Forum » » Diskutera Filmpunkten » Nu har jag fått nog!   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd. [1] 2 >        Nu har jag fått nog! 2005-09-30 22:38:29
Olofsson
Registrerad: 2002-11-25
Jag ska försöka fatta mig kort. Att besöka Filmpunkten är inte längre ett nöje, det är skrattretande. Då folk strömmade in till siten efter att den vuxit bävade jag för att dess kvalitet skulle sjunka samt att sidan skulle missbrukas. Så blev också fallet.

Då en forumtråd skapas skall man hålla sig till ämnet. Visst kan man sväva bort ibland, men att utveckla det till diskussioner som inte har med saken att göra är, enligt mig, inte acceptabelt. Detta händer allt för ofta. Att folk som modv0074 (att försöka framhålla personen anonymt blir endast pinsamt) startar idiottrådar gång på gång gör att seriösheten än en gång minskar. Sen hittar man på tok för många trådar med likartade diskussioner samt fjortisdiskussioner, ett tag fanns det väl 14 olika trådar om Johnny Depps bästa film och hur snygg han är.
hejhejhej:s betyg av filmen The Challange är bara en i raden av patetiska recensioner som figurerar på denna sidan; "aaaaaaaaaaassssss bra!!"

Då det tydligen strömmar in idioter till sidan som skiter i att läsa igenom användarvillkoren som skapades för ett tag sedan och endast fjantar runt här, behövs att folk stämmer i bäcken. Kristoffer, du gör ett jättejobb med sidan, verkligen, men jag föreslår att du ger en reko kille som Wildpalm alla förutsättningar han bara kan få, för att kunna radera och redigera missbrukandet på sidan.

Jag skriver detta troligen i argsinthetens stund. Brukar inte brusa upp mig i onödan, men det är inte längre kul att besöka denna webbplatsen längre. Jag är inte felfri, men jag är fanimej gud jämfört med vissa personer här inne. Låter kanske dumt och skita i allt istället för att försöka bygga upp sidan till hur bra den en gång var, men det har tyvärr varit för mycket snack och lite verkstad här för länge nu..

Tack än en gång, medlemmar såsom The_Dude, Wildpalm, Goliatbagge, Xenemorph, m.fl. har verkligen gett denna sidan ett ansikte, ett ansikte som dessvärre skadats, och det rejält, pga allt för många (jag talar i klarspråk) idioter.

[Inlägget ändrat av Olofsson 2005-09-30 22:39:16]
  2005-09-30 23:09:18
ted
Registrerad: 2004-02-04
Jag hoppas att min tråd där jag bara ville säga 'hej' inte ingår i din kategori 'dåliga inlägg'. Jag älskar Filmpunkten och har alltid varit för en seriös diskussion. Men jag tycker också om att kunna små-chatta med en del medlemmar och  vill inte sluta med det. Inlägg som handlar om 'vem som är snyggast' hör inte hemma här, det håller jag med om. Och 'recensioner' innehållande gutturala ljud är också skit. Jag har, som jag sagt tidigare, loggat in/ut därför att det varit för mycket blaj, ocu det gör att jag inte varit här så ofta som förr. Nu har jag inte haft tid att följa allt som hänt, men jag hoppas att Filmpunkten återgår till det den var förr. Jag återkommer gärna.

Jag lämnar med varm hand över allt till Wildpalm, som jag tycker är en mycket trevlig och seriös debattinläggare, om det är vad som behövs!

Tack för ordet!

[Inlägget ändrat av ted 2005-09-30 23:52:39]
  2005-09-30 23:35:22
tessan81
Registrerad: 2004-09-28
Jag har "bara" varit medlem här på Filmpunkten 1 år men har definitivt märkt av det som Olofsson säger. Jag håller med honom helt klart. Jag har märkt att de "seriösa" medlemmarna tystnat i denna flodvåg av ointressanta trådar/kommentarer. Det är så synd!!! Jag saknar många goa' medlemmars röster.
__________________________

"Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it's called the present."
  2005-09-30 23:40:45
perjonzon
Registrerad: 2005-04-05
Jag som bara är ett par månader gammal här kan självfallet inte komma och säga saker som jag absolut inte har med att göra.
Jag har varit med om likande saker på ett annat forum.Dock var detta ett par års.Var så gott som med från starten men det blev för barnsligt tillslut.Hade uppehåll från det i några(faktiskt)kom tillbaka för att se något som var i likhet med Rita,Nu är det nerlagd.Så Olofsson jag har varit i din situation coh vet och tråkigt det känns.

