FACE2FACE STOCKHOLMS FILMFESTIVAL TORSDAG 16 NOVEMBER SHORTBUS #005 SKANDIA kl. 18.00 Rolig, varm, sexuellt fördomsfri och omtalad: Allt sex du önskade att du vågade ha! MED: John Cameron Mitchell (regissör) MODERATOR: Emma Gray Munthe (journalist) MULBERRY STREET #014 MAURITZ kl. 21.30 Manhattanborna liknar mer än någonsin blodtörstiga råttvarelser MED: Jim Mickle (regissör) MODERATOR: Andrea Reuter (journalist) FREDAG 17 NOVEMBER BLACK GOLD #101 STURE kl. 11.00 Klassisk illustration av global orättvisa. MED: Marc Francis och Nick Francis (regissörer) MODERATOR: Tove Leffler (journalist) F#CK #115 MAURITZ kl. 17.30 Nej, det handlar inte om sex utan om ordets kontroversiella ursprung och påverkan i samhället. MED: Steve Anderson (regissör) MODERATOR: Clemens Poellinger (journalist) INFÖDD SOLDAT #117 SKANDIA kl. 18.30 Episkt krigsdrama om nordafrikanska soldater som kämpade på Frankrikes sida; fick president Jacques Chirac att ändra lagen. MED: Jean Bréhart (producent) MODERATOR: Bim Clinell (journalist) BUENOS AIRES 1977 #119 STURE kl. 18.30 Förnedring och fasa i verklighetsbaserat kidnappningsdrama. MED: Claudio Tamburrini (vars erfarenhet manuset bygger på MODERATOR: Roger Wilson (journalist) AMERICAN HARDCORE #127 SAGA kl. 21.00 Den ultimata filmen om den amerikanska punken, medan den ännu var punk. MED: Paul Rachman (regissör), Steven Blush (producent) MODERATOR: Anders Dahlbom (journalist) YOUR LIFE IN 65 MINUTES #132 SAGA kl. 21.30 Tre unga män hamnar på fel begravning och deras liv ställs på ända under en het sommardag. MED: Maria Ripoll (regissör) MODERATOR: Dharma Garde (producent) DAVID & LAYLA #133 MAURITZ kl. 22.00 En politisk Romeo & Julia-komedi om två statslösa själar i New York. MED: Jay Jonroy (regissör) MODERATOR: Tove Leffler (journalist) LÖRDAG 18 NOVEMBER 7 YEARS #219 SKANDIA kl. 16.30 Fransk debut om intrikat triangeldrama, i och utanför fängelsets murar. MED: Jean-Pascal Hattu (regissör) MODERATOR: Oliver Guerpillon (filmproducent) CITY OF VIOLENCE #226 STURE kl. 18.30 Sanslösa fighter, brutala standoffs och hisnande kameraåkningar som borde få Scorsese att sova oroligt. MED: Seung Wan Ryoo (regissör) MODERATOR: Tomas Hemstad (journalist) SHERRYBABY #230 SKANDIA kl. 19.00 Träffsäkert drama med Maggie Gyllenhaal, som den nerknarkade Sherry som försöker växa upp som människa och mamma. MED: Laurie Collyer (regissör), Anna Boden (producent) MODERATOR: Tove Leffler (journalist) THE HOSTAGE #238 STURE kl. 21.00 Drömsk lettisk thriller och en kärleksfull drift med den lettiska folksjälen. MED: Laila Pakalnina (regissör) RAMPAGE #241 MAURITZ kl.21.30 Ur fattigdom föds populärkultur som påverkar ungdomar världen över. MED: George Gittoes (regissör), Gabrielle Dalton (producent) MODERATOR: George Ivanov (Stockholms filmfestivals programkoordinator) BEAUTIFUL BEAST #244 NYMBLE kl. 22.00 Vacker yngling, hans syster och deras mor i en synnerligen obehaglig ”ménage a trois”. MED: Karim Hussain (regissör) MODERATOR: Martin Frostberg (Stockholms filmfestivals filmkoordinator) SÖNDAG 19 NOVEMBER THE YACOUBIAN BUILDING #315 SKANDIA kl. 14.30 Egyptens största och dyraste filmproduktion som inte drar sig för att kritisera samhället. MED: Marwan Hamed (regissör) STOCKHOLM PITCH: SÄLJ IN DIN FILMIDÉ TILL DE STORA FILMMOGULERNA WHITE ROOM, NORDIC LIGHT HOTEL, Vasaplan 