Forum » Filmpunkten » Diskutera Filmpunkten » Filmpunkten - Tankar och idéer          Filmpunkten - Tankar och idéer 2009-02-11 14:21:28
Registrerad: 2006-01-07
Jag vet i och för sig att mycket av detta inte kommer att hända, men jag tänkte bara starta en ny diskussion då jag tycker det varit lite dött kring detta ämne på senare tid.
Vad tycker ni är bäst med filmpunkten som den är nu, och vad fungerar mindre bra?
Jag ser saker hela tiden jag skulle vilja se förbättrat. Och det kan väl inte skada att ta upp lite av det iaf.

Fler nyheter -
Gör det mer till en nyhetsportal, skaffa fler moderators som kan posta nyheter. Alla nyhetsposter kan innan de postas på frontpagen godkännas av administrator.
Skaffa även bilder, namn och funktion till samtliga moderators på sajten under skrivna nyhetsartiklar. Skulle se mycket proffsigare ut.

PM - Behöver en förbättring, blir tungt att ladda en grymt lång text efter att ha skickat ett antal meddelanden två användare emellan. Skaffa snarare en funktion där du har en inbox och där du kan radera/läsa de PM du vill.

Forum - Skaffa ranks till samtliga användare i forumet efter hur många posts/filmer man betygsatt, det kan även visa hur många filmer användaren i fråga betygsatt. Avatarer skulle även vara fint.
Och hur skulle det funka med tags som [img] [url] ? Borde även finnas ett smidigare sätt att använda sig av kursiv och fet stil då man måste skriva "koden" själv nu.
Editing av posts skulle även kunna förbättras, preview så man kan kolla igenom sin post innan man postar?
En [quote] funktion skulle inte heller vara helt fel.
Förkorta även mängden posts per sida.

Recensioner av film - Tycker det är synd att bra recensioner av filmer hamnar bland kommentarerna.
Visserligen så finns ju "populäraste kommentarerna" funktionen, men det finns mycket att förbättra med den. Med någon som skriver seriösare recensioner (det finns många som kan) så skulle det ge filmsidan i fråga en snyggare layout, man
kan ju även ha kvar alla kommentarer där folk får skriva; "Tyckte om denna filmen, gillade den mycket, fast den var inte så bra!".
För att detta skulle kunna fungera krävs det ju förstås en stabil grund att stå på och riktlinjer för hur detta skulle kunna fungera.
FAQ's i forumen skulle kanske inte vara helt fel.

Fler medarbetare = Mer tid till annat?
Layout skulle behöva fräshas upp, mer tävlingar och databasen behöver ju ständigt nya bilder på skådisar och filmer.

Detta är endast ideér och mina egna åsikter. Det finns mer att ta upp, detta är dock lite av det.

[Inlägget redigerades av S16F 2009-02-11 14:22:55]
[Inlägget redigerades av S16F 2009-02-11 14:23:57]
  2009-02-11 14:36:04
Registrerad: 2006-02-14
Håller med om allt, speciellt BBcode-delen. (ev också html-stöd)
  2009-02-11 15:22:39
Goliatbagge
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
Ja, ja och ja! Instämmer i precis allt du säger S16F. Jag fyller på med några fler förslag.

Visa betyg man har satt på varje filmsida - Direkt när man går in på en filmtitels sida så ska man se vilket betyg man själv har satt på filmen. Som det är nu måste man klicka på "Ändra betygsättning" alternativt bläddra fram sin kommentar, vilket är omständligt.

Automatiskt göra forumtråd av nyheter/krönikor - På så vis främjar man diskussioner kring de nyheter och ofta välskrivna krönikor som (alldeles för sällan) görs på Filmpunkten.

Lista nya trailers på huvudsidan - Hela den "nya" funktionen med trailers har gjorts alldeles för anonym. Just nu ligger den dold bakom taben "Filmer" så den är svår att hitta. Lägg in en permanent lista på startsidan med de senaste trailrarna. Tycker dessutom man kan lägga in en snabbknapp till trailers (kan bara bestå av en liten ikon) till höger om de filmer som står under "Biopremiärer" på startsidan. De ska vara LÄTTA att komma åt.

