Rubriken säger i stort sett allt. Varje medlem får skriva en eller flera skådespelare och deras paradroll dvs den rollkaraktär de blivit mest ihågkomna för efter. Kan själv börja med Mark Hamill som Luke Skywalker i Star Wars Episod IV till VI. __________________________ |
Anthony Hopkins som Dr. Hannibal Lecter. __________________________ "I'm Looking Forward To Complete Your Training. In Time, You Will Call Me Master..." |
Charlton Heston som Ben-Hur __________________________ Att försöka är första steget till att misslyckas /Homer Simpson |
En ny film men Elijah Wood i Sagan om Ringen,kommer alltid att bli ihågkommen som Frodo __________________________ Dark,Darkest,Darko |
Arnold Scwarzenegger kommer nog att bli mest ihågkommen för Terminator. __________________________ /Mikael |
Sylvester Stallone a.k.a Rocky. För att inte tala om stämpeln Daniel Radcliffe kommer få. Stackars unge __________________________ |
Clint Eastwood som gangster i "För en handfull dollar", "För några få dollar mer" och "Den onde, den gode, den fule". __________________________ |
kom pa en till: Anne Bancroft-Mrs Robinson (Mandomsprovet) __________________________ Att försöka är första steget till att misslyckas /Homer Simpson |
__________________________ "A man's best friend is his mother." Norman Bates, "Psycho" [Inlägget ändrat av Savannah 2005-09-21 08:24:43] [Inlägget ändrat av Savannah 2005-09-22 21:45:55] |
Om man sett Twin Peaks så kommer man för alltid att förknippa Kyle MacLachlan med hans roll som Special Agent Dale Cooper. __________________________ |
Jag ser faktist mer som Stalone som Rambo. __________________________ "A bullet always tell´s the truth" - Man on fire |
Chevy Chase - Ett päron till farsa.. __________________________ ”Jag ogillar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att få uttrycka dem.” -Voltaire |
Mia Farrow som Rosemary i Rosemary`s baby __________________________ Christoffer |
Eddie Murphy i Snuten i Hollywood. (I alla fall de första två filmerna.) __________________________ "Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it's called the present." |
Håller inte med dej, Savannah. Nichoalson har haft så många framgångsrika roller, så det är svårt att pinpointa en som han kommer att bli mest ihågkommen för. Om jag var tvungen hade jag dock snarare valt hans roll i "the Shining" som den mest minnesvärda. Och Nicole Kidman associerar jag direkt till Bangkok Hilton. Här har jag några egna: Humphrey Bogart - Casa Blanca Tom Hanks - Forrest Gump Marlon Brando - Gudfadern Mel Gibson - Braveheart (eller möjligen dödligt vapen) __________________________ Är det något jag avskyr mer än korta snapsglas, så är det långa kjolar. |
Bruno Ganz som Adolf Hitler i "Undergången - Hitler och tredje rikets fall". __________________________ |
Orson Welles som Kane Gösta Ekman som "sickan" Boris Karloff som Frankensteins monster Humphrey Bogart då? som Malone eller i Casablanca? Judy Garland som Dorothy Gale (i Oz förstås) Peter Lorre i M Men sen finns det förstås alla TV-serier, typ deckare, där en personen verkligen har blivit förknippad med en enda roll, som Kojak och Jake and The Fatman. Barbara Bel Geddes i Dallas är väl oxå ett sånt exempel. Eller Jr, för den delen. __________________________ Vatten urholkar stenen. Skitsnack urholkar hjärnan |
Rowan Atkinson a.k.a Mr. Bean __________________________ Seeing death, really seeing it, makes dreaming about it fucking redicules // Winona Ryder i Stulna år |
Marlon Brando som gudfadern __________________________ it easy mkay... |
cher_is_best förslag är bäst hittils. Jag har i alla fall en kompis som kallar honom för Mr.bean istället för Rowan Atkinson, och det är han nog inte ensam om. Han kommer nog alltid vara Mr.bean i folks ögon. __________________________ |
Citat: "Jag har i alla fall en kompis som kallar honom för Mr.bean istället för Rowan Atkinson, och det är han nog inte ensam om. Han kommer nog alltid vara Mr.bean i folks ögon." Nej, jag associerar Atkinson mer med Black Adder. Och det gör nog många. Här kanske det också handlar en del om ålder. __________________________ Vatten urholkar stenen. Skitsnack urholkar hjärnan |
Sean Penn som den handikappade farsan i I Am Sam __________________________ "A bullet always tell´s the truth" - Man on fire |
Jag skulle nog säga Jeff Spicoli från Fast Times at Ridgemont High. __________________________ |
Keanu Reeves har förmodligen gjort sitt livs roll som Neo i The Matrix __________________________ "The trouble with real life is that there is no danger music." -Cable guy |
[Inlägget ändrat av Mr Blue 2006-08-16 02:29:26] |
drar väl till med Jack Nicholson som Jack Torrance i The Shining __________________________ ”Jag ogillar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att få uttrycka dem.” -Voltaire |
Jag tror väldigt många associerar Bruce Willis till Die Hard filmerna, jag är en av dom. __________________________ andreaS™ |
[Inlägget ändrat av Mr Blue 2006-08-16 02:28:51] |
Will Smith som Fresh Prince Elisabeth Taylor som Cleopatra O så förstås Harrison Ford som Indiana Jones om ingen nämnt honom? Och nån måste väl ha nämnt Boris Karloff som Frankenstein? __________________________ |
Kate Winslet som Rose i Titanic. Samma med Leonardo Dicaprio! __________________________ Stina |
Jag tänker alltid på "Sunes sommar" när jag ser Peter Haber... __________________________ |
Allan Edwall som Carlsson i Hemsöborna. __________________________ |
"Allan Edwall som Carlsson i Hemsöborna." Han lär väl förmodligen bli mer ihågkommen för rollen som Emils pappa, eller? __________________________ /Mikael |
Japp __________________________ |
Mikael Persbrandt som Gunvald Larsson i Beck. __________________________ |
Sigorney Weaver (eller hur hon nu stavar) som Ellen Ripley i fyra första alien filmerna. ps. hej alla, mitt första inlägg som nybliven medlem __________________________ |
[Inlägget ändrat av Mr Blue 2006-08-16 02:28:31] |
Allan Svensson som Gustav Svensson i Svensson Svensson. Jacob Eklund som Johan Falk i trilogin Noll tolerans, livvakterna, Den tredje vågen Olivia Newton - John som Sandy i Grease Jason Biggs som Jim i American Pie __________________________ |
Inger Nilsson som Pippi Långstrump-Sean Connery som James Bond-Roger Moore som James Bond och Helgonet-Sven Volter som Raskens-Julie Andrews som Maria i Sound of Music-Peter Sellers som komissarie Clouseau-Christopher Reeve som Stålmannen-Lou Ferrigno som Hulken i 80tals serien och Robert Englund som vår allas Freddy Krueger förstås mm __________________________ |
Mel Gibson som Mad Max, Hasse Alfredsson och Tage Danielsson som Ruskprick och Knorrhane, Magnus, Brasse & Eva som ... ja just det ... Magnus, Brasse & Eva, Bertram Heribertsson som Reine i Tre Kronor. __________________________ |