På startsidans Fimtips står det så här: "Denna film gillar dem som har samma filmsmak som dig. Det personliga pronomenet är som synes felaktigt. Det ska stå i subjektsform och inte i objektsform som det gör nu. Ergo, de istället för dem Jag hade givetvis kunnat skriva ett PM till Kristoffer men det hade inte varit lika roligt. Du borde veta bättre som journaliststuderande Mr. K ![]() __________________________ - We'll talk about that when I'm dead. |
Du har fel. Hakade också upp mig på detta först men kollade upp vd som gällde och kom fram till att "dem som" är korrekt. __________________________ Sanningen om amerikanske presidentkandidaten Barack Hussein Obama http://antiprotester.blogspot.com/2008/08/obamas-not-exactly-list.html |
Kollade upp var då, Oskar_90? ![]() [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2008-10-20 16:46:53] |
Vaddå petitess, Goliatbagge? Att ha en felstavning på startsidan är en ganska big deal, tycker jag. Ger ett oseriöst och hafsigt intryck. I och för sej repareras ju denna presumtiva skepsis hos gästen när hon klickar sej in på forumen och får ta del av alla seriösa diskussionstrådar. ![]() __________________________ - We'll talk about that when I'm dead. [Inlägget redigerades av DuskBringer 2008-10-20 17:09:23] |
Det heter "skepsis"... |
Jag förstår inte vad du pratar om Goliatbagge, det var ju precis vad jag skrev ![]() __________________________ - We'll talk about that when I'm dead. |
Att läsa fel mellan de och dem i en text kan vara extremt störande. Men jag hade inte sett det på FP förrän det stod här i forumet. __________________________ www.flyred.se |
Goliatbagge: Ptjaaa... Båda formerna fungerar så DuskBringer har fel när han säger att det inte går att skriva "dem som". http://www.svd.se/kulturnoje/mer/sprakspalt/artikel_392753.svd http://computersweden.idg.se/2.2683/1.5683 __________________________ Sanningen om amerikanske presidentkandidaten Barack Hussein Obama http://antiprotester.blogspot.com/2008/08/obamas-not-exactly-list.html |
Det heter det väl "..samma filmsmak som du har", eller? __________________________ - Vad har ni på menyn? - Bönor, Whisky och Specialare. - Vad är specialaren? - Bönor och Whisky hoprört till en enda sörja... |
Det stämmer, Toxic, men jag tror att den felaktiga formen "...som dig" är mer eller mindre accepterad eftersom den är så utbredd. __________________________ Sanningen om amerikanske presidentkandidaten Barack Hussein Obama http://antiprotester.blogspot.com/2008/08/obamas-not-exactly-list.html |
Oskar_90, testa ersätta "de" med "vi" och "dem" med "oss". En enkel regel som sopar undan missförstånd. __________________________ - We'll talk about that when I'm dead. |
Som den enda tjejen i den här diskussionen, så bestämmer jag att Duskbringer har rätt och felet måste ändras. Petitess eller inte. Det ser töntigt och oseriöst ut. Go on boys, make it happen. Now. __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. "Om man går snabbt och ler mycket, så ser ingen hur ful man är" |
Hej, Självklart skall det vara "de" och inte "dem". Jag har genast fixat till det. Tack, DuskBringer. __________________________ Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, redaktör Filmpunkten |