Jag söker filmer från 1930 (året, inte årtalet), kom gärna med tips, tack i förhand. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. Topplistan uppdaterad Senaste recenserade filmer: Lost in Translation (2003) http://www.filmpunkten.se/filmtitel.asp?id=3641&filmpage=2 Doften av grön papaya (1993) Watchmen (2009) Friday the 13th (2009) |
Guldåldern (Buñuel) Blå ängeln Muntra musikanter (Bröderna Marx) På västfronten intet nytt Har endast sett "På västfronten..." som är klart intressant att se i form av tidig krigsfilm. |
The Doorway to Hell med James Cagney. 30-talets"hårding" |
Uncle_funk, du får gärna förklara skillnaden mellan "år" och "årtal", jag är mycket nyfiken!![]() |
Fel ordval, jag vet, men tycker bara att ordet decennium låter korkat... Men jag tror att resten av folket förstodd vad jag menade, stackars lilla Wookad e utanför ![]() Tack för alla heta tipsen, ska kolla igenom dem... ![]() __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. Topplistan uppdaterad Senaste recenserade filmer: Lost in Translation (2003) http://www.filmpunkten.se/filmtitel.asp?id=3641&filmpage=2 Doften av grön papaya (1993) Watchmen (2009) Friday the 13th (2009) |
Nej, jag förstod vad du menade, men om du VET att det är fel ordval så är det bara dumt att skriva det![]() EDIT: Om du tycker att decennium låter korkat, säg "årtionde". [Inlägget redigerades av Wookad 2009-06-02 21:36:05] |
Jo, bara det att jag gillar att "sticka ut" lite, så jag spelar korkad för skojsskull. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. Topplistan uppdaterad Senaste recenserade filmer: Lost in Translation (2003) http://www.filmpunkten.se/filmtitel.asp?id=3641&filmpage=2 Doften av grön papaya (1993) Watchmen (2009) Friday the 13th (2009) |
M, som i mördare. Dr Mabuses testamente. Två filmer av Fritz Lang som varmt kan rekommenderas. Den förstenade skogen med Humpery Bogart är också bra. Den röda nejlikan och Borta med vinden med Leslie Howard är också 30-talsfilmer men faller kanske under kostymfilmer eftersom den första skildrar franska revolutionstiden och den senare inbördeskriget i amerika i mitten av 1800-talet. [Inlägget redigerades av starchild 2009-06-23 11:40:38] |