Nu är inte jag ute efter att veta vilken er favoritfilm är, för sådant kan variera och det är först när man öppnar ögonen för film som man hittar sin favorit. Då vill jag alltså veta vilken som var er första, den ni kom att tänka på så fort ni ville se en film. Det spelar ingen roll om det är er favorit nu för tiden. Vilken film var kärlek vid första ögonkastet för er? __________________________ Don't fall asleep when you are at a Party. |
Svår fråga, Jurassic Park vore väl det bästa svaret.. Men det var Basquiat som fick mig att älska film och utbilda mig inom ämnet.. Men Jurassic Park var utan tvekan den film som kunde hålla mig klistrad vid tv:n i timmar med tillbakaspolningar och omtittar i min ungdom(?).. __________________________ Kalles |
Finns så många man hållt kär i sitt korta liv. Ett par nostalgiska pärlor från tidig barndom. Joakim Von Ankas Jul (En finsk disney samlings VHS favorit 3-8 år) Dunderklumpen Disneydags (Det gammla om ni minns) Mumin Rambo (Stolt för att man fick se dessutom) Sådant som slog extremt hårt som yngling. Ser man till senare tid: Full metal jacket (Bidrog till min enorma kärlek till film, favorit än idag och även utbilda mig inom ämnet, som Basquiat för Kalles) __________________________ cstroMANIA [Inlägget ändrat av carlstrom 2006-10-27 00:35:14] [Inlägget ändrat av carlstrom 2006-10-27 00:36:31] |
Håller med om Jurassic Park Kalles - verkligen en tidlös film. Den film jag älskade mest när jag var MYCKET ung var Hocus Pocus, ni vet den med Bette Midler om häxorna Men den film som först öppnade mina ögon var Solens Rike, jag tror jag var 9-10 år eller något sådant. Min favorit action var True Lies och Rambo givetvis. __________________________ Don't fall asleep when you are at a Party. |
Landet för länge sedan och Den oändliga historien. Tillbaks vid den tiden då man knappt kunde räkna, men filmerna var magsika __________________________ jag är inte så snygg, men jag luktar illa. |
Oj.. den var ganska svår, men jag minns ett antal som jag som lite yngre älskade direkt... även om dom flesta var mer utav små "flings" man hade: Armageddon - me Bruce Willis!! Den där Mary - Grymt rolig Die Hard - me Bruce Willis!! Juressic Park - såg den som nio-åring :S Pulp Fiction - me Bruce Willis!! Hade en ganska stor förkärlek till Bruce Willis när jag var lite yngre och gillar honom än idag. __________________________ |
Indiana Jones- Raiders of the lost ark! Det var den första filmen jag hyrde när vi skaffat video 1984! jag var 10 bast och helst fashinerad/skräckslagen och såg filmen 5 ggr på raken. Lite psykotiskt nu när man tänker på det i efterhand __________________________ //Inzomnia kom ihåg att ett gott skratt töjer ut munnen |
Titanic.. såg den 6 ggr på bio. Fucking Åmål Lilja 4-ever __________________________ |
Förmodligen en massa James Bond filmer. __________________________ |
Indiana Jones, Star Wars och en massa westerns. __________________________ Krabbkalas, krabbkalas! |
Den första rädslan inför en film var när jag var typ 7-8 år, jag hade sett Alien vid den tiden och jag påverkades inte så mycket, visst var den läskig, men inte lika otäck som Indiana Jones och de fördömdas tempel, shit, jag var så livrädd för att se scenen då de tar ut hjärtat på en snubbe. Jag gick från teven medans Henning satt och apgarvade.. Varför påverkades inte han något av läskiga filmer.. __________________________ Don't fall asleep when you are at a Party. |
Den jag såg först var ju en Allfons-film. Men kort därefter såg jag Lejonkungen. Just den filmen kommer jag nog alltid att minnas första gången jag såg den. __________________________ It happend before, it will happen again.. |
Terminator filmerna var fantastiska när man var liten, det är dem fortfarande. Det är dem bästa filmerna jag sett när jag var liten. Man var ju helt bländad av den coolhet och den atcion filmerna visade upp. Även här har jag samma uppfattning som när jag var barn. Sedan så har jag alltid gillat "Ace Ventura den galloperande dektetiven rider igen". När jag var ett barn så skratta jag så mycket att jag fick kramper i magen och var tvungen att gå ut ur rummet för at inte skratta ihjäl mig. Nu på senare dag skrattar jag inte så mycket åt den filmen, men jag anser fortfarande att det är en toppfilm. När jag var 11 - 13 år såg jag en film som heter Gattaca. Denna film blev min favoritfilm och är det än idag. __________________________ M.C. Hammer learned the hard way that Chuck Norris can touch this. |
Ja, Gattaca var också den bländande. På senare tid, när jag började skaffa mig den enorma filmsamlingen och började forska inom film (blev recensent, typ, skrev manus) så började allt med en enkel film som hette Lost In Translation, brrr, snacka om att den filmen verkligen öppnade ögonen för mig. __________________________ Don't fall asleep when you are at a Party. |
När jag var tio så hade jag en förhands kärlek till alla Bond filmerna. När jag var fem så såg jag Jurassic Park och jag såg den filmen flera gånger på raken. __________________________ Luke, i'm your father. |
Mumin Landet för längesedan Den lilla sjöjungfrun-serien på disneyklubben DuckTales TMNT Rädda Willy Titanic __________________________ |
Jag älskade Howard the Duck när jag var ungefär 5 år och framåt. Jag såg den nog den senaste gången när jag var omkring 10, så jag får väl ta mig tid att skaffa mig den! __________________________ [Inlägget ändrat av Oskar_90 2006-10-28 00:24:36] |
ooohhh....Phantom of the opera (2004) __________________________ |
Så ung du var då Kendra __________________________ Don't fall asleep when you are at a Party. |
låånt låånt tillbaka - alfons åberg __________________________ |
Tecknade Landet Narnia och Jakten på Skattkammarön älskade jag jämt som barn. Kunde se dom hur många gånger som helst. Tillbaka till framtiden och Gremlins låg också skyhögt i topp. Samt Bernard & Bianca och serier som Ducktales, Bumbibjörnarna och japanska Starzinger. __________________________ Vänliga Hälsningar, Markus Elfström, redaktör Filmpunkten |
Jag håller med wilppalm! För hjärtat gjorde ett litet glädjeskutt när jag plötsligt mindes hus mkt jag satt o tittade på den tecknade Narnia. Men indiana Jones låg som jag sagt tidigare etta. Sen fullkomligen älskade jag allt som hade med fantasy att göra. David Bowies Labyrinth var bra, liksom "mörkrets härskare" med Tom Cruise. mfl __________________________ //Inzomnia kom ihåg att ett gott skratt töjer ut munnen |
indiana jones: the last crusade jag är uppväxt med indiana jones, så det var inget svårt val. dessutom, fast detta är väl egentligen ingen film, snarare en serie, krigets vindar! ÄLSKAR krigets vindar, är uppvuxen me den också därav min förkärlek till krigsfilmer skyller allt på min uppfostran __________________________ baby, I'm an anarchist |
Madde>> Låt mig gissa att du gillar Concerning hobbits och Arwen Evenstar mest från första filmen? __________________________ |
Air bud, Top Gun osv. __________________________ |