Forum » Filmpunkten » Diskutera Filmpunkten » Förbättra FP   [1] 2 3 >        Förbättra FP 2008-10-08 18:05:54
Registrerad: 2007-12-31
Jag vet inte om moderatorn uppskattar sådanna hära trådar, jag hittar ingen liknande tråd... kanske letat för dåligt, men iallafall, här kommer en förfriskning...

Jag slår vad att vi alla har ideer till att förbättra filmpunkten, vissa har lite små/lättare ideer medans andra lite mer avancerade, dela med er...

Jag har bland annat tänkt på varför vi inte har Avatar för varje profil, det hade gjort filmpunkten lite snyggare och inte lika tråkig...
__________________________

Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1.
  2008-10-08 18:39:40
filmernas härskare
Registrerad: 2006-03-25
Jag finner inläggskrivandet ett jäkla rövhål. Det skulle underlätta nämnvärt om inte den där "inlägget redigerades av..."-texten dök upp om man gör minsta ändring och att forumkoderna kunde ersättas med "< >" och inte "[ ]" (det där frustrerar mig som bara fan).

2008-10-08 19:29:35
Foruminlägg: 1998
Mycket välkommen tråd och jag tycker att ni båda två har kommit med bra förslag! Skulle personligen vilja underlätta forumkoderna ytterligare. Vore smidigt om man kunde markera det/de ord man vill kursivera eller fetmarkera och sedan bara klicka på en knapp så att koden lägger in sig själv.

Finns ju viss vits med att ha en text som visar att texten är redigerad, men den borde gå att göra betydligt diskretare än vad den är nu. Dessutom hamnar den för nära den sista textraden i inlägget så jag slår alltid ett extra enter när jag redigerar inlägg.

Ytterligare en funktion som jag skulle se fram emot i forumet är möjligheten att länka text till filmsidor. Så att om jag t.ex. skriver "Forrest Gump" vill jag kunna göra den texten klickbar så att man kommer till filmsidan för just Forrest Gump. Tror inte kodningen för det skulle behöva bli så komplicerad med hjälp av film-id och lite nya forumkoder.

[Inlägget redigerades av Goliatbagge 2008-10-08 20:00:13]
  2008-10-08 20:21:09
Wookad
Registrerad: 2006-03-21
Gratis grillkorv på lördagar...tycker ja vore nice
  2008-10-08 23:59:29
Registrerad: 2004-12-07
I fallet med redigering av inlägg,, det skulle kunna göras smidigare på ett sätt bara genom att sätta en tids begränsning på inlägget när man lägger in det från starten. Om man ändrar inlägget inom, tex 5 minuter så dyker inte ändrings texten upp. Det är ju oftast som så att man upptäcker felen precis efter att man gjort inlägget och så går man in och ändrar det med en gång. Vet att andra forum som jag sitter på har det på det sättet.

[Inlägget redigerades av Zirgo 2008-10-08 23:59:58]
  2008-10-10 15:11:32
filmernas härskare
Registrerad: 2006-03-25
Kanske bör filmpunkten ha en tv-serie avdelning också, nu när man ändå håller på? Kanske inte fungerar, men förslag som förslag.
  2008-10-10 17:02:36
Borr
Registrerad: 2007-01-30
Ja, det är en bra idé filmernas härskare. Man kunde i alla fall ha en episodguide från olika tv-serier. Det skulle vara helt perfekt. Precis som nu kunde alla filmpunktare tipsa om handlingen, med skillnaden att det är avsnittshandlingar istället. Men jag tycker inte att man ska kunna betygsätta tv-serier. De kan diskuteras i forumet istället.

www.flyred.se
  2008-10-11 21:23:42
Registrerad: 2006-10-14
Ursäkta, Uncle, men vadå kan inte hitta trådar om "förslag till förbättringar på Filmpunkten"...!!??

Och GB?! Det finns ju flera stycken sen tidigare!!

Eller menar du Uncle att du bara ville skriva om just avatarer som förbättring, ja isf var det en ny tråd.

2008-10-12 10:09:01
Foruminlägg: 1998
002mateke, alla tips och förslag behöver inte nödvändigtvis diskuteras i samma tråd. Det finns givetvis hur många trådar som helst i forumet som behandlar olika förslag på förändringar, men det skadar inte att dela upp tipsen i olika trådar då det annars skulle bli för grötigt.
  2008-10-12 21:14:57
Registrerad: 2006-10-14
Men, ok, vad handlar då denna tråd om exakt, uncle? Avatarer bara?

2008-10-13 15:37:50
LÄS MITT INLÄGG!!!!