Om någon hyser nåt agg om mitt skrivande eller så är det bara och stiga fram.Kan ju inte göra saken värre precis.

Dark,Darkest,Darko
  2005-09-30 23:51:17
ted
Registrerad: 2004-02-04
Jag är med i en 'klan' i det spel(WOW) jag är med i, och där är medlemmarna inte under 30 år. Jag hopppas att Filmpunkten inte behöver hamna där! Att åldersbegränsa kan behövas i vissa fall, men när det gäller filmer ska det inte behövas alls! Alla åldrar har sina synpunkter och alla är lika viktiga! Men dumheter om vem som är snyggast, vem som har längst, vem som är mest manlig/kvinnlig borde höra hemma någon annastans.
Jag tyckte att vi var ett rolig gäng, men jag har liksom tappat intresset lite.. Därmed inte sagt att jag var något geni i debatten!

2005-10-01 09:14:21
carlstrom
Registrerad: 2005-03-03
Hoppas jag inte vart en del av ditt "lidande" här på filmpunkten, till en början var väl jag lite "orutinerad" eftersom filmpunkten v ar/är min enda filmportal jag är memeber i. Hoppas du kan ignorera alla dem mindre seriösa andvändarna å köra ditt eget race.

"A bullet always tell´s the truth" - Man on fire
  2005-10-01 09:26:49
Replica
Registrerad: 2004-12-05
Bra Olofsson, bra. Nu får det faktiskt vara nog!

andreaS™
  2005-10-01 15:25:05
pillan
Registrerad: 2003-11-24
Hej
Jag har varit medlem här i flera år och håller med dig Olofsson.
Har inte varit här så mycket för det, tycker att det lönlös att svara i sådana debatter.
Jag har säkert varit med i såna diskussioner.
Ok , .
Punkt slut.

Vill gärna veta vad Kristoffer säger om detta.
Wildpalm- jag diggar dig
__________________________

pillan , pillis pernilla  är mitt namn
  2005-10-01 15:28:58
cher_is_best
Registrerad: 2005-04-08
Heja Olofsson!!!
__________________________

Seeing death, really seeing it, makes dreaming about it fucking redicules // Winona Ryder i Stulna år
  2005-10-01 16:08:21
Kristoffer
Registrerad: 2002-10-13
Hejsan allihopa

Tråkigt att stämningen på Filmpunkten inte är den bästa. Diskutera gärna fram lite förslag på åtgärder som kan göras!

Vänliga Hälsningar,
Kristoffer Örstadius, chefredaktör Filmpunkten
  2005-10-01 17:56:53
Robert_Eriksson
Registrerad: 2004-12-09
Olofsson: Jag ser inte riktigt problemet i att det skapas en massa fjortistrådar, det är väl bara att låta bli att själv skriva i dem och istället bara delta i sådana trådar som man tycker är intressanta. Sedan att en tråd efter ett tag kommer in på ett annat ämne tycker jag bara är naturligt, så blir det ju när man pratar med någon i verkliga livet också. Däremot håller jag med dig om att det är jättetråkigt med folk som betygsätter filmer de inte sett eller skriver löjliga och oseriösa kommentarer.

2005-10-01 18:06:31

[Inlägget ändrat av modv0074 2006-09-02 16:29:04]
  2005-10-01 18:43:37
Oogie
Registrerad: 2005-06-06
Jag står helt och hållet på Olofssons sida.
Gick med här på filmpunkten för några månader sedan för att diskutera film helt enkelt. Men nu tycker jag varenda tråd spårar ur till något som inte alls har med det ursprungliga ämnet att göra. (om man vill babbla om något annat, använd msn!)
Och att vissa här inte verkar acceptera att någon kan ha en annan åsikt än den dom själva försvarar.

Hoppas det finns någon lösning på problemet.. Om inte annat får väl det bli utkastning av dom medlemmar som inte tycks vilja följa dom små enkla vett och etikett-reglerna som för dom flesta är ganska självklara.. Men trist om det skulle behöva gå så drastiskt till.

