Forum » Filmpunkten » Diskutera Filmpunkten » Statistik FP          Statistik FP 2008-05-03 18:16:32
Registrerad: 2006-04-01
Insåg hur mycket jag betyngar statistik och siffror idag då jag läste tråden "betyg utan komentar".

Jag tycker aldrig att vi kan ha för mycket profil-statistik här på filmpunkten.
Så jag tänkte att vi kanske skulle sätta upp en tråd där vi lägger förslag på fiffiga siffror att ha hos profilerna eller överlag.

Vilken statistik önskar du?
Varsågod.

2008-05-03 18:34:46
Wookad
Registrerad: 2006-03-21
Snittbetyg per genre och antalet sedda filmer i vardera vore intressant. Gärna statistik över antal sedda filmer med den och den skådespelaren/regissören också. Kanske lite komplicerat för Kristoffer men ett förslag är ett förslag.
  2008-05-03 21:58:57
Registrerad: 2006-10-14
Bra tråd, återkommer om förslag (som jag visserligen redan varit inne på förut)!

Der Mats [also known as Mastodontfilmsmats/Spike/Zyberm@z/Marren/Låneovven/Grannen]
  2008-05-04 00:03:35
Oskar_90
Registrerad: 2004-07-03
Wookads förslag skulle jag mycket gärna se genomfört. Dessutom tycker jag att det skulle kunna appliceras också på "Grupper", för "undergenrer"(Film-noir, slasher etc.) finns ju representerade bara som "Grupper" här på FP.

För övrigt tycker jag att grupperna ska bli synligare och mer omfattande(det senare kräver förvisso engagemang från FP:s användare).

Islams profet Muhammed var pedofil.
[Inlägget redigerades av Oskar_90 2008-05-04 00:03:54]
  2008-05-04 00:47:48
Registrerad: 2006-04-01
att vi skulle ha siffror på hur många filmer vi sett i vardera genre skulle vara oerhört intressant.
Kanske till och med uppdela allting i procent hos profilerna.

dvs.

12%aciotn
etc.

2008-05-04 11:12:52
Registrerad: 2006-10-14
Men HUR gör man då med problemet med massor av filmer som består av flera genrer?! Nja, där kan d bli lite problem, och har i dagsläget ingen lösning på det, tyvärr.

2008-05-04 11:20:13
Oskar_90
Registrerad: 2004-07-03
Det ser jag inte som ett direkt hinder, Mats. Består en film av flera genrer, t ex "actiondrama", så representeras den helt enkelt två gånger. En gång som actionfilm, och en annan som drama. Det är inte en superlösning men den är realistisk.

Det som däremot komplicerar situationen är graderingen av hur framträdande olika genrer är i en film.

Islams profet Muhammed var pedofil.
  2008-05-04 11:50:31
Registrerad: 2006-10-14
1. Det var ju det jag menade inberäknat i det hela också, Oskar (självklart, tyckte jag). Där är ett relativt knepigt problem.

2. Var konsekvent, använd 002mateke! ELLER Der Mats, om du/ni prompt ska använda personnamn! Vilket jag inte förstår ni har börjat göra, då vi hade diskussionen här för ett år sen m bl a Wookad om att i vissa sammanhang vill man inte bli hittad via sökmotorer på I-net.

Jag förstår att ni är lata: mats e 4 bokstäver, 002mateke är 9, men d blir bara en ond cirkel - alla kommer snart skriva förnamnen och hur kommer det se ut? Varför har vi våra alias? Det var en retorisk fråga, OBS, som INTE behöver besvaras!

2008-05-04 12:58:09
Registrerad: 2006-04-01
Jag tycker detta problem är värt att lösas då det i slutändan ger oss en rätt värdefull uppgift hos våra profiler.

2008-05-04 15:13:09
Wookad
Registrerad: 2006-03-21
Eftersom man kan tipsa om hur mycket av de olika genrena en film innehåller, borde man ju kunna dela upp filmen så att en film som innehåller 3/4 drama och 1/4 action också fördelas så över genrena. Blir ju inte rättvist om actionen i en film med någon enstaka actionscen väger lika tungt som resten av filmen?
  2008-05-04 22:08:03
givetvis wookad

Det finns två oändliga ting.
Universum samt den mänskliga dumheten.

2008-05-05 01:09:35
Registrerad: 2006-10-14
Dessutom, Wookad, är det knepigt eftersom VI ALLA enskilt har uppskattat genrerna då vi filmtipsat eller redigerat ett redan existerande filmtips. Då måste vi bara förutse att "alla" uppskattar rätt, vilket jag iaf inte kommer lita på.
--> Då kommer jag inte heller lita på statistiken.

2008-05-05 06:48:11
Registrerad: 2006-04-01
Mer än en gång har jag känt mig tvungen att meddela GB för nåt snedsteg när det gäller genrer.
Det är rätt vanligt verkar det som..

Det finns två oändliga ting.
Universum samt den mänskliga dumheten.

2008-05-06 17:16:06
Registrerad: 2006-10-14
Vore ju lite (åtminstone) intressant att höra va GB & WP har att säga om saken.

2008-05-06 19:00:48
Registrerad: 2006-10-14
En annan statistik-sak jag är intresserad av är att på var och ens profil se vilka filmer man har filmtipsat om (inte bara de som är på väg att tipsas om), gärna i bokstavsordning då självklart!

2008-05-06 19:11:13
uncle_funk
Registrerad: 2007-12-31
Bokstavsordning eller kronologisk bokstavsordning, mateke?

EUREKA! Sa Newton när han fick ett  äpple i skrevet.
  2008-05-06 19:29:30
Goliatbagge
Redaktör
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
002mateke, angående ditt senaste inlägg: Man kan redan det. Bara att på profilsidorna klicka på talet efter "Antal nya filmtips" och sedan sortera efter Titel.

Vad gäller det tidigare förslaget om att visa hur stor andel av de filmer man har sett som tillhör respektive genre vore väl småkul, statistiknörd som man är, men det finns också sådant som är intressantare. Måste dra nu! Får återkomma senare...

[Inlägget redigerades av Goliatbagge 2008-05-06 19:29:59]