Forum » » Buggar och fel » Filmer tas bort   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Filmer tas bort 2006-05-13 18:21:32
Registrerad: 2004-04-04
Upptäckte att vissa av mina betygsatta filmer har försvunnit från min lista. Betygsatte t.ex. alldeles nyligen Klienten, eftersom den hade försvunnit, och bara några minuter efter min betygsättning försvann den igen. Kan någon vara snäll och förklara varför mina filmer försvinner?

2006-05-13 18:40:34
wildpalm
Registrerad: 2004-02-17
Hej Shadowfax!

Det låter väldigt underligt. Enstaka gånger har vi raderat recensioner men då endast när personen inte har sett filmen. Vi de tillfällen någon yppar slutet av en film så redigeras självklart texten, men recensionen i sig tas aldrig bort.

Ska höra med Kristoffer om han vet nåt.

Med vänlig hälsning
Markus Elfström,
redaktör Filmpunkten

2006-05-13 18:46:43
Okej tack wildpalm.

2006-05-13 19:49:05
Hejsan Shadowfax,

Jag har kontrollerat i den backup-databas vi har med, av oss, borttagna betyg. Det finns inte en enda borttagen betygsättning från ditt användarnamn registrerat.

Ungefär vilket datum och klockslag gjorde du din betygsättning som du säger blev borttagen? Var det minuter innan du skapade denna tråd? Isåfall kan jag gå in i den riktigt detaljerade loggfilen och kolla om något hänt.

2006-05-14 01:15:32
Lepre
Registrerad: 2005-02-18
Det har hänt att jag loggat in för att recensera filmer, filmer jag sett förut som jag inte hunnit recenserat. Jag kollar igenom listan och mitt huvud och letar efter en film som jag TROR borde finnas där men som inte finns någonstans att hitta, men jag vet att jag har recenserat den. Detta har hänt ett antal gånger och jag har aldrig riktigt fattat varför recensionerna bara försvinner, kanske har jag skrivit den på fyllan (som vanligt ) och av misstag raderat den.
Jag har faktiskt upptäckt detta många gånger men bara inbillat mig om att jag har recenserat, när jag i själva verket har det, bara att den har försvnunnit... Jag vet inte vad som händer, jag tycker bara att det är lite konstigt...

"Tina! Come get some ham!" - Napoleon Dynamite
  2006-05-14 01:39:18
Wookad
Registrerad: 2006-03-21
Haha det låter så roligt när Kristoffer och Wildpalm inleder sina administratörinlägg.

Själva problemet tror jag inte beror på filmpunkten utan på dina närverksinställningar.

"Sjung om ditt hjärta slår för Gnaget, sjung för SM-guldet vi ska nå. Sjung för det svartgula laget, sjung om du älskar AIK"
  2006-05-14 12:15:52
c00per_91
Registrerad: 2006-02-10
Jag vet att jag har tagit upp det här förut, men om man går in på scary miss marys profil och kollar på senaste betygsättnigar så finns the rocky horror picture show med, men om man klickar på filmen, så finns inte recensionen. lite konstigt..

Kallades cher_is_best här förut

2006-05-14 12:42:36
Hej c00per_91,

Anledningen är att Scary Miss Mary:s betygsättning inte visas på filmens "startsida" är då hon inte skrivit något i kommentarrutan. För att se de övriga betygen kan du gå in på http://www.filmpunkten.se/filmtitel.asp?ID=2161 och klicka på (xx betyg) ( http://www.filmpunkten.se/betyg_visa.asp?ID=2161 )

2006-05-14 13:01:20
Registrerad: 2004-04-04
Kristoffer: Första gången jag gjorde en recension av Klienten var i höstas/vintras. Igår så fick jag tips av en vän att den var borta, betygsatte den då igen. Sedan försvann den några minuter efter. Betygsatte återigen den, och den försvann igen.

Efter det så skrev jag detta inlägget.

Sedan betygsatte jag Klienten än en gång, och Star wars 1, några minuter efter försvann Klienten, men Star Wars var kvar.

Så jag betygsatte ännu fler filmer, kanske 5, och de försvann allihop + Star Wars och en annan film jag betygsatte för någon vecka sedan.

Tiden kan jag inte riktigt säga, men det var väl vid 18-19.00.

2006-05-14 14:30:25
Hejsan,

Jag undersökte loggfilerna och visst har betyg raderats och jag har hittat vad som var fel. En annan användare på Filmpunkten hade medvetet loggat in på Shadowfax:s användarkonto och raderat några betyg.

Jag haft konversationer med Shadowfax och den aktuella, skyldige användaren under eftermiddagen och vi har löst problemet. Det ligger ingen bugg i Filmpunktens lösenordsdatabas, utan den skyldige listade ut Shadowfax:s lösenord efter att lärt känna henne som "vänner".

Den aktuella användaren har haft en pratstund med mig under eftermiddagen och har fått en ordentlig varning.

Vad vi har lärt oss av detta är:
Välj era lösenord med omsorg och dela inte ut det till andra!

2006-05-14 15:13:44
Lepre
Registrerad: 2005-02-18
Herregud.. Det kanske har hänt mig också.

"Tina! Come get some ham!" - Napoleon Dynamite
  2006-05-14 20:09:05
Registrerad: 2004-04-04
Har du gett ut lösenordet till någon Lepre?

(Byt Lösen)

[Inlägget ändrat av Shadowfax 2006-05-14 20:14:51]
  2006-05-15 15:08:10
c00per_91
Registrerad: 2006-02-10
Kristoffer: Jahaa.. det visste jag inte, jag skriver alltid något

Kallades cher_is_best här förut

Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.