__________________________

”Jag ogillar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att få uttrycka dem.”
-Voltaire
  2005-10-01 19:46:17
mkay marre
Registrerad: 2004-11-08
Tycker det du skrev Olofsson var bra,problemet har ju tagits upp tidigare som sedan glömts bort så att säga till så att folk verkligen reagerar är bra. Jag har varit här i  ungefär ett år och jag hoppas att jag inte ses som en som har skrivit i  allt för många "fjoris trådar"  men eftersom det nästan är allt man har kunnat diskutera den senaste tiden så är det svårt att inte skriva nåt alls.

Men på bara ett år har många försvunnit och de intressanta disskutionerna om runt film som förut fanns är borta...vi som verkligen är imot att det förtsätter kan väll helt enkelt inte längre svara på onödiga frågor om den snyggaste killen,för att visa att vi inte sponsar skiten längre.

it easy mkay...
  2005-10-01 21:19:49
Mr Blue
Registrerad: 2005-01-18
Olofsson säger bara sanningen, mod. Och personliga påhopp är inte så smart i ditt ställe.

2005-10-01 21:20:26
Savannah
Registrerad: 2003-10-01
Instämmer helt med Olofsson och övriga seriösa filmpunktare! Den negativa stämningen som råder just nu i vårt forum suger verkligen och hör inte alls hemma på denna sajt - det beror både på idiotinlägg och aggressiva inlägg.
Jag hoppas att vi kan hjälpas åt att rädda vår fina och fasta (Film)punkt i tillvaron, för det är vi, Kristoffer och sajten värda!
__________________________

"A man's best friend is his mother." Norman Bates, "Psycho"
  2005-10-02 00:10:21
Robert_Eriksson
Registrerad: 2004-12-09
Savannah, jag tycker inte att det förekommer särskilt många aggressiva inlägg här på Filmpunkten. Vem är det som skriver dem?

2005-10-02 09:26:23
SvenskaFilmNörden
Registrerad: 2004-10-07
Jag skrev massa onödiga inlägg och kommentarer förut men inte längre hoppas att ni inte bryr er om det, för jag tycker att det har blivit för mycket nu.Det skapas minst 5 onödiga tådar i veckan här som har 16 inlägg var och inte är något om diskussioner bara om någon är snygg eller där man kan bråka t ex.Helt onödigt så jag håller med dig Olofsson.Det finns många seriösa filmälskare här och för att några håller på kommer den här sidan få dåligt rykte och alla kommer att drabbas för att några håller på.Helt fel!

Nu har jag sagt mitt

Christoffer
  2005-10-02 11:25:14
The_Dude
Registrerad: 2004-02-21
Jag tror att forumet behöver en, eller ett par moderatorer, som håller lite ordning på trådar, och även ibland diskussioner.

Det som är riktigt rtörande är det Olofsson nämner om många trådar om samma ämne, Depp. (Som jag för övrigt tycker är en lysande skådis och ser bra ut.) För ett tag sedan var det en massa trådar om de där talanglösa tvillingarna som inte hade det minsta innehåll eller relevans när det gäller film. Visst kan man skvallra om kändisar med någon nivå måste det ändå vara. Och det tycker jag även tonåringar borde klara av.

__________________________

Well, you know, the Dude abides.
  2005-10-02 13:41:19
Shadowfax
Registrerad: 2004-04-04
Jag tycker att ni seriösa användare ska skriva lite mer så får vi kanske ett sk. seriöst forum. Det lär ju inte bli bättre av att ni slutar skriva och sticker. Jag är förresten fullt medveten om att jag har sinkat forumet de sista dagarna, förlåt för det, jag ska försöka bättra mig.
__________________________

Put some excitement between your legs, ride a horse.
  2005-10-02 18:33:10
Dawey Bao
Registrerad: 2004-01-31
Suck. Jag har redan skrivit två ggr tidigare att ett sånt här forum behöver moderatorer som kan bevaka forumet, samt initiera intressanta trådar.

Detta forum är i sig ett bevis för varför det behövs.
__________________________

Vatten urholkar stenen. Skitsnack urholkar hjärnan
  2005-10-05 09:55:38
Registrerad: 2005-05-17
Hmm... konstigt... mitt inlägg verkar ha försvunnit! Var det för kontroversiellt, eller vad?

