Forum » » Regissörer » Hur mkt jobb?   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Hur mkt jobb? 2004-11-02 14:26:44
Göran_P
Registrerad: 2004-08-15
hur mkt jobb får en regissör göra och vad gör får han göra??

[Inlägget ändrat av Göran_P 2004-11-02 14:26:58]
[Inlägget ändrat av moderator wildpalm 2006-02-17 22:52:33]
  2006-02-10 00:14:15
kalles
Registrerad: 2006-02-09
Regissören för göra precis hur mycket jobb han vill, men han kan också välja att lägga över hur mycket jobb han vill på andra.

Vissa regissörer gillar att ha hand om kameran, andra gör det inte.

Vissa regissörer vill skriva filmerna själv, andra vill ha ha färdiga ideér med färdiga manus.

Vissa regissörer har varenda scen utarbetad och genomtänkt in i minsta detalj, medans vissa är latare och anställer folk att fixa sånt, men då förlorar filmen i personlig touch.

Den enda som sätter gränser är producenten, och dom brukar nog oftats ge ganska fria tyglar eftersom dom sällan finansierar ett projekt dom inte tror regissören är kapabela att genomföra.

Kalles
  2006-02-10 13:44:09
Lepre
Registrerad: 2005-02-18
När Peter Jackson gjorde Bad taste så Regisserade han, han filmade, tror han skrev manuset och han agerade. Ingen direkt stor film, men en regissör får göra vad han vill, så länge det hela är hans projekt och han inte behöver göra något särskilt för att få göra det.

"Relax, David. Open your eyes." - Vanilla Sky
  2006-02-10 13:46:15
Lepre
Registrerad: 2005-02-18
Kalles: De sista du sa, det stämmer mycket väl och det är därför många bra filmer är independent filmer, för alla producenter går inte alltid med på alla grejer. Om jag skulle göra en film, då skulle jag se till att vara väl finansierad, sen skulle jag göra filmen själv, om filmen sedan når framgång så kommer producenterna att lita på mig, och då får man göra som man vill. Titta bara på Spielbergs senaste, den filmen är ett tydligt bevis på hans maktposition i filmvärlden.

"Relax, David. Open your eyes." - Vanilla Sky
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.