Hej Elisabet! Nu har jag kommit hem från en mycket annorlunda semester. Tyvärr ingen bio. Vi var inte ens på restaurang!!! Vi bodde hemma hos en kompis som hyr en stor villa mitt i en by under uppbyggnad. Inga affärer. Ingen bil. Vi åt ändå mycket god mat och drack inhemsk öl och Raki. Det var varmt, men kompisen hade en pool utanför dörren, så det var bara att svalka sig när det blev för hett. Vi var på den turkiska sidan av Cypern och det var väldigt fattigt. Vi råkade ut för ett dramatiskt väder med storm, åska och blixtar. Elen slogs ut och vi satt i ljuset av mängder med IKEA-värmeljus och tittade på skådespelet utanför. Vi gjorde två turer in till närmaste stad, Famagusta, där vi bl a såg den Stängda staden. Ingen charterresa precis, men som sagt, annorlunda i positiv bemärkelse. Borta bra, men hemma bäst! Det första jag gjorde när jag kom hem i måndags, var att duscha med VARMVATTEN! En vecka var alldeles för kort...
Tack!!! Det värmde att komma tillbaka till Filmpunkten och se att det var någon som tänkte på mig. Jag blev riktigt rörd...
Och när det gäller film under semestern så genomled jag två filmer på flyget: En usel komedi med min favorit Ben Stiller och Jenifer Aniston (Polly någonting hette den) och en riktigt dåååååålig film som hette "Huset fullt". Den filmen var så förutsägbar så jag la hörlurarna kring halsen och löste korsord i stället.
Island! Jag är så flygrädd så jag kommer ingenstans, men efter den här Cypern-turen tror jag att jag är beredd att ge mig iväg till mina drömmars land. Vad har du för drömresa? Sol och bad, eller äventyr?
Ja, till Island skulle jag gärna åka, öht till länder där det är vida vyer .., Skottland ... Wales ... sydvästra England .., och så förstås, till Indien, bara för att det är så annorlunda. Fram tills för nån vecka sedan, skulle jag ALDRIG ha satt min fot i Kina. Men så såg jag Packat och Klart där Sydnytts reporter Fredrik Önnewall gjort ett helt u n d e r b a r t reportage där inte HAN, utan människorna han besökte, stod i fokus. I När och Fjärran tycker jag ibland att det är mest reportrarna som syns i bild. Då, efter det reportaget, hade jag kunnat boka biljett till Kina nästa dag.
Kina känns exotiskt. Skottland, Wales och ytterkanterna av England har jag besökt. Jag upplevde Wales väldigt torrt och ödsligt, men det kanske berodde på att vi gjorde en ganska snabb resa igenom. Däremot Skottland var en otroligt skön upplevelse vad det gäller natur, människor och inte att förglömma den gyllene drycken (alkoholfritt alternativ kanske finns...) Indien känns som om det skulle vara för trångt och för varmt för min del, men det finns säkert alternativ även där. Det häftigaste jag upplevt är nog alla fjällvandringar vi gjort. Där var det varken trångt eller för varmt! Sverige är också exotiskt. Tänk att jag har fortfarande inte upplevt Skåne...! Malmö, Helsingborg, ja visst, men sydspetsen har jag aldrig besökt.
Jag brukar säga, att om det satt en skylt vid Sandhammaren där det stod "Frankrike", skulle halva Sverige vallfärda just dit. Kritvit sand .., breda stränder .., höga vågor .., gott om plats .. strandråg och sädesärlor. I september badade vi på stranden i Patara, som räknas till Turkiets vackraste badplats. Inte en susning var det mot för Sandhammaren, bara några mil från Ystad. Eller Kåseberga och Hammars Backar med natur som påminner om ..., ja, inte om Skåne, och där skärmflygare kastar sig ut från lodräta stup och havet nedanför ! Eller Haväng ..., eller fiskeläget Skillinge .. eller Baskemölla .. eller Brösarp om våren med gullvivor prick överallt ! Kom hit Ted ! Jag bjuder på middag !
Det verkar som om vi har missat väldigt mycket när vi svänger höger över Öresundsbron i stället för att fortsätta utforska Sverige/Skåne!! Jag lovar att höra av mig när det blir dags för det stora äventyret och tackar ja till middagen!
Thank goodness you've returned, much has changed since you lived here my friend. All was peaceful until the dark riders came and destroyed our village. Many were cut down where they stood, those who took up arms were slain or dragged away to become slaves, or worse. The church at the edge of town has been dececrated and is being used for dark rituals. The screams that echo in the night are unhuman, but some of our townfolks may yet survived. Follow the path that lies between my tavern and the blacksmith shop to find the church, and save who you can. Perhaps I can tell you more if we speak again. Good luck. __________________________
"One Shot" [Inlägget ändrat av tie-fighter 2005-06-02 21:32:42]
OM du fortfarande är intresserad så är jag 46 barnsliga vårar! Och jag tänker fortsätta att vara barnslig när det behövs och klok när det krävs. 16 år är en bra ålder. Går du ut 9:an nu eller har du redan klarat av det? __________________________
Jag tycker om att titta när andra spelar WoW, Half Life och liknande, men jag blir för nervös när det dyker upp oväntade saker. Därför gillar jag mer spel där jag bestämmer OM det ska hända något. Typ patiens, flipper och Myst. Men varje fredag så spelar jag och min man Age of Empire. Fast då spelar vi allierade och slåss mot datorn. Och vi vinner alltid! __________________________
Vilken gillar du bäst? Conquest eller den första? Jag tycker att den första har sin charm då man får vara lite mer "primitiv" och bygga upp allt från stenåldern, men Conquest är snyggare och bönderna klokare. __________________________
Jag gillar alltid Originalen mer än uppfäljarna, speciellt i Age of Empire. De är mer klassiska och geniala och har mer känsla. __________________________
"One Shot"
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.
Sätt ditt betyg på :Tack, du har nu betygsatt filmen!