Skit samma, jag har kanske lösningen på problemen i allafall.

Först och främst forumen. Under gårdagen gick det inte att gå in på filmpunkten, så jag signade upp på filmtipset istället. Jag vet, jag vet, men jag behövde klubba ihjäl lite tid, så vad fan skulle jag göra? Jag kunde ju inte gärna registrera mej på lunar, eller hur?
I allafall, så hade filmtipset en grej som jag anser vara väldigt bra. En funktion som gör det möjligt att skicka meddelanden till andra medlemmar. Om denna funktion skulle införas på filmpunkten, så skulle man kunna undvika onödiga utsvävningar och irrelevant småprat på forumtrådarna som inte intresserar någon annan än dom två som snackar.

Sen till betygen, som jag ser som ett mycket större problem. Här tror jag att det gäller att vara konsekvent. Om en medlem ger en film toppbetyg med motiveringen "aaaaaaaaaaasbra!!" vid ett flertal tillfällen så ska denne ha ett varningsmejl, där personen uppmanas till bättring. Om personen ändå inte bättrar sej så ska personen stängas av.

Tjoff tjang bong, problem solved.

__________________________

Är det något jag avskyr mer än korta snapsglas, så är det långa kjolar.
  2005-10-05 12:25:37
Goliatbagge
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
Jag tror på DuskBringers idé om att forumet skulle bli bättre om det fanns möjlighet att skicka privata meddelanden till andra användare, då småpratet skulle hamna där. Bra förslag!

2005-10-05 13:42:04
CinemaniaC
Registrerad: 2005-06-28
Instämmer med Duskbringer totalt.

__________________________

Interestingly, according to modern astronomers, space is finite. This is a very comforting thought - particularly for people who can never remember where they have left things. - Woody Allen
  2005-10-05 14:18:47
SvenskaFilmNörden
Registrerad: 2004-10-07
Bra idè!

Christoffer
  2005-10-05 15:10:30
striketeam
Registrerad: 2004-03-13
hmm,jag kan hålla med vissa om vad som skrivs i forumet..(Fast jag själv har skapat onödiga trådar)

Hoppas att jag inte är med på listan över dom som ger Filmpunkten.se dåligt rykte

Hate Darin And Love SlipKnot
  2005-10-05 16:42:15
Oogie
Registrerad: 2005-06-06
Duskbringer: mitt inlägg om det du skrev försvann också.. vet inte varför?

-Voltaire

[Inlägget ändrat av Oogie 2005-10-05 16:47:39]
  2005-10-06 12:57:05
Registrerad: 2005-05-17
Nä, det var tydligen nåt strul som gjorde att alla inlägg och alla betygsättningar som gjorts på måndagen, försvann nånstans i cyberspace.

Kul att jag fick positiv respons på mitt förslag! Nu återstår det väl bara för vår käre Kristoffer att verkställa?
__________________________

Är det något jag avskyr mer än korta snapsglas, så är det långa kjolar.
  2005-10-06 17:35:11
Goliatbagge
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
Sedan kan man ju alltid diskutera formen, hur meddelandesystemet ska fungera. Om man ska ha gästböcker, inkorgar eller något annat. Men det kanske blir en senare fråga...

2005-10-07 16:01:48
tinytom
Registrerad: 2004-04-22
Mitt inlägg med lätt kritik mot Olofsson försvann så det tyder ju bara på att de som jobbar med Filmpunkten är partiska.Att Olofsson kallar folk för idioter är det tydligen ingen som reagerar på.Detta är verkligen tecken på att Filmpunkten är en oseriös sajt och därför lämnar jag nu detta skitställe.

2005-10-07 16:24:01
Raffset
Registrerad: 2005-06-17
tinytom: han kallar ju inte folk för idioter, han kallar idioterna som skriver idiotiska inlägg o kommentarer för idioter! å jag håller fullständigt med honom! jag vill inte läsa fjortiskommentarer som: den här filmen är asbra för ashton kutcher är så jävla snygg, eller jag hatar den här filmen! dom är ointelligenta o ointressanta! detsamma gäller liknande inlägg! fram för hårdare tag mot fjortismassan!

