Jag försöker igen, med en bättre och enklar idé. Som alla vet kan man skriva kommentarer till filmer man sett och betygsätta dem. En del skriver korta kommentar och en del skriver långa "recensioner". Jag tror det skulle bli bekvämare för Filmpunktens gäster om det fanns en "flik" för recensioner, självklart kommer recensionerna variera i vad som är bra och dåligt, precis som kommentarerna. Men med hjälp av flera recensioner kommer det bli lättare för dem att veta precis "vad" det är för film det handlar om. Själv blir jag alldeles förvirrad av alla de olika kommentarerna. Det kan vara från "jättebra film" till "värdelöst skräp", och, det säger mig inte särskilt mycket. Om detta skulle genomföras så tror jag att sajten skulle bli uppskattad som en mer "seriös" filmsida och kanske få mer medlemmar. Jag tycker detta är en väldigt bra idé och det hoppas jag också att ni andra tycker, för detta är inget som gör Filmpunkten sämre, tvärtemot, bättre. __________________________ Everyone wants to be found. [Inlägget ändrat av Lepre 2006-06-04 01:32:01] |
Asså Lepre Jag tycker det e fett onödigt att hålla på så, att sortera allas kommentarer/recensioner... Jag tycker det är bra att allt finns på samma ställe, så kan man själv om man kollar upp en film välja om man bara vill läsa korta kommentarer eller om man vill läsa mer och då läse de längre kommentarerna.. De på filmpunkten har iaf sätt till att de som inte skriver någonting alls utan bara betygsätter inte hamnar på sidan med kommentarerna vilket jag tycker är självklart och bra, men sen att dela upp allt i recentioner och kommentarer...Vem fan skulle då inte bara läsa recensionerna? __________________________ I'll be back |
Jag tror nog att Lepres förslag skulle kunna fungera bra. Jag har själv tänkt på liknande lösningar. Man kanske skulle kunna sortera dem automatiskt genom att kommentarer med x antal tecken sorteras som kommentarer och kommentarer med y antal tecken sorteras som recensioner. __________________________ [Inlägget ändrat av Oskar_90 2006-06-04 08:41:42] |
Ja men varför? totalt onödigt ju __________________________ I'll be back |
Alltså, hur kan det vara onödigt? Hur kan du ens ta illa upp Cruel_Intentions. Detta är bara något som du stör dig på eftersom du inte skriver recensioner, jag vet inte om du gör det. Men om du INTE gör det, hur kan det då spela någon roll? Så du menar att 150 skilda kommentarer säger mer än 20 recensioner, det tror jag verkligen inte. Jag försöker inte få ändring på själva kommentarerna, jag vill bara ha en flik eller en sida där de som vill kan skriva recensioner som är riktade till Sajtens besökare. Om du tror att detta kommer dra ögonen från dina kommentarer? Visst, men då kan du skriva en kort recension istället. För jag försöker bara skilja dem åt, det ser för rörigt ut annars. Du borde egentligen vara FÖR det här, för jag tror att du tänker lite på gästerna du med. __________________________ Everyone wants to be found. |
Lepre: Låter bra nog. men snälla, slut gnäll om det där nu, det går vissa medlemmar på nerverna, som Cruel då. Ok Lepre? Du har redan skapat en likande tråd också där du skulle ha kunnat skriva det här också __________________________ [Inlägget ändrat av modv0074 2006-06-04 17:44:00] |
LOL @ modv0074 __________________________ |
Ja, men den tråden blev det inte mycket av. Jag tycker däremot inte att den här tråden är onödig, det finns ju lekar här som är bättre. Forum? Pff! Cruel_Intentions: Bara så du vet, du har rätt till din egen åsikt och det var inte så att jag försökte få dig att ändra dig. DU tycker som du vill och JAG tycker som jag vill. Men jag tycker detta är något som är riktat mot främst: Kristoffer och Wildpalm då det är dom som bestämmer om det är en bra idé eller inte. Så ni som egentligen inte har något att säga till idén borde inte skriva här alls. Kom ihåg att detta inte är ett KRAV utan en idé. __________________________ Everyone wants to be found. |
fortsätt gnälla, vill också se en mer seriös filmsida. __________________________ Crom, I have never prayed to you before. I have no tongue for it. No one, not even you, will remember if we were good men or bad. Why we fought, and why we died. All that matters is that today, two stood against many. Valor pleases you, so grant me this one request. Grant me revenge! And if you do not listen, the HELL with you! |