Forumet - Till sist vill jag bara göra ett tillägg angående forumet, utöver det som S16F skrev. Det borde gå att inaktivera smileys på något sätt. Ibland blir det ofrivilliga smileys om man t.ex. skriver å, ä eller ö ihop med slutparentes. Dessutom hamnar inte smileys där markören står, utan hamnar alltid sist i inlägget, vilket också kan vara frustrerande.

[Inlägget redigerades av Goliatbagge 2009-02-11 15:23:27]
  2009-02-11 16:33:51
Borr
Registrerad: 2007-01-30
Håller med. Fungerar bra nu, men lite nya fuktioner är ju aldrig fel.

www.flyred.se
  2009-02-11 17:10:03
Registrerad: 2006-02-14
Ja, smileys kunde tas bort helt. Jag menar, hur svårt är det att skriva ": )" eller liknande...
  2009-02-11 18:21:32
Registrerad: 2005-09-04
Få se nu, * * *_:-A* nä jag kan fan inte..
__________________________

Att våga är att förlora fotfästet för en stund - att inte våga är att förlora sig själv.

2009-02-11 21:04:15
Registrerad: 2006-01-07
Tack för den schyssta responsen.
Självklart var ju tanken att ni andra skulle fylla ut med fler tankar som ni haft kring detta också..

So keep 'em coming

2009-02-11 21:42:07
modv0074
Registrerad: 2005-08-02
Det enda jag saknar med sidan är att få betygsätta TV-serier.
  2009-02-11 22:03:18
Registrerad: 2006-02-14
"Vi har tagit den diskussionen förut, modv0074, och jag och Kristoffer har kommit fram till att TV-serier inte platsar på Filmpunkten."

2009-02-11 23:57:54
Shining_pearl_
Registrerad: 2004-12-09
Håller med om allt ni övriga skrivit, vilka ideer ni har! Jag har lite tankar också,men tar de i morgon då jag har tillgång till dator, inne via mob nu förstår ni. Men kan lite kort säga att jag gillade speciellt den där rankningen efter hur många filmer man betygsatt osv, som syns i forumet (och ev sin egen sida?). Får sova på saken och se vad jag har att säga mer i morgon.
  2009-02-12 00:44:29
uncle_funk
Registrerad: 2007-12-31
Jag har sagt det förrut och jag säger det igen, AVATAR.
Det höjer forumets karisma rejält.

TV-serier tycker inte jag heller platsar här. Kanske om det är en låång film som blivit min TV-serie... Men inte Skärgårdsdoktorn.
__________________________

Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1.
  2009-02-12 01:45:23
Frida_OSX
Registrerad: 2007-08-31
Håller med på allt ni sagt.. nästan (kommer ej ihåg vad som inte gjorde det just nu). Något jag speciellt saknar är att man ska kunna se vilket betyg man satt på en film utan att gå in på "Ändra betygsättning" som GoliatB sa. Det där me trailerna var också bra.. visste inte ensa att mer en några få filmer fått trailers... Och att man ska kunna trycka på koderna för fetstil eller Kursiv

ToxicA; ja tycker smiley's'erna definitivt borde va kvar.. det gör det lite roligare att läsa ett inlägg.. Och när man redegerar ett inlägg går det inte att lägga dit nya smileysar.. men måste kunna koden för dem..

Men en sak som jag har tjatat om innan är att bara ändra färgerna på sidan.. inget drastiskt utan bara lite.. som a ha "cornsilk2 #EEE8CD" eller "gray84 #D6D6D6" istället för de vita och... ja vad e det för färg egentligen? jag ser ingen skillnad ...

