Forum » » Buggar och fel » Listor fel   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Listor fel 2005-05-12 17:10:22
Shining_pearl_
Registrerad: 2004-12-09
Såg att listan över "flest besökta 2005" är fel... Jag har t.ex. loggat in idag men det lades inte till någon inloggningsdag på mig.
Sen så är "Bästa filmerna" fel också. Den som är nia på listan, är i själva verket fyra..

[Inlägget ändrat av Shining_pearl_ 2005-05-12 17:13:48]
  2005-05-13 23:34:00
Kristoffer
Registrerad: 2002-10-13
Hejsan!

Jag har testat med ditt konto att lägga till ett extradatum (som jag sedan tog bort) och då ökade det i antal på statistiken. Säker på att du såg rätt?

Ang. statistiken på förstasidan är den lite speciell. Den är gjort utifrån en speciell formel som ger högre placeringar till filmer som har många röster. T.ex. en film som har 44 röster och 4,6 i betyg väger mer än en film med 4 röster och 4,7 i betyg.

Vänliga Hälsningar,
Kristoffer Örstadius, chefsredaktör Filmpunkten
  2005-05-14 08:28:14
perjonzon
Registrerad: 2005-04-05
Var hittar man sådana listor över flest besökare 2005?

Dark,Darkest,Darko
[Inlägget ändrat av perjonzon 2005-05-14 08:30:00]
  2005-05-14 09:32:31
Darling
Registrerad: 2004-04-18
Statistiken hittar du under "Om Filmpunkten".

"Like trousers, like brain" - Joe Strummer
  2005-05-14 12:43:54
Shining_pearl_
Registrerad: 2004-12-09
Ja, jag är helt säker på att jag såg rätt. Den 12/5 registrerades ingen inloggning på mig. Jag vet att jag loggat in lika mycket som min pojkvän Robert_Eriksson, och hans inloggning fungerade den dagen.
MVH Elin

[Inlägget ändrat av Shining_pearl_ 2005-05-14 12:44:15]
  2005-06-29 22:45:47
r_orsen
Registrerad: 2005-04-21
På filmerna kan man se skådespelare och regisör i vänster kant på listor. Jag tycker även personer som skrivit musiken, skrivit manus/baserat på bok av... och lite andra sådana saker.

När man skriver in skådespelare kan du nämna 40 st men det är inte bra att alla inte visas.

Sen tycker jag man ska skriva sådespelare sorterade efter hur stora roller de spelar och inte i alfabetisk ordning eller huller om buller.

Det borde också vara möjligt att registrera dödsår på personer.

2005-06-30 09:48:51
Kristoffer
Registrerad: 2002-10-13
Hejsan Rasmus och tack för ditt inlägg,

Filmpunkten försöker inte vara en gigantisk och uttömmande databas. En sådan är mycket svår att hålla ordning på och underhålla. IMDB ( http://www.imdb.com ) har en mycket bra databas för detta och det vore knaisgt att försöka börja konkurrera med dem. Där kan man hitta soundtracks, filmcitat, kuriosa, manus, kompositörer, producent, fotografer, m.m. Men Filmpunkten listar iallafall de vanligaste som flest är intresserade av (dvs. regissörer, skådespelare, ursprungsland, filmlängd, m.m.)

Vad Filmpunkten vill vara är en stor svensk samlingsplats för filmintresserade med forum där man kan diskutera, men framförallt där man kan betygsätta filmer. Vi har ju ett speciellt betygssystem där man dels betygsätter kvalitén på olika områden (såsom ljud, handling, foto) och sen en helt och hållet subjektiv bedömning av hur filmen var.

Angående vilka som skrivit musik resp. manus kan jag faktiskt trösta dig att Filmpunkten kommer gå "halva vägen". Inom kort lanseras en ny funktion av gruppering där vi grupperar de kändaste manusförfattarna och musikkompositörernas filmer.

Angående att du märker att skådespelare är i oordning beklagar jag detta. Detta förekommer tyvärr på vissa filmer. Om du upptäcker sådant fel får du gärna anmäla dem på "Uppdatera information >>" -> "Uppdatera filminformation >>" och sedan fylla i den korrekta skådespelarlistan i Övrigt-rutan.

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Vänliga Hälsningar,
Kristoffer Örstadius, chefsredaktör Filmpunkten
[Inlägget ändrat av Kristoffer 2005-06-30 09:50:38]
  2005-09-25 20:11:45
geka
Registrerad: 2005-07-11
Hm... vet inte om det här hör hemma här eller inte, men i alla fall.
Filmen "Berättelsen om Narnia - häxan och lejonet" som kommer på bio om några månader har länge inte haft något skådespelarinfo. Idag såg jag att det kommit upp tre skådespelare - den ena spelar den onda häxan Jadis, den andra den mystiske professorn och den tredje vet jag inte vem det är - men nu är min fråga varför inte huvudpersonernas namn finns där, och ifall dom kommer dit senare, kommer dom stå som de fyra första eller efter de tre som redan står där?
Jag tänkte skriva in namnen och tryckte på "Uppdatera information" som du föreslog i svaret till en annan, men det kommer inte upp något allternativ att uppdatera skådespelarinformationen. Det borde ändras.
Namnen jag tänkte skriva var: William Moseley (Peter) Anna Popplewell (Susan) Skandar Keynes (Edmund) och Georgi Henley (Lucy).
Jag skulle bli nöjd om dessa namn kunde skrivas in och dessutom innan de tre som redan står där, eftersom huvudpersonerna borde stå först, eller hur...?

2005-09-26 08:36:54
wildpalm
Registrerad: 2004-02-17
Hej geka!

Under en månads tid i våras så försvann alla skådespelare på de filmer som tipsats om just den perioden. Tyvärr finns det fortfarande kvar en del av dessa som helt saknar skådisinfo.

Det är ju Kristoffer som sköter sidans funktioner, men jag tror att det han skrivit skall fungera. Det är bara att skriva i rutan Övrigt. Enligt ditt inlägg verkar det som du kanske har missuppfattat det.

Nu kommer jag i alla fall att lägga in dessa fyra skådespelare.

Mvh
Markus

2005-09-27 15:51:20
geka
Registrerad: 2005-07-11
tackar
Tänkte aldrig på att man kunde skriva det i rutan Övrigt, men jag är ganska ny här också.

[Inlägget ändrat av geka 2005-10-05 20:44:21]
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.