Raff=P
  2005-10-09 16:09:42
Shadowfax
Registrerad: 2004-04-04
Raffset: "Då det tydligen strömmar in idioter till sidan..." skrev Oloffson.. Vad jag vet kallade han folk för idioter..
Visst, Raffset, det är inte så kul att läsa kommentarer där filmen är bra för att det finns en snygging med.. men ska de inte få vara på sidan för det?
__________________________

Put some excitement between your legs, ride a horse.
  2005-10-13 15:39:16

[Inlägget ändrat av Raceai 2006-02-21 14:21:04]
  2005-10-14 11:06:25
tinytom
Registrerad: 2004-04-22
Tack Shadowfax och Raceai  för bra inlägg i debatten.Håller med er fullständigt.

2005-10-14 12:48:21
Registrerad: 2005-05-17
Du har så rätt, så rätt, Raceai. Men det förutsätter att "Pelle" är seriös i sin betygsättning. Om han ger Catwoman toppbetyg med motiveringen "Halle Berry är lika fager som en daggdroppe på en skånsk ängsmark" och verkligen menar det, så ligger det väl inget ont i det. Det är dom oseriösa betygsättningarna som jag stör mej på. (Kolla in X:s kommentar på "Sky Captain And the World of Tomorrow)
Han/Hon tar nog inte detta på särskilt stort allvar...

P.S: Snyggt sätt att hålla Modv0074:s identietet anonym, Raceai! Ooops... nu röjde visst jag honom! Sorry!
D.S

2005-10-14 14:41:54
wildpalm
Registrerad: 2004-02-17
Hej allihopa!

Eftersom jag endast är en moderator vars största uppdrag är att godkänna era filmtips (får ursäkta att jag ligger efter där för tillfället), så vet jag än så länge inte riktigt vad Kristoffers planer är angående detta. Personligen blir jag tokig när jag ser kommentaren på filmen du nämnde Duskbringer, och man får väl hoppas att personen tar bort denna kommentar illa kvickt innan han får en varning.

Jag har själv skapat en tidigare forumtråd liknande Olofssons, där man både fick bu och bä från er användare. Och jag vet... det rinner jämt ut i sanden då det är svårt att exakt säga vad som skall göras. Kristoffer har nog stor huvudbry över hur han skall göra för att göra alla glada.

Jag kan tänka mig att ta emot mer behörigheter där jag kan varna och radera användares onödiga forumtrådar och alltför oseriösa recensioner. Om det är krångligt för Kristoffer att ge mig dessa behörigheter vet jag inte, men går det så är jag villig att testa.

I grunden är jag en perfektionist. Jag vill att allt ser snyggt och rätt ut och försöker i allra möjligaste mån ge korrekta svar på era frågor vad gäller film. Detta gör att jag blir arg och irriterad när folk inte verkar ta sajten på allvar. Min intention är att Kristoffers eminenta sajt skall utvecklas till en rolig, men samtidigt väldigt seriös filmsida där du skall få svaren du söker.

Jag tycker det är skitkul att godkänna alla era filmtips. Även om jag kan mycket så dyker det alltid upp titlar som jag aldrig hört talas om och som verkar riktigt intressanta. Det enda negativa med att hela tiden godkänna filmtips är att man nästan aldrig har tid att recensera själv.

Kristoffer återkommer nog nån gång framöver om hur detta löser sig.

Mvh

[Inlägget ändrat av Raceai 2005-10-14 22:44:40]
[Inlägget ändrat av Raceai 2006-02-21 14:21:48]
  2005-10-18 16:25:06
Registrerad: 2005-05-17
Jag tycker att det låter som en bra idé. Lämpa över lite mer ansvar på allas vår käre wildpalm när det kniper. Han kan nog få tillbaka Filmpunkten på rätt köl.
Raceai, du låter precis som jag själv gjorde i yngre dagar.
Läs mitt inlägg på den här tråden som jag skrev för länge sen!

Våra uttryckssätt är nästan identiska! Nästan spooky eller hur? Själsfränder?

Men skit i det nu, vad hände med snacket om en meddelandefunktion? Jag tror att dom flesta är för det förslaget. Är det inte dags snart för Kristoffer att göra ett uttalande i frågan?

Duskbringer
  2005-10-18 23:57:24