Forum » » Regissörer » Bäste Maffia- regissören   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Bäste Maffia- regissören 2005-02-07 22:59:15
Big Lebowski
Registrerad: 2004-12-05
Vilken maffia-regissör tycker ni är bäst?
Är det Scorsese  el. Coppola  el. kanske De Palma?

Mvh Max

Vini,       Vidi,        Vici
Jag kom, jag såg, jag segrade
  2005-02-08 15:35:21
Xenomorph
Registrerad: 2004-02-29
Det är väl de tre du nämner som är de mest kända maffia/gangster regissörerna. Min favorit är Scorsese som visat i tre filmer att han kan skildra gangstervärlden på ett spännande, roligt och intressant sätt. De tre filmerna jag tänker på är alltså Mean Streets, Maffiabröder och Casino.

Coppola gjorde Gudfadern trilogin som jag dock tycker är ganska överskattat. Första filmen var bra, men del två och tre kändes ganska onödiga.

De Palma har både lyckats och misslyckats med sina gangster skildringar. Han gjorde ett bra jobb med Scarface och Carlito's way, men De omutbara var en stor besvikelse för mig.

Så jag säger att Scorsese är den bästa maffia regissören.

2006-05-04 22:15:37
carlstrom
Registrerad: 2005-03-03
Nu på senare hand tycker jag nog att Scorsese's "maffia rullar" är av hetaste laget. Men FFC har gjort den bästa rullen av alla Apocalypse now. De Palma är även het han. Scorsese som helhet får jag väl säga.

cstroMANIA
[Inlägget ändrat av carlstrom 2006-10-27 01:43:38]
  2006-05-04 23:34:00
Mr Blue
Registrerad: 2005-01-18
Är svag för Scorsese's filmer så han blir mitt val, även fast Coppola och De Palma gjort bra filmer inom genren de också.
__________________________

Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.