AUkie >> Gold_Hero
[Inlägget redigerades av Frida_OSX 2009-02-12 01:49:36]
  2009-02-12 07:20:58
Registrerad: 2005-09-04
Jag kanske ska komma med något matnyttigt i stället för det inlägget jag postade ovan. =)

Om vi nu ska framföra idéer så har jag två -
Kortfilm -
Filmpunkten skulle absolut ta ett steg framåt i riktningen genom att introducera kortfilm. Nu vet jag att det behövs en hel del riktlinjer för kortfilm så inte databasen överröses av barnprogram, reklamfilm och trailers, för att inte tala om alla miljoner tecknade kortfilmer med diverse återkommande tecknade karaktärer. Detta är något jag gladeligen ställer upp på och det vet nog både Kristoffer och Markus. Jag tror detta behövs för att ta Filmpunkten framåt i utvecklingen, jag menar, kortfilm är ju ändå film, i allra högsta grad och mer aktuellt än någonsin.

Ytterligare benämning -
Jag saknar benämningen "miniserie", eller dylikt. Det finns ett antal TV-produktioner (miniserier) här på Filmpunkten och för att inte skapa förvirring så tror jag att benämningen "miniserie" skulle göra allt ännu mer klart än vad det redan är.
T ex - http://www.filmpunkten.se/stormen_2008.asp,
180min. 3 delar x 60min. dvs = miniserie.

[Inlägget redigerades av Raceai 2009-02-12 07:22:59]
  2009-02-12 21:20:22
Registrerad: 2006-01-07
Bra idéer, som uncle sa så glömde jag nämna just avatarer.

2009-02-12 21:26:36
Registrerad: 2006-10-14
Håller med om allt i princip och hänvisar samtidigt till de äldre trådarna där fortfarande MYCKET matnyttigt finns att läsa och åtgärda...

...men som aldrig blir åtgärdat eller knappt tittat på. Denna sajt i I-netvärlden är en av de absolut mest långsammaste vad gäller utvecklingen. Tyvärr. Och jag börjar tröttna en del på det efter 2,5 års medlemskap måste jag erkänna. Fler medarbetare bara MÅSTE in. Och då borde prio ett vara att fundera ut ett system där fler medarbetare fungerar för Kristoffer och Markus. Och lite tråkigt därtill är att Kristoffer är så fruktansvärt upptagen och sällan svarar på PM, om ens alls. Förstå annars hur lång tid det kommer ta för denna sajt att utvecklas - om 50 år kanske vi har fått avatarer, bilder från filmer bakom loggan så man förstår att det är en filmsajt man kommit till, bilder på hälften av alla filmer som finns i databasen... Nejmen, vad har hänt under 2008? Ny logotype eller font rättare sagt - grymt lyft. *tummen upp* Och sen var det dessa 10 veckor i somras där en del nya saker kom till, en del dock alltför små och mindre betydliga, dvs saker som knappt nån efterfrågat. När ska sakerna som medlemmarna verkligen efterfrågar börja göras nånting åt, undrar 002?

PS. GB, annars är ditt betyg bara ett klick bort (dvs ett tredje alternativ) genom att du klickar upp allas betyg där medlemmarna placeras i bokstavsordning på resp. film (!). Du skrev nämligen betyg och inte hela betygskommentaren. Eller missförstod jag dej?
__________________________

"...jag kan hata mig själv, för att jag trott på dig, att jag föll för din magi,
och om mitt brott består i att ha
älskat dig, blir jag aldrig nånsin fri...
  2009-02-13 00:49:42
Goliatbagge
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
002mateke, ja, det alternativet tänkte jag inte på. Dock fortfarande för mycket med ett klick för en sådan basal grej som att se sitt eget betyg...
  2009-02-13 13:03:26
starchild
Registrerad: 2009-01-14
Jag tycker att filmpunkten är ett bra forum. Kanske är en del rubriker lite missvisande och eventuell borde de spaltas ner i fler underrubriker men på det hela taget tycker jag det är helt OK. Hur tänker ni Layoutmässigt? Kanske finns det tips och ideer man kan hämta från andra forum.
  2009-02-14 13:39:10
Registrerad: 2006-10-14
Ja, hörni, kanske jag låter en aning hård, men det tänker jag inte be om ursäkt för. Tycker bara själv att jag är rak. Seriöst, vi tycker till, men ingen kommentar ens kommer från Markus och Kristoffer. Vad händer och NÄR händer det (igen)? Mackan och Kristoffer, sorry, men jag säger bara som det är. Det är verkligen en alltför långsam utveckling av sajten. Menar inget illa, men jag tror inte jag är helt ensam om att tycka det.

