Vad betyder det? __________________________ |
typ "Ondskans Residens".. __________________________ Kalles |
Hehe.. Vad är det här för tråd? __________________________ |
En tråd då modv0074 undrade väldigt tydligt vad Resident Evil betyder. __________________________ cstroMANIA |
Jag har tänkt på det mycket och har kommit fram till att det betyder att ondskan stannar kvar och kan inte tas bort ungefär. Jag vet inte hur jag ska förklara mig kortare, hmm: Ståndaktig ondska? __________________________ |
Spännande diskussionsämne __________________________ Bojkotta regeringen! |
Förut trodde jag att det betydde ''I ondskans närhet''. Det skulle inte vara så dumt om det betydde det heller. __________________________ [Inlägget ändrat av modv0074 2006-10-02 14:40:46] |
Hursomhelst, innan jag funderade på vad det ens betydde så tycker jag det var en fruktansvärt läskig titel, med tanke på spelet sen också. Ska nog ta upp den "gamla" serien på kuben snart, jag börjar känna suget och abstinensen sen senast.. __________________________ Med en förkärlek till urin-porr. |
Näpp Lepre; du är ute och cyklar. Du tänker på "resistant". Resident= ett ställe där nånting bor, ett residence helt enkelt. Evil=ondska. så. __________________________ |
Okej, så om jag skulle vilja översätta titeln till svenska, och detta tycker jag låter bäst: "Ondskan finns där" __________________________ Luke, i'm your babymother wham bam! |
Snarare "Där ondskan finns" __________________________ Bojkotta regeringen! |
Hehe, ja det lät mycket bättre. Det jag sa låter mest fånigt jämfört med ditt __________________________ Luke, i'm your babymother wham bam! |
Ja alla är ju inte lika talangfulla __________________________ Bojkotta regeringen! |
I Ondskans Närhet då? Vad säger ni om det då? __________________________ |
Ondskans Hus vore mycket mer passande och korrekt.. __________________________ Kalles |
Om man tänker på ettan ja. __________________________ |
Nej, om man tänker på namnet.. __________________________ Kalles |
Jo, såklart men utspelar sig nått annat Resident Evil spel i ett hus? Förrutom ettan då. __________________________ |
Nej, om man tänker på vad wookad sa. det låter ju bäst (Där ondskans finns). titeln "Ondskans Hus" låter ju som en falfärdig kåk där det spökar o har sig, snarare än ett högteknologiskt underjordiskt labb! __________________________ [Inlägget ändrat av krillan 2006-10-02 19:14:01] |
Haha! __________________________ |
Ja visst, men frågan var väl vad namnet betydde på svenska, inte vad som låter bäst.. För det som egentligen låter bäst är väl kort och gott originalnamnet "Resident Evil"? Har jag fel? __________________________ Kalles |
Det är sant Kalles. Resident Evil betyder något speciellt på engelska som liksom är just de två orden. Att vi ska komma fram till vilket som låter bäst är onödigt. __________________________ Luke, i'm your babymother wham bam! |
Engelskans residence betyder helt enkelt residens, medan resident betyder typ bosatt/bofast. Så Lepres "resistant" och Ståndaktig ondska var väl inte alls helt fel... __________________________ [Inlägget ändrat av Oskar_90 2006-10-02 21:57:25] |
Men residens och resident/resistant(det svenska ordet) betyder inte samma sak.. Residens betyder ungefär bostad, medans resident är typ som du säger bosatt eller motståndskraftig.. __________________________ Kalles [Inlägget ändrat av kalles 2006-10-02 22:08:44] |
Och det är precis vad man kan säga om skräcken i Resident Evil - motståndskraftig.. På nåt vänster. "Motsåndskraftig ondska som är här för att stanna, i ett residens" Det sammanfattar väl i stort sett hela titeln __________________________ Luke, i'm your babymother wham bam! |