Ingen av dem filmer du nämner har gjorts av Stephen King __________________________ - I'd rather have a gun and not need it, than need a gun and not have it. [Inlägget ändrat av DuskBringer 2006-11-09 19:13:36] |
Toxic: Du låter som na föräldrar kan låt! __________________________ Mason 'The Line' Dixon: It's over. Rocky Balboa: It isn't over till it's over. Mason 'The Line' Dixon: Where's that from... the 80's? Rocky Balboa: That's probably the 70's. Rocky Balboa (Rocky VI) |
Hehe, jag bara väntade på att någon skulle rätta henne Jävla svin Duskbringer. __________________________ If You Want to be Understood...Listen - Babel, en fantastisk film. |
Nu förstår jag inte riktigt. __________________________ Mason 'The Line' Dixon: It's over. Rocky Balboa: It isn't over till it's over. Mason 'The Line' Dixon: Where's that from... the 80's? Rocky Balboa: That's probably the 70's. Rocky Balboa (Rocky VI) |
Haha! Ibland är det skönt att agera Mr. Wise Guy även om det inte är så uppskattat! __________________________ - I'd rather have a gun and not need it, than need a gun and not have it. |
Har han skrivit böckerna har han väl delvis "gjort" filmerna? __________________________ Krabbkalas, krabbkalas! |
Eeeh... nä? Om man resonerar på ditt sätt så har alltså även Homeros som levde för nästan tretusen år sedan, "delvis gjort" blockbustern Troja med Brad Pitt? Tror han hade få fingrar med i den rullen faktiskt... __________________________ - I'd rather have a gun and not need it, than need a gun and not have it. [Inlägget ändrat av DuskBringer 2006-11-09 22:41:19] [Inlägget ändrat av DuskBringer 2006-11-09 22:41:53] |
Självklart har han delvis gjort rullen. Jag anser att alla inblandade i en film också har varit med och gjort den. __________________________ Krabbkalas, krabbkalas! |
???????????????????????????????????????????????????????????? Men Homeros var inte inblandad i Troja! King var inte inblandad i någon av de filmer som baserats på hans noveller! Någon har bara raipat deras idéer och smällt ihop en film utifrån det, utan att författarna ifråga varit inblandade. Såklart har dom väl (nåja inte Homeros kanske) fått en del av pengarna, men dom har inte haft ett skit med själva filmen att göra. Kan inte du skilja på det? __________________________ - I'd rather have a gun and not need it, than need a gun and not have it. |
Självklart talade jag fortfarande of Stephen King och inte Homeros! Dessutom var Homeros ett ganska illa valt exempel, då man egentligen inte kan kalla honom för upphovsmakaren till berättelsen. Om en bok görs till film, har inte då författaren något med filmen att göra? __________________________ Krabbkalas, krabbkalas! |
Jo, men dom har inte gjort filmen, och Homeros är väl ett lika relevant exempel som King.. __________________________ |
Vi har uppenbarligen olika uppfattningar om ämnet och vi kanske inte måste diskutera det mer i den här tråden.? __________________________ Krabbkalas, krabbkalas! |
...Fast jag har givetvis rätt __________________________ Krabbkalas, krabbkalas! |
Ja, Homeros var kanske ett dåligt exempel eftersom han faktiskt inte skapade myten om de trojanska krigen vilket jag först trodde. Jag ville bara dra en parallell till en författare som var död och vars verk senare filmatiserats. Bara för att tydligt visa på att dom inte kan ha varit delaktika i arbetet med filmen. Lika lite som Stephen King var det även om han fortfarande lever. Men skitsamma, problemet här verkar ju vara att du inte förstår innerbörden av ordet "gjort". Det definieras till: "åstadkomma", "handla". Betydelser med en tydlig föreställning om aktivt verkande. Det definieras inte till: "inspirerat till" eller "gett uppslag åt" Jag tror att du själv inser att du har fel men av principsak måste du hålla fast vid din ståndpunkt. Tjurskalle. Nu pallar jag inte dalta det här mer. __________________________ - I'd rather have a gun and not need it, than need a gun and not have it. [Inlägget ändrat av DuskBringer 2006-11-10 00:22:19] |