7, Kl. 16.00-17.00 10 manusförfattare får chansen att pitcha sina idéer för en etablerad filmpanel, följt av en paneldiskussion med tips om hur man gör den perfekta pitchen. PANEL: Per Samuelsson (VD, Noble Entertainment), Patrick Ryborn (producent S/S Fladen film), Lars Blomgren (producent, Filmlance), Vinca Wiedemann (New Danish Screen), Sandra Harms (Memfis), Jimmy Karlsson (manus-författare), Kirsi Vikman (manus-författare). MODERATOR: Henrik Tideman (journalist) I samarbete med Nordisk Kulturfond. HALF NELSON #325 SAGA kl. 18.00 Vad behöver du veta om dina barns lärare…? MED: Ryan Fleck (regissör), Anna Boden (producent) AK3 #330 STURE kl. 18.30 Ernst Billgren gör TV-serie av sin roman om ev. hemligt sällskap på konsthögsskolan. MED: Ernst Billgren (regissör) MODERATOR: George Ivanov (Stockholms filmfestivals programkoordinator) MÄSTERVERKET #334 STURE KL. 20.30 Twin Peaks på den svenska landsbygden. MED: Linus Tunström (regissör) HAMILTON #336 MAURITZ kl. 20.30 Vacker, observerande och intensiv livsskildring av två tonårsföräldrar i amerikansk småstad. MED: Matthew Porterfield (regissör) WILDERNESS #345 MAURITZ kl. 23.00 Brutal jakt på öde ö som inte är så öde som den borde vara… MED: Michael J. Basset (regissör) MODERATOR: Martin Frostberg (Stockholms filmfestivals filmkoordinator) MÅNDAG 20 NOVEMBER WORK IN PROGRESS: UNDERBARA ÄLSKADE #437 Kl. 15.00, BIO VICTOR, FILMHUSET, Borgvägen 1-5 Långfilmsdebutant Johan Brisinger och skådespelare Mikael Nyqvist berättar om inspelningen av Underbara älskade och bjuder på en specialvisning av den nästan färdiga filmen helt gratis. Tack till Sonet. MED: Johan Brisinger (regissör), Mikael Nyqvist (skådespelare) MODERATOR: Roger Wilson (journalist) I samarbete med Nordisk Kulturfond. SWAY #414 SAGA kl.16.30 MED: Miwa Nishikawa (regissör) MODERATOR: George Ivanov (Stockholms filmfestivals programkoordinator) DARKBLUEALMOSTBLACK #420 SAGA kl. 18.30 Om vänskap och sexualitet i dagens Spanien. MED: Daniel Sanchez (regissör) MODERATOR: Tove Leffler (journalist) THINGS TO DO #424 NYMBLE kl. 20.00 25-åring drar hem till landsbygden efter ett antal år i New York och gör en galen to-do-lista. MED: Theodore Bezaire (regissör, manusförfattare), Mike Stasko (manusförfattare) MODERATOR: Johanna Koljonen (journalist) HEAVEN’S DOORS #425 SKANDIA kl. 20.30 Tre berättelser med samma ursprung där kriminella skjuter varandra till döds för att sedan mynna ut i en gripande historia om tre mödrars relationer till sina barn. MED: Imad och Swel Noury (regissörer) MODERATOR: Patrick Andersson (Astoria Cinemas) TISDAG 21 NOVEMBER WORK IN PROGRESS: DU LEVANDE… #509 Kl. 16.30-17.30, BIO VICTOR, FILMHUSET, Borgvägen 1-5 Roy Andersson samtalar om arbetet bakom sin kommande film Du levande… MED: Roy Andersson (regissör) MODERATOR: Pia Lundberg (journalist) I samarbete med Nordisk Kulturfond. VÄGEN TILL FRAMGÅNG: SAMARBETE OCH ÖPPENHET? Kl. 17.00-18.00, WHITE ROOM, NORDIC LIGHT HOTEL, Vasaplan 7 Cissi Elwin, VD för Svenska filminstitutet, presenterar tillsammans med filmkonsulenterna institutets planer för att sätta svensk film i fokus. PANEL: Cissi Elwin, Johan Bogaeus, Peter Gustavsson, Anne-Marie Söhrman Fermelin, Olga Belonoschkin, Tove Torbjörnsson, Lisa Ohlin MODERATOR: Cicci Renström-Suurna (journalist) ELECTROMA #514 SAGA, kl. 18:00 Daft Punk