Hej! Kristoffer har kommit på en intressant lösning som jag gillar och som vi kommer testa framöver. Vi känner precis som många av er att det är lite problem som det ser ut nu. Vi återkommer om detta. Vänliga Hälsningar Markus Elfström, redaktör Filmpunkten [Inlägget ändrat av wildpalm 2006-06-05 18:26:06] |
Ok __________________________ Everyone wants to be found. |
Grattis Lepre!, Man kan kanske säga att du fått det som ville nu. __________________________ [Inlägget ändrat av modv0074 2006-06-05 19:27:38] |
De har ju inte sagt att de SKA genomföra det.. Men en liten förändring vore inte helt fel. __________________________ Everyone wants to be found. |
Inte för att jag vill verka svinig.. Men jag tror helt ärligt att det nya systemet inte kommer att fungera. Snarare ett perfekt sätt att hämnas på de man inte tycker om, det blir favorisering och folk kommer bli ledsna för att deras kommentarer hamnar sist.. överallt. __________________________ Everyone wants to be found. |
Hejsan Lepre, Jag håller helt och hållet med dig om att något måste göras åt det faktum att antalet kommentarer ökar samtidigt som det inte direkt finns någon filtrering mot de kommantarer/recensioner som är "mindre bra". Speciellt när man besöker t.ex. Sagan om Konungens Återkomst är det ganska jobbigt att hitta "guldkornen" Vad man förstås skulle kunna göra är att användare kan få möjligheten att bocka för en box där man kan anmäla vissa av sina kommentar som recensioner. Jag kan dock tänka mig att en sådan administrering kan bli tidskrävande. Anledningen till att vi släpper "tyck till"-funktionen i endast tre veckors test är just pga. att vi inte är säkra på att det är den rätta metoden att sortera upp de seriösa recensionerna. Kanske rent av din metod är ett måste för att bli av med problemet. Efter testperioden kommer vi att noga utvärdera om tillräckligt många personer tagit sig tid att rösta och om det är så att det är någon kvalité på rösterna eller om det mer rör sig om favorisering. __________________________ Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, redaktör Filmpunkten |
Jag tycker att mitt förslag (om ett system där antalet tecken avgör om en kommentar blir just kommentar eller recension) är den bästa lösningen... __________________________ |
Kristoffer: Jag tycker det här med att betygsätta kommentarer verkar riktigt lovande. Några tankar som jag fick vid första intrycket bara. För det första: Tummarna kanske kan placeras till vänster om "betyg: ..." samtidigt som texten "Vad tycker du om kommentaren?" kan tas bort. Detta för att spara utrymme och göra att sidan ser mindre grötig ut. Innebörden av tummarna tror jag säkert man förstår ändå utan förklarande text. För det andra: Man borde inte kunna sätta betyg på sina egna kommentarer. Detta kommer bara leda till att aktiva användare kommer att höja sina egna kommentarer, vilket kommer att missgynna de recensioner som är skrivna av mindre aktiva medlemmar. Ser verkligen fram emot att se hur den här funktionen utvecklas! __________________________ [Inlägget ändrat av Goliatbagge 2006-06-10 23:33:19] |
Funkar skitbra, I love it! __________________________ |
Nu har ju jag inte riktigt märkt hur det här funkar än, men det är bara något jag har på känn alltså. Men det hela som jag pratade om tidigare, det här med "fliken", det låter faktiskt mycket enkelt, och mindre livshotande.. Nja, ni förstår vad jag menar. Jag bryr mig inte om vad folk tycker om vissa kommentarer eller vad folk tycker om mina. Men, som ToxicAvenger sa till mig igår, att mer än hälften av de som är inne på filmpunkten under en kvällär just gäster. Det är inte menat att det ska finnas recensioner på filmpunkten, bara kommentarer. Jag vill inte ha en förändring i systemet, när det gäller betygssättning. Jag vill bara att gästerna ska kunna se skillnaden mellan en recension och en kommentar. Kan ni inte ha en omröstning (som på startsidan) där ni bara kollar om det låter som en bra idé, det skulle nog vara bra. Det kanske finns fler som tycker det är en bra idé. __________________________ Everyone wants to be found. |
Jag tycker iden är god, men precis som Goliatbagge säger så ska man inte kunna rösta på sina egna betyg. Även någon form av ranking system där folk får listat vilka användare som fått bäst "betyg" vore inte fel i samman hanget så vet man bättre vilka personers recensioner man ska kolla efter. Jag skulle dock vilja att man på något sätt färglägger tabellen där tummarna och texten står i så att det enklare kopplas samman med kommentaren. Sidan med recesioner skulle bli lite mer lätt genomskådlig då. __________________________ "Keep the hand at the level of your eyes" |
