Vet inte om folk har gett förslag om detta förut men jag tycker att det kanske skulle vara en bra idé att ha en chat som alla medlemmar kan besöka. Har liksom märkt att det finns en tendens till att en del medlemmar utövar chat på forumen. Men jag har absolut ingenting emot det är bara det att man kanske, som sagt, skulle starta upp en chat där alla kan snacka om precis vad dem vill. __________________________ //Madeleine |
Har ju snackats om det tidigare. Folk tycker att det känns oseriöst, men jag håller med dig. Då lär man lättare känna varandra också. |
Nattliga chat ftw! |
Som att vi inte känner varandra tillräckligt väl eller? __________________________ Tell Drama he's on the top of my list of things to do today, along with inserting needles in my cock! |
Jag kan bara hålla med. En chat brukar vara väldigt schysst för en sida. Dom som hänger här ofta brukar känna varann ganska bra då, och det blir lättare att anordna träffar o.dyl. __________________________ Il messaggero non è importante. |
Jo de var ju det som jag menade.. alltid lättare för nykomlingar att lära känna oss veteraner på det viset och är mycket lättare att anordna träffar... __________________________ //Madeleine |
Du ser högt på dig själv, turtle... |
Hehe okej ja det kanske ja gör, men ja vågar faktiskt kalla mig veteran eftersom jag har varit medlem sen 2005.. __________________________ //Madeleine |
Efter en snabb titt på komentarerna hittils så.. Why not ? __________________________ "Never let her out of your sight. Never let your guard down. Never fall in love" |
Dan Banan faller för grupptrycket |
Nejdå, men jag talar för hela gruppen. Folk verkar gilla ideen helt enkelt? Dock kan jag förstå din missupfattning, man kan alltid tolka komnentarer på olika sett. __________________________ "Never let her out of your sight. Never let your guard down. Never fall in love" |
Två personer på den här tråden verkar digga idén menar du? __________________________ Tell Drama he's on the top of my list of things to do today, along with inserting needles in my cock! |
Det skulle väll vara kul med en chatt. Men det behövs egentligen inte. Vi har medelande funktion och ett forum. Kanke lite onödigt, men roligt. __________________________ Jonny Kennedy: Tänk att så många människor fortfarande är rädda för döden. De vägrar tala om den, trots att det är en del av livet. Varför inte istället organisera den som vi gör med en födelsedag eller annat firande? |
Jag får det till sju stycken, inräknat min egen åsikt och den senaste av katrinaL.. __________________________ "Never let her out of your sight. Never let your guard down. Never fall in love" |
Jag tycker det skulle va helt ok. Va e de vissa har emot förslaget? __________________________ //Inzomnia Please dont leave! All the plants will die! @Bill Murray@ |
Jag gillar idén också. Varför inte? __________________________ Kolla in SB forum: http://hopesunset.proboards61.com/index.cgi |
Ja varför inte, finns det någon som kan motivera ett bra svar till varför vi inte ska ha en chat här. Skulle vara väldigt nyfiken.. __________________________ //Madeleine |
Helt ny här, så jag kan inte påstå att jag känner några här. Skulle gärna vilja det. De som inte vill det kan väl skita i chatten då. ....Tror att det är en hyfsat bra ide, kan inte komma på något negativt förutom att den här sidan går ifrån lite att bara handla om film i så fall. Men som sagt, helt okej för mig. __________________________ There's always both good and bad sides of everything. |
Det är väl bara att starta en kanal på quakenet med namnet #filmpunkten . Superenkelt, behöver dock ett antal personer där samtidigt för att skaffa en bot så rummet finns kvar när ingen är där. Inget tvång att någonsin besöka det, men finns nog en del som skulle tycka det var kul. Sedan måste det förstås klargöras vilka som ska sköta kanalen och se till så alla har en trevlig stund där |
Jag antar att det skulle bli än mer "ordningsuppgifter" för typ Goliatbagge, så fråga honom eller denne ngn som ska "sköta" denna chat helt frivilligt ideellt kanske vore en helt lysande idé!? Personligen behöver jag det inte, men för er som vill ha det - om ni då skippar att "chatta" på Forum så är jag väldigt FÖR idén! __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] |
