Wanhainen, många "stora" regissörer lever på några få mästerverk. Vår egen Ingmar Bergman har gjort över 40 filmer. Men de flesta minns bara några få. Ditt resonemang är ogrundat.
Han skulle aldrig ha fått tagit över AI, för den körde han i botten. Det är det SÄMSTA han gjort! Förstöra ett sånt bra manus och göra den till en segdragen snyftrulle.
Om jag bara får välja en film av Spielberg så blir det E.T. Men även Schindler's List är riktigt bra. Annars är Indiana Jones serien mina favoriter och jag ser fram emot den nya om ett par år.
Det är svårt att välja vilka filmer jag gillade bäst av Spielberg. Men dessa filmer ni ser nedan är filmerna jag gillar av honom och till vänster av dem ser ni vilka betyg jag gett dem.
Hajen - Indiana Jones - Jakten på den försvunna skatten - Schindler's List - Duellen - Närkontakt från tredje graden - Jurassic Park - Catch me if you can -
Men jag håller nog på att Schindler's List är hans bästa film.
här är några filmer som jag har sett av honom.. Hajen RäddamenigeRyan ET Indianajones1,2 och 3 [Inlägget ändrat av striketeam 2004-07-03 19:08:53] [Inlägget ändrat av striketeam 2004-09-28 15:22:26]
Spielberg skrev den själv han baserade allt på vad han och Kubrick pratade om och över 1000 storybords bilder.
Och om Kubrick hade gjort den så skulle den vara för 15år eller något enligt hans (kan inte komma på det svenska ordet) Brother in-law så ska hans film varit mycket mörkare Jude Laws roll skulle ha varit en människo hatande robot typ och dom försökte att bygga en robot men det gick inte så bra.
" I only got two things in this world and that is my word and my balls and I don't break them for no one."
Otacon: Jag VET inte att Spielberg förstört Kubricks intentioner, utan det KÄNDES så. Jag hade så höga förväntningar på AI, och början var så lovande. Men sen blev filmen bara låååååååååååång och smörig. Någonstans var det som om filmen bytte stil. Och det smöriga och softiga kändes som Spielberg. Jag hade nog föredragit en ond och mörk variant, nedbantad med 1 timma ungefär.
P.S. Brother-in-law borde väl vara 'svåger'. Vem är Kubricks svåger?
Jurassic Park är personligen min favorit film av han.. det var en av de första filmerna jag såg och jag tror det var grunden till att jag började gilla film på allvar som tie-fighter sa John Williams musik till Jurassic Park är nåhot av det vackraste som komponerats man blir rörd bara man hör den utan film.