Forum » » Diskutera Filmpunkten » Kommentarer   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Kommentarer 2006-06-15 15:32:20
Registrerad: 2005-02-18
Jag vet att jag har tjatat i evigheter om det här med recensioner, och jag har valt att droppa ämnet.. Om nu inte någon annan väcker liv i tråden.
Jag satt nyss och växlade lite mellan olika användare bara för att kolla hur vissa hanterar filmpunkten, man kan se vilka som är inne ofta och vilka som, och lyssna nu: Viss som blir medlemmar, sågar ett par filmer och sedan vistas de aldrig på filmpunkten mer.
Exempel (ska inte nämna namn): En medlem har till exempel sågat hela Sagan om Ringen -trilogin utan att skriva någon kommentar, bara, sen har han inte varit på filmpunkten på 3 månader.
När detta händer (och det händer en hel del) så förstör det bara betyget på filmen, okej om den är dålig, men vi andra som skriver VARFÖR filmen är dålig tycker bara det ser fult ut med tio synliga kommentarer, fast filmen har betygsatts av 20 stycken. De andra tio kanske sågar filmen.. Men varför? Jag vill veta varför man sågar en film utan att säga något, likadant med att ge den en femma. En del kanske bara går in på filmpunkten, blir medlem, höjer/sänker betyget på en film de tycker om eller hatar, sen kommer de aldrig tillbaks. Det lämnar bara ärr på filmen. Jag tycker det är skitfult och en förändring skulle behövas.

Vad sägs om att detta:

* Man måste använda minst 50 tecken i en kommentar.
* Ingen beskrivning av filmen behövs, då det oftast finns en handling om filmen på sidan.
* Man måste skriva något bra eller/och dåligt om filmen.

Detta skulle fungera. För:

* Vi slipper folk som utnyttjar filmpunkten på det sättet jag beskriver tidigare.
* Sidan ser seriösare ut om alla medlemmar faktiskt skriver något om filmen.

Vad tycker ni? Skriv gärna vad ni tycker. Glöm bara inte att det bara är en idé.

2006-06-15 15:35:56
Registrerad: 2006-03-02
Jag tycker det låter som bra regler när man ska betygsätta filmer. Ska själv bli bättre på att betygsätta filmer. Hoppas bara att alla andr också börjar hålla sog till de reglerna.

2006-06-15 15:37:57
modv0074
Registrerad: 2005-08-02
Faktisk så tycker jag det är lite konstigt också att bara ge en etta utan att säga varför, Han/hon som sågat Sagan Om Ringen filmerna då skulle kunna skriva på en av filmerna varför han/hon tycker de är dåliga.

2006-06-15 15:43:25
DuskBringer
Registrerad: 2005-05-17
Du är fan rena rama idésprutan du lepre. Gör du inget annat än sitter och funderar över förändringar som kan göras på den här communityn?

Återigen måste jag tyvärr såga ditt förslag. Detta pga av den enkla anledning att man ibland inte pallar skriva någon kommentar om filmen. Och ibland vet man inte vad man ska skriva. Ibland kanske man inte ens kan sätta fingret på vad det var som man tyckte var bra/dåligt i en film.
Sen finns det en anledning till. På filmpunkten finns det en hel del mindre begåvade skribenter. Dom får givetvis kommentera filmer om dom vill, men om dom är medvetna om att dom knappt ens kan stava så ska dom iallafall inte behöva TVINGAS till att kommentera en betygsatt film.

Men jag håller med dej om att det är fett störigt med användare som är aktiva i typ tre dagar och sen inte kommer tillbaka. Man kanske skulle införa en tidsfrist för hur länge man kan vara borta utan att logga in. Typ ett år eller nåt. Sen tas användaren bort.

Shit don't happen to me - I happen to shit.

Unknown
  2006-06-15 15:49:25
Registrerad: 2005-02-18
Duskbringer: Det sista du sa låter som en bra idé, Kristoffer snackade något om det förut, om att de inte kan ta bort användare för då kanske det skulle sabba för forumen och så, så jag vet inte om det kan genomföras.
Om man inte pallar skriva en kommentar på BARA 50 tecken så är man riktigt lat, kan man inte vänta tills man orkar eller kommit på något att skriva då Duskbringer?

2006-06-15 15:53:05
Shadowfax
Registrerad: 2004-04-04
Jag måste tyvärr såga ditt förslag också Lepre. Av exakt samma skäl som Duskbringer nyss skrev!

Lepre: Nu måste jag dra in mig själv som exempel. Jag betygsätter alla filmer i stort sett direkt. Om jag inte gör det så glömmer jag filmerna, och därmed vad som var bra och dåligt med filmen. Kan nog hända att samma sak händer med flera medlemmar? Varför måste man tvingas att kommentera en film?

Jaja, jag vet vad jag gör om det införs...

Put some excitement between your legs, ride a horse.

Studenten 9/6-06!
[Inlägget ändrat av Shadowfax 2006-06-15 16:02:02]
  2006-06-15 15:53:08
DuskBringer
Registrerad: 2005-05-17
Inläggen som personen skrivit behöver ju inte raderas bara för att användaren tas bort. Eller går det inte att lösa?

Och ja, jag är lat. Lättja är min dödssynd.

Shit don't happen to me - I happen to shit.

Unknown
  2006-06-15 16:00:12
Registrerad: 2006-03-02
Vad skulle hända om folk ändå fortsatte att skriva korta kommentarer skulle den kommentarern bli raderas eller?

Zar bi mogla ti drugog voljeti

2006-06-15 16:03:11
Registrerad: 2006-03-02
det borde den faktiskt göra

Zar bi mogla ti drugog voljeti

Lordis hemsida
  2006-06-15 19:14:55
Registrerad: 2005-02-18
Nej, såklart inte. Men vi snackar om samma korta kommentarer. Jag pratar om två meningar, bara två meningar. Klarar man det så förändras filmpunkten mycket.

2006-06-16 14:20:39
carlstrom
Registrerad: 2005-03-03
Inte varit vid datorn så mycket i sommar, så har missat utvecklingen med filmpunkten. Vad är syftet med tummen  upp/mellan/ner vid recensionerna? Bara nyfiken?

cstroMANIA
  2006-06-16 14:29:49
Registrerad: 2005-02-18
Den kommentaren som får mest tummen upp hamnar högst upp på filmsidan. Tydligen så var mitt förslag tabu eftersom det då skulle bli favorisering. Men så kommer det absolut inte bli nu... Och de tycker detta förslaget är bättre. Gissa vilka som kommer ligga i topp HELA tiden på ALLA filmerna, ja det kanske inte är så svårt att lista ut. Sen kommer de och gnäller om favorisering.

2006-06-16 15:06:59
ToxicAvenger
Registrerad: 2006-02-14
Mycket bra förslag, Lepre, men det ska fortfarande finnas en flik för att endast betygsätta.

Love me! LOVE ME!!! / Ur "Devil Horse from hell."
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.