Jag undrar varför det i vissa filmer inte är de främsta skådespelarna som omnämnds. Ta t ex två filmer som Love Actually och Shakespeare in Love. I Love Actually finns ju inte Hugh Grant, Laura Linney, Alan Rickman, Keira Knightley och Rowan Atkinson omnämnda trots att de har stora roller. Jag menar, de är ju till och med med på filmomslaget. Och i Shakespeare in Love finns inte Colin Firth och Ben Affleck med i skådespelarlistan. Jag vet att det står m fl längst ner men borde inte de med störst roller skrivas ut först och främst? |
det undar jag också. Kan man inte ta den personen som har huvudrollen och sedan birollen etc först och sedan ner. Då vet man vem som är vem osv. Lite som på imdb.com, fast kanske inte så mycket.... |
Detta är ett av de största problemen med sajten. Det beror helt enkelt på att när en film läggs upp som ny film så kopierar Kristoffer oftast av rollistan hos imdb.com. Och som ni ser om ni går in på imdb.com och Love Actually så ligger skådespelarna i en himla oordning. Små små biroller hamnar i början och andra hamnar långt långt ner. Detta beror på att imdb.com ofta har skådespelarna ligga antingen i bokstavsordning eller i den ordning de dyker upp i filmen. Fast på imdb.com finns ju ändå alla nedskrivna och du finner filmen när du söker på Hugh Grant. Varje gång jag ser detta så skickar jag en felanmälan till Kristoffer och säger åt honom i vilken ordning skådespelarna lär ligga och vilka han kan ta bort. Jag ser detta som ett tråkigt problem då det ger en helunderlig uppfattning om vilka som har huvudrollerna. Jag menar... söker jag på Harrison Ford så vill jag ju veta att han är med i "Star Wars" även fast han dyker upp en bit in i handlingen och likaså vill jag ju veta att Elijah Wood är med i "Sagan om ringen" fast hans efternamn börjar på W. Kristoffer... Har du något förslag på hur detta kan lösas? |
Hejsan, Ja, det är ett svårt problem. Håller med dig Marcus om att det är ett av de största problemen med sidan. Att lägga in alla skådespelare i en film är en möjlig lösning, men allt för tidskrävande. Och vad har man för nytta av att veta namnet på en person som kanske bara medverkar en sekund i filmen. Jo, möjligtvis om det vore Sean Connery eller någon annan stor skådespelare - annars inte. På de filmer som har svensk distributör har filmdistributören information om filmen (pressbilder, handlingstext, skådespelare m.m.). Tyvärr finns det vissa stora företag (ingen nämnd ingen glömd) som har dålig skådespelarinformation - kanske bara med 1 skådespelare i listan. IMDb har ofta dålig rangordning. I säkert 20% av IMDb:s filmer är rangordningen "felaktig". Jag har tyvärr ingen idé i dagsläget. En enklare "Felrapportering" och en administrativt bättre "Tipsa om ny film" är på väg. När man tipsar om en ny film ska ni kunna lägga till skådespelare och regissörer på samma sätt som jag gör i dagsläget. Jag förmodar att de flesta som tipsar om en ny film har sett den och borde kunna avgöra om det är något tokigt med IMDb:s lista. Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, chefsredaktör Filmpunkten [Inlägget ändrat av Kristoffer 2004-05-24 18:32:10] |
Precis, satt just och tittade på "Den längsta dagen" och där finns inte John Wayne, Robert Mitchum och Henry Fonda i listan över skådespelare. Knappast några B-skådisar ? Feargal |