Tror inte det blir något ersättande av forumet. Mer ett sätt att få en sorts "direktkontakt" på ett snabbt, smidigt och förhållandevis anonymt sätt. Men jag knappast det kommer bli rusning till chatten i början. Angående "ordningsuppgifter" så handlar det mest om att varje kanal har ett antal med mer rättigheter än andra, dvs de kan sparka ut folk som missköter sig. Det är i princip inget jobb alls. På quakenet kan man ställa in vilken status en person ska ha, finns olika nivåer för hur mycket rättigheter man kan ha |
En chat blir oftast mer inofficiell än ett forum, och det är det jag tycker är bra. Ett svar i ett forum är något som ligger kvar i (teoretiskt) oändlig tid, medans ett svar i en chat är något bara för stunden. Därmed kan diskussioner bli lite mer utsvävande och mer personliga speciellt då man inte har ett speciell ämne som man måste hålla sig till (d.v.s. ingen fara för off-topic). __________________________ Il messaggero non è importante. |
Om några tar tag i IRC så är jag på. __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |
En chat är en bra idé tycker jag. Då kan man ju som tidigare skrivits lära känna fler här på filmpunkten. __________________________ Borr |
Kanalen #filmpunkten på quakenet är ledig. Kan idla i den när jag ändå är där, men om intresset är för lågt är det liksom inte mycket idé För att komma dit är det smidigt att ha ett program som heter mIRC som finns på http://www.mirc.com Ladda ner --> Installera --> Öppna upp och gör lite inställning för vad ni vill ha för namn --> skriv /server irc.quakenet.org i statusraden --> När du kommit in på quakenet skriv på samma rad: /join #filmpunkten Det kan låta som mycket jobb för ingenting, men det är jätteenkelt efter du gjort det några gånger. Om du har problem läs gärna read-me i mircprogrammet som du installerade eller be någon annan förklara bättre EDIT: ändrade irc-adressen efter Goliat upptäckte felet. [Inlägget redigerades av Xenomorph 2007-08-14 15:24:55] |
Underbart! Kan bara tillägga att om någon har problem att komma in på servern så skriv "/server se.quakenet.org" i statusraden istället så fixar det biffen! I alla fall gjorde det det för mig. Nu väntar vi bara på att fler ska dra dit! Vad väntar ni på? [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2007-08-14 15:19:10] |
Jag kommer nog kika in så fort jag har fått internet där hemma igen. Jag längtar kans jag säga, inte bara t.v. filmpunktens chat... __________________________ Il messaggero non è importante. |
Tänker ni vara mer detaljerade för oss otekniska som inte har en jotta om vad ni snackar om? __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. About sex: when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing. |
Shadow: Jag sitter tyvärr inte framför mIRCn just nu så jag vet inte om mina anvisningar blir så bra, men först och främst: Gå in på www.mirc.co.uk och ladda ner senaste versionen och installera (det ska inte vara så svårt, bara klicka Next rakt igenom i stort sett). Starta sedan programmet och det första du möts av är där du ska konfigurera. Här ska du skriva i ditt nickname för chatten (Shadowfax borde funkar alldeles utmärkt) Du kan trycka avbryt här och skriva precis som det står i ovanstående inlägg: /server irc.quakenet.org Nu kommer det öppnas ett nytt fönster och snurra fram text. När den är klar så skriver du helt enkelt: /join #filmpunkten och du borde komma in på chatten för filmpunkten. Du kan även sätta upp konfigurationen så att du inte behöver skriva det där varje gång, men då måste jag nog ha programmet framför mig för att kunna beskriva hur... __________________________ Il messaggero non è importante. [Inlägget redigerades av miffo 2007-08-16 15:36:15] |
Haha, tack för att du försöker hjälpa mig miffo. Tyvärr så suger jag på att installera saker. Det brukar funka riktigt dåligt, så jag ber nog min brorsa om hjälp sen. Han kan få göra det Men tack ändå. EDIT: Jag råkade visst installera det ändå... men jag vet inte riktigt vad som hände.. hmm... EDIT 2: Okej, jag tror jag lyckades. Notera dock "tror". Jag har ingen aning. Men om jag har lyckats tycker jag att någon ska logga in =p __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. About sex: when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing. [Inlägget redigerades av Shadowfax 2007-08-16 19:07:10] [Inlägget redigerades av Shadowfax 2007-08-16 19:10:04] |
Idag har endast en person som kallade sig ReBorn-OziX loggat in, och var bara där i 4 sekunder. Var det du shadowfax? Annars har du nog misslyckats |
