Vet att jag frågat om denna rulle tidigare, men jag fick inget svar då. Filmen handlar om tre män (bröder eller vänner) som bor på Indonesien eller någonstans i sydöstra asien. Två av dem flyttar tillbaka till USA och startar ett nytt liv, men den tredje av dem åker fast för något narkotikabrott som samtliga tre är skyldiga för. Om de två andra åker tillbaka till Indonesien (?) och erkänner sig skyldiga till samma brott så slipper den tredje dödsstraff. Men samtliga kommer få fängelse. Detta blir ett moraliskt dilemma för de två i USA och det hela slutar med att ***SPOILERVARNING*** Bara den ene av dem åker tillbaka och erkänner sig skyldig. Den andre stannar kvar i USA med sin familj. Han som dömts för brottet avrättas med hängning och han som åkte tillbaka sätts i fängelse. Det är ett oerhört gripande drama, och spännande. Den som försöker få de båda att åka tillbaka till Indonesien och rädda sin gamle vän är den dömdes syster. Jag kommer ihåg en hel del scener i filmen, men jag vet inte hur mycket det skulle hjälpa... Såg den på SVT för många många år sedan. Någon som känner igen vad jag beskriver? __________________________ Whoever said, 'It's not whether you win or lose that counts,' probably lost. |
Filmen du tänker på är Från himmel till helvete. http://www.filmpunkten.se/fran-himmel-till-helvete.asp |
Där är den! ![]() Hade för mig att det var Joaquin Phoenix och Vince Vaughn som var med ![]() Tack så mycket GB ![]() __________________________ Whoever said, 'It's not whether you win or lose that counts,' probably lost. |