Forum » » Regissörer » Michael Mann läger rätt låtar vid rätt..   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Michael Mann läger rätt låtar vid rätt.. 2006-10-13 20:26:08
Timoti
Registrerad: 2005-07-27
Michael Mann läger rätt låtar vid rätt tillfälle. Är det någon som håller med?

Luke, i'm your father.
  2006-10-13 21:03:40
carlstrom
Registrerad: 2005-03-03
Slut scenen i "Den siste mohikanen" är perfekt utsatt.

cstroMANIA
  2006-10-13 21:04:09
kalles
Registrerad: 2006-02-09
Nope, jag tycker att musiken brukar kunna vara Michael Manns svaga sida.. Han kör på för mycket med musiken, tycker nästan han kan dränka stämningen ibland..

Kalles
  2006-10-14 00:29:50
Lepre
Registrerad: 2005-02-18
För det första tycker jag att Michael Manns val av musik är lite för.. mainstream, han kör mycket hårdrock och tranceliknande tjafs. Även om jag inte är särskilt förtjust i musiken så tycker jag att han prickar den väldigt bra. Collateral till exempel, ingen särskild film egentligen. Det många, som jag, lägger märke till är det häftiga kamera-arbetet och musiken. Ibland diffust, och sedan kan det helt plötsligt pumpa tung metal i filmen och det blandat är helt perfekt.

Hans senaste film Miami Vice är ett jäkla bra exempel, från Moby till Mogwai och det är så jäkla klockrent. Fast jag skulle hellre se att Mann höll sig till musik som strömmar helt, att inte blanda olika musikstilar som hiphop och hårdrock utan istället använda sig av filmmusik som strömmar igenom filmen och stegrar när något häftigt händer. Detta är bagateller jag stör mig på, annars klassar jag Mann som en av de bästa inom val av filmmusik.

Sen handlar det självklart om vilken kompositör man väljer, men musiken är lika i alla hans filmer så det är antagligen han som väljer.

Tutti
  2006-10-14 12:46:44
Timoti
Registrerad: 2005-07-27
Håller med Lepre att hans kamera arbete är fantastisk!

Luke, i'm your father.
  2006-10-15 01:39:10
Lepre
Registrerad: 2005-02-18
Jag har aldrig blivit rädd när jag sett action-filmer som "Jagad" eller "Minority Report" - dåliga filmval, men grejen är den att jag faktiskt skräms rejält när jag ser en film av Michael Mann. Liksom realismen i "Collateral" kan jag föreställa mig att det faktiskt kan gända på riktigt, och det är inte ofta man känner sig... Fan, nu när jag tänker efter så vankas det en femma till Collateral...
__________________________

Shit Happens When You Party Naked.
  2006-10-26 01:51:13
tjockjohan
Registrerad: 2006-10-25
Jag måste nog ta och hålla med timoti. Speciellt i Collateral där musiken är klockren över allt.

_________________________

jag är inte så snygg, men jag luktar illa.
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.