Det var ett tag sedan jag blev medlem. Det behövdes inga mer personuppgifter än bara en mejladress?? Då kan ju flera av dagens medlemmar ha glömt bort sin användare och registrerat sig på nytt. Dessutom finns det en klar risk för "fusk", eftersom det är så relativt få som betyg-sätter filmer.
Om man jämför med imdb, så måste man väl uppge person-nummer etc för att på så vik undvika att folk fuskar.
Det tillkommer åxå nya medlemmar, som jag =), jag vart mycket glad att jag hittade denna sidan då jag är filmintresserad, många här är mycket filmmedvetna, ("Dan banan" är kung!). Jag aldrig sett sånna seriösa diskussioer om filmer, något som ja inte lyckades ha i skolan/jobbet eller gymmet. Jag tänker då vara en "aktiv medlem". =) [Inlägget redigerades av Cameron_84 2007-09-09 20:14:29]
Sen så beror det ju ite på vad som menas med aktiv användare. Jag är aktiv i den meningen att jag är innen nästan varje dag och läser igenom forumen, men det är sällan jag skriver nåt nuförtiden. __________________________
Ja, filmpunkten har väl inte någon hög status gällande vad filmer har för betygs-snitt. imdb däremot har ju blivit en slags världs-standard hur poppis olika filmer är. Där är det nog viktigare att sortera bort film-makare som vill få upp sina filmer.
Aktiv medlem här anser jag folk vara som är inne och betygsätter de filmer man ser. Man behöver inte vara aktiv här i forumet för att vara aktiv på sidan Jag skriver sällan här i forumet, men försöker recensera alla de filmer jag sett. Detta mest för att jag själv ska komma ihåg vilka filmer jag sett. Vad filmen har för snittbetyg här bryr jag mig inte så mycket om, fast jag hoppas några kan dra nytta av mina recensioner av filmerna.
Att medverka i forumets disskusioner är bara ett sätt att räknas som aktiv. Sjävklart kan man är ven kalla medlemmar som besöker fp ofta och betygsätter ofta för aktiva. __________________________
28% av fillmerna jag hittls recenserat ligger hos skräckgenren gott folk.. dags att se över sina oroväckande vanor tror jag.
Man kan ju definiera aktiv på olika sätt, men jag betygsätter filmer mest... det är min prioritet... sen om det är ett intressant ämne här i forumet kanske jag skriver... __________________________
kaj08, jag är på ditt förslag om personnummer, oavsett om IMDb har det eller ej (minns inte hur det var då jag anmälde mig)!
borr, jag är på ditt förslag om din "statistik" över de senaste inloggade medellamrna och/eller de mest inloggade/"aktiva" medlemmarna i en kanske fallande lista eller nåt liknande...!
Goliatbagge, vad tycker Du om den idén?
Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one]
002mateke: Den statistiken finns ju typ redan. På onlinelistan kan man se vilka som är online just nu (vilket väl egentligen säger mer än en funktion där man bara ser vem som loggade in senast?). Och under statistiken kan man se de med flest besöksdagar under året.
Klart att man skulle kunna utveckla de funktionerna mer, men fler konkreta förslag då, tack.
Ja, men, ok, konkret: jag kan tycka att man kan utveckla online-listan till möjligheten t ex. att ha den mindre i en spaltkliknande "historia" bredvid "alt annat på sajten man kollar in"... Inte jätteviktigt jämfört med alla andra 22 superförslag i en av trådarna här, men kul och praqktiskt vore det - alltså liknande den listan i MSN Messenger! __________________________
Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one]
Anser mig själv vara relativt aktiv så jag betygsätter alla filmer jag ser, skriver dock inte i forumet så ofta men det kanske blir ändring på det..vem vet.
Tycker också det borde finnas någon sorts statistik. Känns som det är typ 500 st aktiva medlemmar, men det är bara en ren chansning. Jag vet iallafall att jag är en av de mest aktiva medlemmarna på filmpunkten. __________________________
Det skulle vara kul med större listor på statistik-sidan. Inte bara topp 10 på kategorierna, utan kanske så man skulle kunna klicka fram topp 20-30 eller nått.
Sedan skulle det vara kul att se antal inloggade dagar totalt, inte bara i år.
Inte för att det egentligen ger någon större funktion eller mening med att se dessa saker, men ändå lite småroligt
Men då ska vi också så klart definitivt ha Top 30 eller 50 vad gäller antalet filmer som en medlem hjälper till att uppdatera - inte bara de man tipsar om eftersm det ger en felaktig och missvisande bild då vissa bara filmtipsar, men aldrig uppdaterar. __________________________
Der Mats [also known as Mastodontfilmsmats/Spike/Zyberm@z/Marren]