Forum » » Övrig diskussion » Böcker och nedskrivet   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Böcker och nedskrivet 2006-10-25 17:02:30
Registrerad: 2006-03-21
Allmän tråd om böcker, vad sägs? Här diskuteras allt som finns nedskrivet; böcker, tidsskrifter, citat m.m.

Själv skulle jag vilja ha lite boktips, gärna på lite lättare engelska. Böcker med intressant handling och fina citat som sätter sig innanför bröstkorgen, en bok innehållandes mycket känslor. Gärna någon person som är utsatt för någonting; mobbning, misshandel, fängelsestraff m.m. Gärna en bok om någon som söker efter någonting. Det får absolut inte vara en barnbok.

Läste precis ut Candide av Voltaire, den gav mig en tankeställare.

"Det finns ett inre sammanhang mellan allt vad som sker i denna den bästa av alla möjliga världar. För om ni inte med kraftiga sparkar därbak hade blivit utkörd från ett ståtligt slott på grund av er kärlek till Kunigunda, om ni inte hade råkat ut för inkvisitionen, om ni inte hade tvingats att ta er igenom Amerika till fots, om ni inte hade råkat ränna värjan genom baronen och om ni inte hade blivit av med alla era baggar från det goda landet Eldorado, ja då hade ni inte heller suttit här och ätit syltad cederbark och pistaschmandlar.

-Det är väl talat, svarade Candide, men nu måste vi odla vår trädgård... "

Öööööh...vahettere, skaru me upp på lite...vahettere...ööööh...

Lite kryddigare korvar heter; Colbatz, Salcichia och Picaro. Jag upprepar; Colbatz, Salcichia och Picaro.
  2006-10-25 18:14:37
Lepre
Registrerad: 2005-02-18
Då kan jag rekommendera "I Morgon när kriget kom" - ett överflöde av känslor och realistiska reaktioner, både sorg, lycka och tomhet. Jag grät vid två tillfällen under hela serien (typ 8 böcker), en gång i mitten och självklart, i slutet. Fruktansvärt vacker bok om vänskap, hämnd och överlevnad.

När jag ändå är inne på det så kan jag ju rekommendera författaren John Marsden helt. Han har skrivit böcker som "Vi ses... Tony" och "Breven inifrån" som handlar om ungdomar som inte riktigt passar in, skulle man kunna säga. Jag tror det skulle passa dig Wookad, det är lite vad du söker.

Don't fall asleep when you are at a Party.
  2006-10-25 21:47:15
Registrerad: 2006-03-21
Haha, inte för att göra dig ledsen, men Letters from the inside måste nog vara en av de jobbigaste böcker jag läst, mest på grund av dess dagboksformade upplägg. Innehållet är ungefär det jag söker iallafall, och i övrigt är Marsden säkert både bra och intressant, har inte läst "Imorgon när kriget kom" faktiskt, får väl ta och göra det.

Tack för tipsen

2006-10-25 22:08:54
Lepre
Registrerad: 2005-02-18
Jag har inte heller läst "Breven inifrån" om jag ska vara ärlig, att jag läst de 10 första sidorna tyckte jag räckte för att rekommendera den. Det är nog likadant med "Vi ses... Tony", där det handlar om två stycken som brevväxlar typ.

Don't fall asleep when you are at a Party.
  2006-10-25 23:33:00
Oskar_90
Registrerad: 2004-07-03
Jag tittade på några böcker som verkar intressanta. Nämligen:
Sergio Leone: Something to Do with Death
Spaghetti Westerns: Cowboys and Europeans from Karl May to Sergio Leone http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=1845112075&s=1
Once Upon a Time in Italy: The Westerns of Sergio Leone http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=0810958848&s=1
Something to Do with Death ser ju mest intressant ut, men för 361:- (+frakt) så blir jag ju lite tveksam med tanke på mina inte alltför imponerande inkomster. Böckerna finns inte heller på bibliotek i stan så det alternativet kan jag utesluta. Kanske vet ni vart jag kan hitta någon av böckerna till ett mer tillfredsställande pris?

Någon som läst/hört om någon av böckerna, eller andra av Christopher Frayling? Finns det andra bra böcker/dokumentärer på ämnet? Något annat som kan vara av intresse?

[Inlägget ändrat av Oskar_90 2006-10-25 23:40:25]
  2006-10-26 01:07:34
Mattias15
Registrerad: 2006-01-08
Både "Candide" och "imorgon när kriget kom"  är lysande, bra att ni tog upp dem.

Mina rekomendationer:

Slakthus 5: En underbar bok som är lekfull och smart på många sätt.
1984: Behöver jag säga något mer, jag mådde dåligt i många dagar efter den här boken.

När änglar dör: Fantastisk bok som framställer religionernas födesle på ett annat sätt. Denna bok etsar sig också fast i minnet.

Silmarillion: Hela jävla skapelse berättelsen och historien om världen i Sagan om ringen. Fantastisk äventyr och historia lektion rakt igenom.

M.C. Hammer learned the hard way that Chuck Norris can touch this.

2006-10-26 01:13:29
Registrerad: 2006-03-21
Silmarillion har jag läst tre gånger Den är aaaaaaaasgrym, skulle vara kul att se den filmatiserad. Undra hur hög budgeten skulle bli dock.

1984 och När änglar ska jag ta nig en närmare titt på!

God natt gott folk!

2006-10-26 01:23:41
Mattias15
Registrerad: 2006-01-08
Budgeten bör nog vara runt 100000000 miljarder för att göra boken rättvisad.

M.C. Hammer learned the hard way that Chuck Norris can touch this.

2006-10-26 17:41:17
rivulet
Registrerad: 2006-10-17
heart of darkness av joseph conrad.... underbar...
också självklart alkemisten och pojkår.

och just det: the things they carried, tim o'brien. the handmaid's tale, margaret atwood. the fifth child, doris lessing. glashavet av jean bolinder

baby, I'm an anarchist
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.