Zirgo nu har den ideen införts... Inte för att det spelar någon roll vad folk sätter för betyg på komentarerna..jag skriver inte äns någon kommentar på alla filmer och när jag väll gör det brukar det inte vara mer en en eller två meningar som igentligen inte avslöjar något om filmen utan det framgår bara om jag tyckte filmen var bra eller dålig. asså jag kan fatta att ni vill göra filmpunkten mer detaljerad eller bättre, men jag tycker det är bäst som det är nu, utan de där tummarna som är gröna,röda och oranga.. Sen det där med att della upp recentionerna och kommentarerna... vafan det är nästan vettigare att bara höja grännsen på minimum tecken.. tex minst 150 tecken... då kommer alla som vill/orkar skriva recentioner göra det och de (som mig) som bara skriver bra, se värd, spännande, rolig osv låta bli att skriva något alls, ifall det inte var något film som verkligen intresserade en. __________________________ I'll be back |
Men då blir det ändå så Cruel_Intentions! Förutom att min idé är enklare. __________________________ Everyone wants to be found. |
Drabbas inte av storhetsvansinne nu, Lepre. Högmod är en dödssynd. Fråga Robban bobban Eriksson. (Var fan har han tagit vägen, anyway?? Han var ju min favvis-punching-bag) __________________________ Shit don't happen to me - I happen to shit. Unknown |
Duskbringer: Om du skulle ha MSN så skulle jag ha kunnat berätta varför han inte är här.... vill gärna inte berätta det här. __________________________ |
Ja kan du inte skaffa msn dusk? vill ju inte skapa en "Duskbringer"-tråd som vissa andra gör med andra medlemmar... hrmm.. __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. Studenten 9/6-06! |
Hmm. Systemet med tumme upp osv. funkar väl bra, men vad ger det för effekt? Är tanken att det ska finnas en "topplista" på recensenter? __________________________ |
hur funkar det här? __________________________ "I been back" / Terminator 2 |
Ju högre betyg en kommentar/recension får desto högre upp kommer den att hamna. De populäraste kommentarerna kommer alltså att visas överst. Just nu är det på försök så jag vet inte om det funkar så än. Läs mer här: http://www.filmpunkten.se/nyhet_visa.asp?ID=241 __________________________ |
Det var inte ens det jag pratade om.. Men om de tror att det funkar... __________________________ Everyone wants to be found. |
Kristoffer: Det verkar funka jättebra med nya "tum"-systemet, men jag förstår inte vad hade med min idé att göra, jag var inte ute efter något sådant. Jag ber verkligen om den här funktionen, det skulle lösa en hel del, och göra filmpunkten till en bättre och seriösare sida, något annat än ett forum. __________________________ Everyone wants to be found. |
shadowfax, modv. Jag pallar inte dela msn med personer som jag inte känner irl. Sorry, men sån e jag. __________________________ Shit don't happen to me - I happen to shit. Unknown |
Förresten, shadowfax, hur fan fick du tag på min mejladress?? __________________________ Shit don't happen to me - I happen to shit. Unknown |
Dusk: Det kan du fråga mej också. Det var mycket enkelt eller hur Shadowfax? __________________________ [Inlägget ändrat av modv0074 2006-06-15 20:39:34] |
wtf?? jag har inte skrivit min adress nånstans! __________________________ Shit don't happen to me - I happen to shit. Unknown |
Dusk: Jodå. __________________________ [Inlägget ändrat av modv0074 2006-06-15 20:42:04] |
sluta va så jävla hemlighetsfull då. __________________________ Shit don't happen to me - I happen to shit. Unknown |
Är det störanade att vi vet din mejladress? __________________________ [Inlägget ändrat av modv0074 2006-06-15 20:44:51] |
Inte ATT ni vet det, men att jag inte vet HUR ni vet det. Säg det nu innan jag får slaganfall! __________________________ Shit don't happen to me - I happen to shit. Unknown |
Tänk efter så kommer du nog på det. Shadowfax: Säg ingenting om var vi hittade hans mejladress. __________________________ [Inlägget ändrat av modv0074 2006-06-15 20:47:44] [Inlägget ändrat av modv0074 2006-06-15 20:48:16] |
Men vafan är du ute efter att göra mej förbannad eller?? Okej berätta för mej så ska jag aldrig säga något taskigt till dej! __________________________ Shit don't happen to me - I happen to shit. Unknown |