Forum » Filmpunkten » Diskutera Filmpunkten » Visa tidigare underbetyg?          Visa tidigare underbetyg? 2008-12-11 23:25:48
Registrerad: 2007-01-30
När man går in på en films sida så står denna under uppdatera information. Vad betyder det?

2008-12-11 23:43:03
Dan banan
Registrerad: 2006-04-01
Kan det inte vara betygen för skådespelare, ljud/musik, handling/manus etc?

Har sammanfogat en lista över sevärda rysare från den senare tiden inklusive trailers, se min profil.
Ständigt uppdaterat.

2008-12-12 09:57:46
Registrerad: 2007-01-30
Jo, men hur kommenterar man det?

2008-12-12 10:26:43
Emiam
Registrerad: 2006-10-14
Jag tror man bara kunde göra det förut, Borr.

Dessutom håller jag med dej. Texten är inte särskilt pedagogisk, utan det kunde gott stå "tidigare underbetyg, dvs betyg på handling, skådespelare, musik, foto etc." typ.

"It's never been my duty to remake the world at large,
Nor is it my intention to sound a battle charge,
'Cause I love you more than all of that with a love that doesn't bend,
And if there is eternity I'd love you there again."
/ Wedding Song (part 6), B. D.
  2008-12-12 10:46:45
Goliatbagge
Redaktör
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
Precis som 002mateke skriver så kunde man tidigare kommentera och betygsätta Ljud/Musik, Manus/Handling o.s.v. separat för en film. Denna funktion togs sedan bort, men de kommentarer och betyg som satts sparades.

Personligen tycker jag att dessa underbetyg nu kan tas bort, eftersom jag tror att det är få som saknar dem (i alla fall i den formen som de fanns) och eftersom funktionen ändå inte är tillgänglig längre.
  2008-12-12 16:51:53
Registrerad: 2007-01-30
Ok. Undrar hur många som vet om att knappen finns, man hittar den ju inte direkt precis. Tror också att den kunda tas bort.

2008-12-12 17:42:15
Emiam
Registrerad: 2006-10-14
Jag tror GB menar det så i samma veva, Borr, så d e lugnt.
*tummen upp*

Personligen kollar jag aldrig där.
- Men undrar i mitt stilla sinne varför denna möjlighet togs bort (?).
- Undrar också om denna fanns parallellt med dagens medelbetygsystem (?).

"It's never been my duty to remake the world at large,
Nor is it my intention to sound a battle charge,
'Cause I love you more than all of that with a love that doesn't bend,
And if there is eternity I'd love you there again."
/ Wedding Song (part 6), B. D.
  2008-12-12 18:18:28
Wookad
Registrerad: 2006-03-21
Personligen tycker jag att "underbetyg" KUNDE blivit en bra funktion. Problemet var dock att det verkade som att folk som bara gav filmen ett "översiktbetyg" också fick underbetyg registrerade som treor på varje. Detta resulterade i att alla filmer fick underbetyg vars snitt rundades av vid tre.

Jag är för att återinföra denna funktion, om underbetygen och slutbetyget kan ses som två olika. Eller att man alternativt omvandlar slutbetyget till ett snitt av underbetygen. Detta skulle leda till att fler tänker efter och ger mer rättvisa betyg. Dock skulle förmodligen färre orka betygsätta.