levererar lågmäld techno-pornografisk science-fiction. MED: Thomas Bangalter (regissör) MODERATOR: Fredrik Strage (journalist) OPEN WINDOW #528 ZITA kl. 21.15 Om kvinnors största skräck och medelklassens skam. Lämna inte fönstret öppet… En psykologiskt och nyanserad debut. MED: Mia Goldman (regissör) MODERATOR: Johanna Koljonen (journalist) ONSDAG 22 NOVEMBER FED UP #608 SAGA kl. 17.00 Självmordsbenägen lastbilschaffis på roadtrip med bisarra sidekicks. MED: Artur Talvik (producent). SNAPPHANAR #615 RIVAL kl. 18.30 SVT:s storproduktion med Gustav Skarsgård och Tuva Novotny. MED: Måns Mårlind (regissör), Björn Stein (regissör) MODERATOR: Cicci Renström Suurna (journalist) ÅRETS SPOTLIGHT: ARABICA Kl. 19.00-20.00, CAFÉ PANORAMA, KULTURHUSET, Sergels Torg En internationell panel diskuterar ny arabisk film och dess spännande utveckling. PANEL: Aurora Tellenbach (Göteborgs Universitet), Tahani Rached (regissör These Girls), Swel Noury och Imad Noury (regissörer Heavens Doors) m. fl. MODERATOR: Pia Lundberg (journalist), Björn Linnell (kulturskribent). I samarbete med Svenska Institutet, MedScreen och Kulturhuset. TORSDAG 23 NOVEMBER THESE GIRLS #704 STURE kl. 11.00 Dokumentär om unga kvinnors hårda liv på Kairos gator. Misär blandas med hopp och glädje. MED: Tahani Rached (regissör) MODERATOR: Olivier Guerpillon (filmproducent) I SITT LIVS ROLL… Om ungas sexuella relationer i nordiska filmer Kl. 15.00-16.00, LAVA, KULTURHUSET, Sergels Torg Får alla gilla sex på filmduken? Eller blir sexsugna tjejer alltid slampor och offer som följd, medan killar porträtteras som sexgalna våldtäktsmän? PANEL: Pelle Ullholm (RFSU), Mia Engberg (regissör/producent), Synnöve Hörsdal (producent), Erik Richter Strand (regissör Sons) MODERATOR: Emma Gray Munthe (journalist) I samarbete med Norden i Fokus. SUELY IN THE SKY #710 STURE kl. 16.00 Ung mammas kamp mot machokulturen när hon återvänder till hembyn med sin nyfödda son. MED: Karim Ainouz (regissör) MODERATOR: Roger Wilson (journalist) WORK IN PROGRESS: ETT ÖGA RÖTT #713 Kl. 17.00-18.00, MASKINRUMMET, NORDIC LIGHT HOTEL, Vasaplan 7 Regissör Daniel Wallentin berättar om arbetsprocessen bakom adaptionen av Ett öga rött. MED: Daniel Wallentin (regissör), Fredrik Wikström (producent). MODERATOR: Andrea Reuter (journalist). I samarbete med Nordisk Kulturfond. HOTEL HARABAT #720 SAGA kl. 19.00 Fransk thriller om medelklasspar som upphittar pengafylld väska och förföljs av mystisk främling. MED: Brice Cauvin (regissör) MODERATOR: Stig Björkman (filmskapare) LONDON TO BRIGHTON #721 SAGA kl. 19.30 Osentimental brittisk gangsterhistoria som går ut i 110 och inte stannar förrän jakten slutar. MED: Paul Andrew Williams (regissör) MODERATOR: Johanna Koljonen (journalist) FACE2FACE MED DARREN ARONOFSKY #723 SKANDIA kl. 21.00 Darren Aronofsky mottar Stockholm Visionary Award. MED: Darren Aronofsky (regissör) MODERATOR: Ronny Svensson (journalist) CASHBACK #728 SAGA kl. 21.30 Uttråkad kille får förmågan att frysa tiden och försöker lära sig ALLT om det motsatta könet. MED: Sean Biggerstaff (skådespelare), Lene Bausager (producent) MODERATOR: Tomas Hemstad (journalist) FREDAG 24 NOVEMBER SONS #815 SAGA kl. 17.00 Norsk badvakt tar lagen i egna händer vid misstänkt pedofilidrama. MED: Erik Richter Strand (regissör), Eric Vogel (producent) MODERATOR: Jan Lumholdt (journalist) 1 KM FILM Kl. 17.30-18.30, WHITE ROOM, NORDIC LIGHT HOTEL, Vasaplan 7 Finalisterna till årets 1km film stipendium presenteras. Representanter från MEDIA Desk Sverige, EU:s stödprogram för audiovisuell industri och FilmCentrum informerar om sina verksamheter. MODERATOR: Henric Tiselius (journalist) THE FREE WILL #819 SAGA, kl. 18.00 Kritikerrosad djupdykning i det mänskliga psyket. MED: Matthias Glasner (regissör) MODERATOR: Stig Björkman (filmskapare) ENOUGH! #826 SAGA kl. 21.00 Två starka kvinnors resa genom inbördeskrigets Algeriet, sökande efter den enes kidnappade man. MED: Djamila Sahraoui (regissör) MODERATOR: Tove Leffler (journalist) PRINCESS #829 SAGA kl. 22.00 En rasande animation som sliter pornografiindustrin i stycken. MED: Anders Morgenthaler (regissör) MODERATOR: Dharma Garde (producent) LÖRDAG 25 NOVEMBER FACE2FACE MED LASSE HALLSTRÖM #908 SKANDIA kl. 13.30 Lasse Hallström mottar Stockholm Lifetime Achievement Award. MED: Lasse Hallström (regissör) MODERATOR: Ronny Svensson (journalist) WRISTCUTTERS #915 SAGA kl. 14.00 Indie-smartness möter absurd humor när uttråkad trio febrilt söker vägen ut ur dödsriket. MED: Goran Dukic (regissör) MODERATOR: Andrea Reuter (journalist) __________________________ |
MEN JAG VET SLUTA JÄVLAS!! Hehe, det suger att komma på detta i otid. Är det någon utom jag som ska gå? Vilka filmer ska ni se? __________________________ "He's a bad man... he's a REALLY bad man!" |
Jag hade en trevlig pratstund med Laurie Collyer, förträfflig kvinna.. __________________________ |
Berätta mer, gärna vem det är också? __________________________ Jonte älskar Alexandra (: |
När får vi se recensionerna från filmfestivalen då kalles? __________________________ "He's a bad man... he's a REALLY bad man!" |
Laurie Collyer regisserade "Sherrybaby", filmen var rätt dålig, men hon var jättetrevlig och det var skitkul att höra hur det var att arbeta med stora filmprojekt som nybörjare och en jäkla massa om Maggie Gyllenhaal, och så bjöd hon in mig till en hennes place i USA om jag hade vägarna förbi.. Jorå Lepre, har skrivit typ tre stycken, men dom flesta filmerna var inte inlagda, och är inte på humör att dona med det just nu.. Missade dock Little Miss Sunshine, den fick ryka för andra filmer eftersom den kommer upp på bio snart ändå.. Jag kan verkligen rekommendera "Brick" och "The Host", skitbra filmer.. __________________________ |
Haha en regissör som bjuder fans till hennes lya Var hon snygg? __________________________ Jonte älskar Alexandra (: |
Nej, gammal.. Skulle inte kalla mig nåt fan heller, för jag var inte så förtjust i filmen, och hon lyssnade intresserat (konstigt nog) på min "konstruktiva" kritik.. Jag kan också rekommendera "Science of sleep" har bara sett ungefär en kvart av den, men ser hela på onsdag, verkar kanonbra.. __________________________ [Inlägget ändrat av kalles 2006-11-20 16:11:45] [Inlägget ändrat av kalles 2006-11-20 16:21:08] |
Såg "kortfilmspaketet" idag. De flesta av de tio kortfilmerna var bra. __________________________ Krabbkalas, krabbkalas! |
Bästa film korad: Sherrybaby Hur känns det kalles? __________________________ |
Jag vill tro att jag hade ett finger med i spelet.. Filmen var väl relativt hyffsad, men både du och jag har sett betydligt bättre "tunga" filmer.. __________________________ |