2008-10-13 20:12:02
Cammie
Registrerad: 2003-12-30
Bra tråd

Skulle vilja kunna lägga till samma film flera gånger i Biodagboken. Vissa filmer ser man ju gärna flera gånger
__________________________

Wanna know how I got these scars?
  2008-10-14 11:32:38
Registrerad: 2006-10-14
[Men du behöver väl inte bli arg, Uncle, för en sån enkel fråga, särskilt med tanke på att denna tråd utvecklas mer och mer mot en exakt likadan tråd där folk bara kastar in vilka förslag som helst istället för avatarer.

Så, näe, GB, jag förstår dej fortfarande inte om tråden ska fortsätta utvecklingen i den riktningen. Vad är då efterlängtat med en exakt likadan tråd som redan finns i minst två tappningar?]

Men, ok, uncle, du får gärna förklara för oss som inte har en aning om vad avatarer är för nåt, vad det är!(?)

2008-10-14 12:40:43
Registrerad: 2006-10-14
NU anser jag det verkligen vara på tiden att göra ngt allvarligt bakom orden att uppdatera våra profilsidor här på sajten, som är ologiska.

Har tagit upp detta förut, ja, men bildförslag på omplacering av profilfoto mm. för att få det mer logiskt, lätthittat och snyggare, dessutom mer likt de flesta största medlemssidorna på www idag 2008.

Kristoffer, vad säger du? När kan Du ta tag i profilsidan?

2008-10-14 12:50:05
Foruminlägg: 1998
Det går bra att komma med förslag på förbättringar av alla de slag i den här tråden.

Det finns framför allt en tråd sedan tidigare där det diskuterades friskt om olika tips nämligen den som heter Uppdatering av filmsidorna. Faktum är dock att den tråden egentligen inte alls handlade om tips att förbättra Filmpunkten utan var en tråd som jag skapade för att få feedback om de då nya uppdaterade filmsidorna och inget annat. Sedan utvecklades den till en tråd med massa tips om annat (vilket egentligen var offtopic), men eftersom det var värdefulla råd så lät jag de vara kvar. Eftersom rubriken och det inledande inlägget på den tråden är missvisande för syftet att diskutera förbättringar på Filmpunkten generellt så skadar det inte med en "ny" tråd där olika tips diskuteras i fortsättningen - nämligen den här. Det går även bra att skapa nya trådar för specifika tips på förbättringar om man vill diskutera de särskilt.

Nu fokuserar vi oss på ämnet och har ni fler frågor kring detta så skicka i så fall pm till mig.

[Inlägget redigerades av Goliatbagge 2008-10-14 12:53:13]
  2008-10-14 12:57:21
Foruminlägg: 1998
002mateke, avatarer är en personlig bild som syns vid varje inlägg på forumet.
  2008-10-14 13:13:52
Jaha, ok, tack, GB!
Jag har även tagit upp just detta förut med, uncle, och ser gärna så klart att det finns en möjlighet till detta för K. att fixa, dock utan att sidorna blir än mer trögladdade med en massa små thumbnails i varje inlägg.

2008-10-14 14:30:13
Registrerad: 2004-04-04
Vänta lite nu... (och nej jag har inte läst alla 17 inlägg i tråden)... Angående avatarer, vad för slags bilder får det isof vara? Vilka som helst eller något väldigt... personligt?

Sorry haffsig skrift! Orkar inte utveckla. Men jag röstar för vilka avatarer som helst

Edit: Ahh..., jag insåg att "något väldigt... personligt?" kunde misstolkas en del. I didn't mean anything!! ^^

[Inlägget redigerades av Shadowfax 2008-10-14 14:33:31]
[Inlägget redigerades av Shadowfax 2008-10-14 14:34:17]
  2008-10-14 23:52:46
hehe, Shadowfax.
Nej men vad jag tänker vad en avatar är för mig, så är det en bild på vad som helst (också håller man sig för under 18 års gränsen) dvs. bild från en scen i en film, eller varför inte favorit skådespelaren, något man gjort själv i piant, photoshop och dylikt... Helt enkelt, vad som helst, men låt oss inse, detta är ett filmfoorum, så man ser helst i nått med film och göra.

Mateke: JAg blev inte arg, bara lite smått irreterad på att bli frågasatt om trådens syfte när allt redan är förklarat...
JAg hittade ingen liknande tråd, därav jag skapade denna, punkt.

2008-10-15 00:07:47
Registrerad: 2004-04-04
Uncle_funk: It surely works for me! Men.. jag tycker inte avataren bara ska handla om film, utan mer att den ska visa något om personen som postar. Men whatever, oavsett så är det en kul funktion.

PS. Vad är piant?

2008-10-15 00:17:54
Registrerad: 2004-12-07
Avatarer är väl egentligen inte fel, det skulle "piffa upp" forum sidorna lite mer helt klart! Sedan om det är något som önskas från ledningens sida är ju något annat då det kommer att äta något mer nätkapacitet från den server som sidan ligger på nu. Jag är dock för förslaget då forumsidorna som jag ser det ser rättså livlösa ut just nu.

[Inlägget redigerades av Zirgo 2008-10-15 00:21:26]
  2008-10-15 00:21:43
Registrerad: 2004-12-07
Detta inlägg var bara ett test för att se om man kunde ta bort sina egna inlägg. Det kan man tydligen inte..... Kanske något som jag gärna skulle vilja kunna göra i forumet...
[Inlägget redigerades av Zirgo 2008-10-15 00:23:00]
[Inlägget redigerades av Zirgo 2008-10-15 00:24:35]
  2008-10-15 00:43:56
Registrerad: 2004-04-04
Visste du inte att man inte kunde ta bort sina inlägg?

Nu har du ju fulat ner den här sidan med dina två:
"[Inlägget redigerades av Zirgo 2008-10-15 00:23:00]
[Inlägget redigerades av Zirgo 2008-10-15 00:24:35]"

Annoying!

Så vem som än sa det innan (orkar verkligen inte läsa igenom alla inlägg), but please, fixa så man slipper se dom där "inlägget redigerades av....." FULT!

2008-10-15 11:55:23
Registrerad: 2004-12-07
Jag hade inte tänkt på det förr, och jag kom plötsligt på att tänka på det, så jag gjorde ett provinlägg. Trodde kanske att man kunde ta bort all text och skicka för att ta bort inlägget men det gick inte. Och sedan fick ni några "Inlägget redigerades" text på köpet .

2008-10-20 18:14:53
Registrerad: 2006-04-17
En funktion som jag skulle kunna tycka var nödvändig eller bara för skoj är vilka filmer man gett högst betyg inom olika genrer.

Vad tror ni om det?
Vissa håller säkert koll på vilken film man gillar bäst inom dom olika genrerna, men jag kommer max på 2-3 då jag tänker på filmer inom en genre jag gett ett högre betyg.

Tex om man ska tipsa någon om som vill se en action så går man in på sina action filmer och där ser man vilka Action man gett en 5a och vilka man gett en etta.

Kanske tycker ni att det är ett dumt förslag..jag själv tycker det skulle kunna vara något hjälpsamt i vissa lägen som tex det ovanför.

Låt höra vad ni andra tycker.

-Do you like apples?
-Yeah.
-Well,I got her number,how do you like them apples

Good will hunting
  2008-10-21 00:14:26
Registrerad: 2007-12-31
Nja, dumt förslag tycker jag inte, men kommer det att användas? Jag menar, hur många olika gengre ska finnas etc.? Kanske skulle kunna fungera, men det är ju ganska simpelt (som du, dawe, sa) att dem mesta vet vilka filmer som dem tycker är bäst i olika genre, men alltid kul med nya förslag, keep em rollin.

2009-07-21 20:30:32
Borr
Registrerad: 2007-01-30
Hittade denna tråd och lägger till en tanke. Skulle det inte vara intressant att se på en viss film hur många som har den i sin bevakningslista?

www.flyred.se
  2009-07-21 23:26:43
Registrerad: 2006-01-07
Jag har själv gett upp att försöka förbättra, Filmpunkten är vad det är och kommer nog inte att förändras så mycket mer.

Tyvärr!
__________________________

Whoever said, 'It's not whether you win or lose that counts,' probably lost.
  2009-07-22 09:56:58
Raceai
Registrerad: 2005-09-04
S16F
Jag är beredd att hålla med där faktiskt. Som det är nu så ser man ju inte ens till dem som är ansvariga för sajten. Ingen respons whatsoever!
__________________________

Att våga är att förlora fotfästet för en stund - att inte våga är att förlora sig själv.

Om du ska skriva, lär dig att skriva på ett korrekt och uttrycksfullt sätt.
Individer som inte kan uttrycka sig blir för massan obetydlig!
  2009-07-22 11:40:04
ToxicAvenger
Registrerad: 2006-02-14
Ja, lite trist..
  2009-07-22 20:22:25
Frida_OSX
Registrerad: 2007-08-31
ja, håller verkligen med.. Tråkigt att inte få svar på frågor pga att ingen ansvarig står att finna...
Avatar skulle vara riktigt snyggt på sidan!
Samt borde inte "Inlägget redigerades av..." komma upp föns efte nårra minuter.
OCH FÄRGERNA! Jag vet inte hur många ggr jag har tjatat om detta ! (Och ja, ja vet att det finns en specifik tråd om detta men den e dö(http://www.filmpunkten.se/forum_visa.asp?ForumID=81250&Page=1#81250)) Ändra färgerna om så bara lite!

AUkie >> Gold_Hero
  2009-07-23 00:46:21
Registrerad: 2006-04-17
Ja, varför inte införskaffa blommiga tapeter till sidan?
Vad säger ni andra?
__________________________

There are over 550 million firearms in worldwide circulation. That's one firearm for every twelve people on the planet. The only question is: How do we arm the other 11?
  2009-07-23 00:58:54
Registrerad: 2004-12-07
Jag säger att jag är förbannat glad över vad filmpunkten är för mig, dvs ett ställe att läsa lite recensioner, få lite nya tips på filmer och hålla koll på vad som setts och inte. Sedan allt annat ala facebook, Myspace halloj är något som inte fyller en större funktion och som så något som jag inte tycker att skaparna av sajten, wildpalm och kristoffer borde lägga någon tid på för min skull. MEN, om dom vill ta till sig input och åsikter från andra och göra dessa verkliga, så ska jag respektera att dom tar den tid dom behöver för att göra det. Jag kan tänka mig att dom har en hel del andra saker i sina liv som gör att dom inte kan fokusera 100% på detta projektet.

2009-07-23 01:37:19
ToxicAvenger
Registrerad: 2006-02-14
"..en hel del andra saker i sina liv som gör att dom inte kan fokusera 100%.."

Ja, och just därför borde de ta in lite fler moderatorer.
  2009-07-23 01:45:42
Registrerad: 2004-12-07
Även en sådan sak tar tid. Jag tror inte det är så enkelt att bara införa fler folk att bli moderatorer. Dom måste skapa verktygen för att låta oss vara det med. Jag skulle gärna kunna ta en del av det, men jag har suttit med liknande arbete som dom gör nu förut. Om dom beslutar sig för att släppa tyglarna lite och låta andra hjälpa till så har dom en hel del arbete framför sig för att få det att fungera. Jag är nästan helt säker att när FP skapades så hade dom inte dom sakerna i åtanke och byggde systemet utifrån att bara dom skulle kunna sitta och arbeta med det. Säkert många hårdkodade saker som löser problemen för dom, men som inte skulle fungera om man tillsatte moderatorer.

2009-07-24 11:13:29
Registrerad: 2006-01-07
Zirgo, jag håller med.

Men problemet är i mitt tycke iaf att varken wildpalm eller kristoffer svarar på folks idéer och tankar just nu.
Självklart tar det tid att genomföra stora förändringar men kan de då inte iaf säga att "Nej, inget nytt kommer att hända med filmpunkten och det är så här det kommer se ut."

Jag klarar mig fint med det, fp fungerar bra och duger till det jag använder det till.
Självklart skulle den kunna bli ännu bättre, men finns inte tiden för att jobba med det så är det helt enkelt så.
Men säg det då Admins, säg inte åt oss att bara vänta, för annars sitter vi ju och skriver allt det här i onödan
__________________________

Whoever said, 'It's not whether you win or lose that counts,' probably lost.
[Inlägget redigerades av S16F 2009-07-24 11:13:58]
[Inlägget redigerades av S16F 2009-07-24 11:16:36]
  2009-07-24 13:57:14
Registrerad: 2004-12-07
Jo, jag håller med där, att jag kan känna att jag vill ha fasta beslutningar och fasta tids planer. Nu är jag lite förstående för att grabbarna har semester och att dom inte finns tillgängliga på samma sett som innan. Klara besked hade varit helskönt.

2009-08-18 19:53:24
Registrerad: 2006-04-17
Den här tråden verkar helt ha stannat upp, avatarer skulle vara kul somsagt.

Vad säger ni andra? Eller rättare sagt moderatorerna?

2009-08-18 20:23:48
freddyvonmetal
Registrerad: 2008-06-20
Foruminlägg: 1945
det jag har tänkt e ang tipsa film..vrf ha den där barometern när man ska tipsa film.om man har tipsat fem filmer kan man inte se hur det går för filmerna.varför inte har den grejen så att man kan se den när som helst

__________________________

I know what youae thinking. Did he fire six shots or only five? Well, to tell you the truth, in all this excitement, Ihave kinda lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you have got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya punk?
  2009-08-18 20:24:12
Foruminlägg: 1998
Skulle också tycka det var kul med avatarer. Ser både roligare ut och så blir det lite mer personifierat.
[1] 2 3 >