Använder vi verkligen "Ubåten" istället för "Das Boot" här i Sverige? __________________________ /Mikael |
Inte jag... __________________________ Life's short - live on the edge. |
Inte jag, ytterst sällsynt skulle jag vilja påstå. __________________________ Enthrone Darkness Triumphant |
[Inlägget ändrat av Mr Blue 2006-08-31 20:06:59] |
Den heter "Ubåten" här på Filmpunkten. __________________________ /Mikael |
Hejsan! Enligt http://193.10.144.135/(ysdoetjwxz0didiluqxdgj45)/search.aspx?category=1&text=das+boot&pagesize=20&type=1 ar det premiartiteln. Titeln existerar alltsa. __________________________ Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, chefredaktör Filmpunkten |
Jo, men Filmpunkten har väl satt "Ubåten" som den titel vi använder i Sverige? T.ex på startsidan så står det "Ubåten" på listan för "Bästa filmerna". __________________________ /Mikael |
Hej! Om ett videoföretag har ändrat en svensk titel så betyder det ju inte att titeln har försvunnit. De som såg Das Boot på bio i början av 80-talet gick ju och såg en film med svenska titeln Ubåten. Precis som de som gick på bio och såg Alla helgons blodiga natt, numera kallad Halloween eller Huset som Gud glömde, numera kallad The Amityville Horror. Filmpunkten håller sig till fakta och dessa fakta säger att Ubåten är den svenska titeln på Das Boot. Mvh Markus __________________________ |
Fakta och fakta, ja ja. Inga vet ju vad "Ubåten" är för något, så det enklaste skulle ju vara att använda "Das Boot", och bara ha texten "Ubåten" som alternativ titel. __________________________ /Mikael |
Nix! Mvh Markus __________________________ |
Nej nej, tyckte bara att det skulle vara bäst och enklast för alla medlemmar, eftersom alla säger "Das Boot", inte "Ubåten". __________________________ /Mikael [Inlägget ändrat av Mikael 2005-11-29 13:27:46] |
Helt okej! Det är nog fler än du som tycker så. Mvh Markus __________________________ |
Jag säger Das Boot eftersom det är det vad filmen heter egentligen.. __________________________ |
Just det... Men här ska det letas upp en gammal titel som INGEN använder. __________________________ /Mikael [Inlägget ändrat av Mikael 2005-12-03 13:06:51] |
Ja... jag håller med dig, Mikael. Filmpunkten är unik! Förresten Mikael. Eftersom Filmdelta, en av Sveriges största filmdatabaser, också kallar filmen Das Boot för Ubåten, även om INGEN använder den titeln, så kan du ju kontakta dem och meddela oss sedan vad du fick till svar hos dem. Om de ändrar titeln till Das Boot så gör det ju bara att Filmpunkten blir ännu mer unik. Sen har du fel. JAG har alltid kallat filmen för Ubåten. Otroligt va? Mvh Markus __________________________ |
Japp, du är nog en av få. Känns bara fjantigt att kalla den för "Ubåten". - Nu ska jag gå och se ubåten. - Öh? __________________________ /Mikael |
För mig är det självklart att man säger Das Boot, känns lite löjligt annars... __________________________ There's no such thing as free cable |
Mikael: En tysk skulle också svara "Öh?" (på tyska då förstås) om någon säger att de ska se das boot. Om man säger till någon att man ska se en film så bör man nog ibland lägga till ordet "filmen" innan filmens titel. Alltså: -Nu ska jag gå och se filmen Ubåten. Jämför med t ex: -Nu ska jag gå och se flugan (både en film och en insekt) -Nu ska jag gå och se min tjej (både en film och ens flickvän) -Nu ska jag gå och se drömkåken (både en film och kanske det hus man äntligen funnit hos mäklaren) -Nu ska jag gå och se det (både en film och ett ord som används ofta) -Nu ska jag gå och se slutet på historien (både en film och en benämning för att se slutet på en historia) -Nu ska jag gå och se efterlyst (både en film och ett prisbelönat succéprogram på TV 3) Om du inte lägger in ordet "filmen" innan titlarna så kan det missuppfattas. Alltså är det bara att lägga in ordet "filmen" innan ordet "ubåten" och automatiskt fattar folk att det finns en film som heter Ubåten. Voila! Ibland är det skönt att vara moderator... PS. Om någon undrar hur jag orkar skriva ner nåt liknande så beror det på att jag hade lite tid över och tyckte det skulle kännas så kul att skriva nåt sånt här. DS. [Inlägget ändrat av wildpalm 2005-12-03 23:56:30] |
Hehe, så sant som det är sagt wildpalm. Men jag håller mig till Das Boot __________________________ There's no such thing as free cable |
Även om man säger "filmen Ubåten" kommer man ändå få ett "Öh?" som svar. Ingen har väl hört talas om en film som heter "Ubåten" ? __________________________ /Mikael |
Tycker faktiskt det är rätt komiskt att du inte ger dig. Vad vill du få ut av att fortsätta älta detta? __________________________ |
Vi kan väl göra en kompromiss? Döp om filmen till "Das Ubåten"!!! Alla nöjda? Fy fan vad jag är bra! __________________________ Life's short - live on the edge. |
Dassubåten? __________________________ Enthrone Darkness Triumphant |
Exakt, Raceai! Man kanske skulle kunna dra det ett led längre och döpa om filmen till enbart "dasset" Någon? __________________________ Life's short - live on the edge. |
Hahaha, instämmer... __________________________ There's no such thing as free cable |