Säger jag Dreamcatcher, vad tänker ni då? Jag tror knappast ni säger Lawrence Kasdan, det första man tänker på är namnet Stephen King. En film baserad på Kings böcker förtjänar inte att på något sätt bli kallad självständig, det vore att stjäla berättelsen. Jag tror inte ens regissörerna vill ha cred för att de gör film av en bok - jag menar, till och med de borde förstå hur fantasifattigt det är - så därför säger man helt enkelt att det är "Stephen Kings film" - eller filmatiseringen av hans bok. __________________________ If You Want to be Understood...Listen - Babel, en fantastisk film. |
Okej för mig. En sjuk grej bara... Såg ni vem det var jag försvarade? __________________________ Krabbkalas, krabbkalas! |
Och vad ville du ha sagt med ditt inlägg, Lepre? __________________________ - I'd rather have a gun and not need it, than need a gun and not have it. |
Homeros: Författare, diktare och filmskapare. Där ser man... __________________________ |
Goliat: Vi har lagt ned den delen av diskutionen, men som sagt är det fortfarande en tolkningsfråga. __________________________ Krabbkalas, krabbkalas! |
Skit, det är bara hur man ser på det. Egentligen snackar vi bara skit, och vi vet vad vi menar med det vi säger, grejen är bara den att vi försvarar något en person sa fel, och den personen har inte ens sagt något om detta Det känns lite onödigt. __________________________ If You Want to be Understood...Listen - Babel, en fantastisk film. |
Sorry. __________________________ |
jag förlåter dig. __________________________ If You Want to be Understood...Listen - Babel, en fantastisk film. |
Ursäkta då men det blev fel. Jag menade igentligen som är basserade på hans böcker. __________________________ |
Nu låter det som du visste att du hade fel, teddy. __________________________ Mason 'The Line' Dixon: It's over. Rocky Balboa: It isn't over till it's over. Mason 'The Line' Dixon: Where's that from... the 80's? Rocky Balboa: That's probably the 70's. Rocky Balboa (Rocky VI) [Inlägget ändrat av modv0074 2006-11-10 19:21:00] [Inlägget ändrat av modv0074 2006-11-10 19:38:54] |
Nej det visste jag ej men det gnälls på allt jag skriver och säger inte bara här. __________________________ |
Det var inte dig vi gnällde på, vi gnällde på varandra. Visst fattar man väl att Stephen King ligger bakom böckerna, det var ganska löjligt faktiskt. __________________________ If You Want to be Understood...Listen - Babel, en fantastisk film. |
Du verkar ju föra en helt annan diskussion än oss andra Lepre. Ingen har motsagt det faktum att King ligger bakom sina egna böcker... du borde nog läsa igenom tråden ordentligare. Och jag gnällde inte på dej teddybjorn. En onödig rättning bara. Det var kanske dumt __________________________ - I'd rather have a gun and not need it, than need a gun and not have it. |
Hehe, skrev fel, menade "ligger bakom filmerna". __________________________ If You Want to be Understood...Listen - Babel, en fantastisk film. |
Aha, men isåfall är du ju ute och cyklar på samma vägar som Toxic. "Visst fattar man väl att Stephen King ligger bakom filmerna" Menar du. Och nä det fattar nog ingen mer än ni två. FUCK! Lovade ju mej själv att inte posta mer i den här tråden. Men jag bara måste ha sista ordet! __________________________ - I'd rather have a gun and not need it, than need a gun and not have it. |
BAMBAMBAMBAM! jag skrev det som en häst galopperar, btw liksom. __________________________ If You Want to be Understood...Listen - Babel, en fantastisk film. |