Det tråkiga är att man sällan får nåt svar nuförtiden. K verkar vara hur upptagen som helst. Dej, Markus, har jag inte ens försökt nå då du bara oftast kan svara att Kristoffer säkert gör det bästa han kan.

PS. Mackan, jag har ännu ej hunnit se dokumentären pga b-uppsats. Men det kommer. : )

och om mitt brott består i att ha
älskat dig, blir jag aldrig nånsin fri...
  2009-02-14 16:13:22
wildpalm
Registrerad: 2004-02-17
Jag håller med om det händer ALLDELES för lite. Jag o Kristoffer träffades ju vid Guldbaggegalan och grunnade en hel del på framtida idéer och möjligheter till utveckling. Vi står och stampar just nu - och det rejält.

Jag kan bara tala för mig själv och viljan finns verkligen där, idéerna finns där. Och fler medarbetare är självfallet något som diskuterats.

Vi får se vad som händer. Någonting kommer i alla fall hända snart med förstasidan för den är ohållbar idag med det svaga nyhetsflödet.

Tack alla för att ni vill förbättra. Jag är bara så ledsen att vi inte kan tillgodogöra er i snabbare takt.

Vänliga Hälsningar
Markus Elfström, redaktör Filmpunkten
  2009-02-14 19:06:13
Kristoffer
Registrerad: 2002-10-13
Hej alla!

Jag ber om ursäkt för sent svar och att det kan verka som att jag sällan svarar på forum eller pm.

Jag håller med er på all kritik och synpunkter som ni gett i detta forum.

De senaste dagarna håller jag på med databasjobb, vilket har inneburit att sajten är lite snabbare än tidigare.

Fler nyheter är något som vore mycket önskvärt. Är det någon som skulle vara intresserad av att börja skriva lite nyheter nån gång i veckan?

Som Markus sa har vi lite grejor på G till startsidan. Inget vi kan avslöja nu, men om någon vecka blir det premiär!

Kristoffer

Vänliga Hälsningar,
Kristoffer Örstadius, redaktör Filmpunkten
  2009-02-14 20:20:10
Perfekt!

Kul att höra Kristoffer

2009-02-14 22:26:14
Registrerad: 2005-09-04
Hur förhåller ni er till att införa kortfilm på Filmpunkten - även ni måste ju se möjligheterna i detta. (?)

2009-02-14 22:34:32
wildpalm
Registrerad: 2004-02-17
Absolut! Men om det införs ska kraven på kortfilmerna vara hårda för att godkännas. Här gäller prisbelönade och filmhistoriskt erkända, inga andra. Vi får se, Raceai!

Vänliga Hälsningar
Markus Elfström, redaktör Filmpunkten
  2009-02-15 10:44:47
Det låter bra.

2009-02-16 12:14:12
Registrerad: 2006-10-14
Allt låter bra. Bara man får se lite resultat och inte bara prat.

Antar att framsidan gäller även det där som vi pratade/pratar om, Kristoffer, men det är säkert bara en del av det.
*tummen upp*
__________________________

och om mitt brott består i att ha älskat dig, blir jag aldrig nånsin fri...
  2009-02-16 17:51:11
En sak till!

Kommentarer till nyhetsartiklar!
Skulle vara kul att kunna kommentera nyhetsartiklar och diskutera med andra användare där istället för att skapa en topic i forumet.

Skulle nog attrahera en del nya användare att återvända hit oftare också.