nu och det är en film som jag verkligen gillar. Men Terry Gilliam har ju gjort så mycket mer, förutom Monty Python-filmer, och jag undrar därför vilken ni gillar/ogillar mest? Jag är själv väldigt förtjust i "Brazil", som är en ganska bisarr historia. Men det är väl det bisarra som är tjusningen..?
Naturligtvis hittade du en som jag inte sett. Jag läste lite om den på imdb, och där var det någon som föreslog att man måste vara drogpåverkad för att uppskatta den. Vad pysslar du med, Dude...??!!
Det kanske är en fördel, men jag tror att man inte fattar något då... Det knarkas rätt friskt i filmen.
100% ärlig! Har aldrig testat knark och tänker aldrig att göra det. Har sett aldeles för många som rökt på för skojs skull och gått ner sig i skiten. Bara för någon månad sen var det en ytlig vän som tog en överdos med dödlig utgång.
Jag har också sett för mycket elände på nära håll, så jag håller mig snällt till mina tjeckisk pilsner och drömmer mig bort i någon film. Det är en drog som känns ok.
"Brazil" är en film som jag fick se några gånger innan jag hängde med. Lite annorlunda.... "Timebandits" är en ok film också. Den är lite åt fantasy-hållet och det är ju något jag gillar...
Hmm. Det är väl inget moraliserande det som Ted och Dude berättar om. Det är mer som små-prat vänner emellan, sånt som slinker in mellan filmtyckandet. Sånt har vi mycket av här och det är en del av charmen med Filmpunkten, tycker jag. Dessutom, vimlar det av ganska många unga människor här inne. Jag tycker inte det stör mig för fem öre om nån som har sett konsekvensen av droger, berättar. Allra helst om film-tråden handlar om just det.
Men jag vill bara tillägga att man bör se Fear and Loathing, även om man kanske inte kommer att älska den, så är den ändå en upplevelse.. __________________________
Har haft mycket svårt för Gilliam, men på senare tid börjat uppskatta hans verk, men tycker helt ärligt att han ändå inte är så speciellt begåvad regissör. Hans filmer känns lite "ytliga". Dem fångar en helt enkelt inte. __________________________
Håller med Carlstom där, ta tex: fear and loathing in las vegas. Visst är den rolig och skruvad, men vad är meningen med filmen? __________________________
"Relax David. Open your eyes"
Vafan, jag har ju Lost In Translation, men var är den? Typiskt att man tappar bort sin favoritfilm!