Xeno: Hmm. Nej. Men om jag misslyckas, var hamnar jag då? Det ser bestämt ut som en chat där jag hamnar med... EDIT: Vilken jävla statusrad? __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. About sex: when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing. [Inlägget redigerades av Shadowfax 2007-08-17 13:40:34] |
ja du, vem vet var du kan ha hamnat Statusfönstret kallas det som du ser när du öppnar programmet. Och på botten av det ser du ett fält där du ska skriva in adressen till servern. Det är superenkelt när du väl kommit in en gång. |
Men ja, tack du. Jag kom in på någon annan chat idag. Var det den? Kom igen nu Xeno, är du manlig eller är du manlig? Hjälp mig EDIT: Fan, du e ju bara två år äldre än mig... känner mig misslyckad... __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. About sex: when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing. [Inlägget redigerades av Shadowfax 2007-08-17 20:01:10] |
Eftersom jag och Xeno börjar känna oss lite ensamma på IRC-kanalen så tänkte jag slänga upp en liten guide för de som inte är så vana vid att använda mIRC. 1. Ladda ner programmet här: http://www.mirc.com/get.html och installera. 2. Efter installationen så starta programmet. Då kommer det antagligen upp en liten ruta där programmet vill att man ska registrera sig, men skippa det och klicka på Continue. 3. Nu kommer det upp en ruta där man ska fylla i inställningar. Rutan ser ut ungefär så här: http://img166.imageshack.us/img166/9158/mirc01de1.jpg Se till att fylla i de fyra översta fälten. Nickname är det namn som ni kommer att ha i chatten. Om det namnet är upptaget kommer erat alternativnamn att användas. Klicka sedan OK. 4. Nu ska ni komma till det s.k. statusfönstret. Skriv in /server irc.quakenet.org och sedan Enter här. Detta för att komma in på rätt server. http://img142.imageshack.us/img142/2918/mirc02pk3.jpg 5. Nu kommer det förhoppningsvis att rassla till massa text i statusfönstret och det kommer antagligen att poppa upp ett fönster med de populäraste kanalerna. Om fönstret med kanalerna kommer upp, klicka Cancel. Skriv sedan in /j filmpunkten i statusfältet och sedan Enter. http://img142.imageshack.us/img142/526/mirc03xy2.jpg 6. Nu är ni inne på chatkanalen och det är bara att snacka på! http://img146.imageshack.us/img146/6933/mirc04yk3.jpg [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2007-08-18 10:02:14] |
Hmmm.... det ser inte alls ut så när jag gör det... Vid punkt tre t.ex. så kan jag inte klicka "OK", utan måste ha "Connect to server"... Annars blir det bara en vit bakgrund Egentligen kanske det inte spelar någon roll? Men mina fönster som poppar upp ser inte alls likadana ut som de du visat Goliat Btw, jag kom faktiskt in på en verklig chat denna gång. Det var en massa andra användare inne... men hmm, knappast den som ni vill att man ska komma in på? Goliat, hur kan jag "visa er var jag hamnar"? Bara att hosta upp adressen eller? Ifall du inte har hunnit svara till ikväll så har jag försökt med det. __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. About sex: when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing. |
Om du klickar på connect to server kommer du komma in på en server. Frågan är bara vilken eftersom du inte ställt in det. Klicka på OK så att du får en vit bakgrund. På goliats bild http://img142.imageshack.us/img142/2918/mirc02pk3.jpg så är fönstret inte i fullscreen vilket det troligen är för dig. Bara skriv in /server irc.quakenet.org längst ner på den vita sidan Edit: Hittade en tutorial, om det är så det ser ut kan ni ställa in Quakenet längst upp och trycka på connect. [Inlägget redigerades av Xenomorph 2007-08-18 18:49:55] |
Okej, tack för hjälpen. Jag tror jag hittat rätt nu? Annars är det någon annan som hittat både Goliats och Xenos nicknamn __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. About sex: when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing. |
Hehe, den här chatten är något jag missat.. Är det nånting ni är inne på fortfarande? __________________________ //* |
Hmm... Jag kan icke installerat i och med macen... (ett windows program) men för den som vill chatta med mig finns jag på messenger. usher_raymound_VI@msn.com __________________________ Senast sedda film: The Forbidden Kingdom Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |