Jag blir förvånad; för 15-20 år sedan när Johannes Brost knarkade blev han offentligt halshuggen i media, typ likadant med Tommy Körberg. Nu, då Mikael Persbrandt gör det, hörs knappt nånting!!?? Han måste ha en sjuhelvetes bra (läs dyr) PR-byrå! #failure __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Sjukt att folk ska bli förföljda och trakasserade för att de gillar att använda olika former av "knark". Det är odemokratiskt och en skymf mot människans frihet. Att vi i Sverige år 2011 fortfarande har lagar som är baserade på kristna värderingar och moralism är för mig helt ofattbart. Nä, bort med låtsasbrotten säger jag. |
Det börjar bli vår. Tidningarna är för upptagna med skriva om var i Sverige det kommer bli 15 grader i veckan, och ge oss "väderrapporter för 20 dagar framåt"! Älskar Persbrandts kommentar "jag älskar kola" dock. <3 |
Yes, och en av de två jag gissade sku svara först på detta, svarade också först! Var i Bibeln är det en kristen värdering att knark är hälsofarligt och _därmed_ förbjudet? Nu frågar jag seriöst, inte ironiskt, och förväntar mej därefter ett seriöst svar! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Var jag den andra du trodde skulle svara? |
Bra, Wookad! Men fler svar nu på frågan om varför det är så jävla tragiskt och patetiskt som det är. Är det bara för att han ska medverka i en enormt stor Hollywood-produktion inom kort? Pinsamt isf.!! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 [Inlägget redigerades av 002mateke 2011-04-13 21:19:35] |
who cares? |
Det står ingenstans i bibeln, vad jag vet. Däremot står det mycket om att Gud skapade alla växter till människan. Typ; "Jorden frambringade grönska: olika arter av fröbärande örter och olika arter av träd med frö i sin frukt. Och Gud såg att det var gott." "Gud sade: "Jag ger er alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med frö i sin frukt; detta skall ni ha att äta." "...trädets blad är läkemedel för folken" Det är inte en kristen värdering att "knark" är hälsofarligt men däremot att njutning för njutningens skull är något väldigt fult och skamligt, ungefär som samlag med preventivmedel eller homosexualitet. Ta inte det här fel nu (vi har alla lurats i från barnsben att "knark" är jättefarligt) men jag ber dig att sluta generalisera. Att vi ens har ett samlingsnamn för substanser som är så pass olika är löjligt. Jag hävdar dock att dessa preparat bör avkriminaliseras, oavsett hur farliga de är, av flera anledningar... ...To be continued, har inte tid att sitta här mer! jag måste tyvärr skriva en mindre essä på 800 ord innan klockan 09:00 |
Många av oss i landet Sverige tycker helt annorlunda. En del av oss har även haft narkotika i familjen/vänner etc. och sett ett och annat. Utan att gå in på detaljer, så är förbudet absolut inte ogrundat. Det är givetvis inte njutningen förbudet handlar om, det torde väl vara uppenbart för de flesta. Vad Persbrandt beträffar så utgår jag ifrån att lagen även gäller honom. Det är säkert ingen fördel att ha ett känt (miss)bruk då roller besätts. |
Aboslut! Jag är medveten om att vissa dessa substanser kan leda till en långvarit och farligt missbruk. Men är det inte upp till människan själv att bestämma? Vad ger oss rätten att omyndigförklara någon annan? Vad handlar det om då, C12? Det har framgått ganska tydligt av studier att det i princip bara är en handfull droger (både med legal och illegal status) som är farligare än alkohol. Jag vill inte påstå att allt narkotikabruk är helt riskfritt, men de flesta mår bra, sköter sina jobb och fungerar i samhället. |
*GILLA* C12:s inlägg ToxicA. om det sen går utåt för den som får egen vilja då? Och denne börjar skada andra människor (på flera olika sätt), VEM står för kostnaden för att ta hand om denne junkie?! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Gilla 002 Matekes inlägg Det finns mängder med lagar och förordningar, som vid en första anblick, kan verka märkliga utan att någon känner något omyndigförklarande. Det dom har gemensamt är att de gäller och överträdelse är, på ett eller annat sätt, straffbart. Om missbruket av narkotika hade stannat vid användaren, hade troligen ingen brytt sig. Vad man vill stoppa är de följdbrott som knarket för med sig, samt att de är farliga för både sig själva och omgivningen. Det är möjligt att det finns "mindre farliga" droger, men för att regelverket ska vara användbart och begripligt, så är det förbjudet. Att inte bruka narkotika är inte heller riskfritt (man kan bli överfallen av någon pundare), men de flesta mår bra, sköter sina jobb och fungerar i samhället. |
men seriöst.vem orkar bry sej om nån kändis knarkar?det e ju hans/hons liv som går åt helvete |
Varför man bryr sig, seriöst, freddyafmetal, är för att media inte agerar konsekvent! Är det bra media i samhället? Som inte behandlar alla kändisar som knarkar likadant? Är det rättvisa? __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Är det inte lite så också att Mikael Persbrandt är medias lilla älskling, får inte prata illa om han. |
om ja ska vara ärlig så bryr mej inte om nån kändis knarkar.gör dem det så vet dem ju va som händer |
Median vinklar alltid ursprungsinformationen så att människor ska lägga ett extra öga på det som till en början förmodligen var ganska förståeligt. Om detta det gäller Persbrandts fall är dock en annan fråga. Toxic: Egen erfarenheter som talar för dig, min info pekar på motsatsen. __________________________ He used to fuck movie stars and sniff coke in his dreams. |
Se på SVT1 eller 2 ikväll kl 22 i Debatt om just kändisar som knarkar i media! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Det lär vara en försvinnande liten del som begår allvarliga brott under ruset (om man bortser från att själva ruset faktiskt fortfarande räknas som ett brott). Ett rusmedels legala status är direkt eller indirekt avgörande för vilka allvarliga brott (misshandel/mord osv) som begås, i och med att kriminella ligor tar hand om smuggling, försäljning osv. Och varför skulle en brottsling behandlas annorlunda beroende på vilken drog h*n satt i sig? Slår man ned någon på fyllan är det väl misshandel precis som om man gör det nykter? Detsamma borde gälla narkotika. Anyway, finns inte så mycket mer att säga. Vi har båda bestämt oss redan, känns det som. EDIT: Bra trådstart, läs den! -> http://www.familjeliv.se/Forum-26-175/m39556209-5.html [Inlägget redigerades av ToxicAvenger 2011-04-15 12:29:02] |
Bra debatt igår kväll. Nån som såg den? __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Skrämmande om det blir vardag att någon knarkar. Skrämmande om man vill att det ska bli lagligt då det skadar otroligt. Vakta era ord! Glöm inte tanken att mikael faktiskt är förebild för många yngre och då tycker jag man ska föregå med gott exempel. __________________________ Handboll & film e bäst! |
Varför är det skrämmande, Emma? Du kommer med väldigt inskränkta argument som antyder att "knark" alltid är dåligt just på grund av att det är olagligt. Folk måste inse att alla lagar inte är bra; Tänk på hur vi under historien har vi förtryckt folk pga dess sexuella läggning, hudfärg, ideologi, religion osv... Ja Emma, narkotika skadar väldigt mycket. Jag kan dock försäkra dig om att det är dess illegala status som står för den större delen av skadeverkningarna, alltså inte drogerna i sig. |
002Emiam <3 Emma for ever. Hela diskussionen är egentligen väldigt inskränkt. Det finns både positiva och negativa sidor av knark, beroende på vem som använder det vad denne använder det till. Punkt. |
Bäste ToxicAvenger Jag blir alltmer övertygad om att du skämtar. Ingen vettig människa kan tycka som du. |
*gilla c12:s inlägg* __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
hållr me wookie |
Vilket enfaldigt sätt att dra sig ur diskussionen, förklara hur du menar istället. Min poäng är att vuxna människor bör få göra vad de vill, så länge det inte skadar någon annan. Och kom nu inte och sig att narkotika indirekt kan skada andra individer, man kan inte förbjuda saker till höger och vänster bara för att de potentiellt kan vara farliga. Jag önskar att folk kunde skilja på bruk och missbruk. "Too much of anything is good for nothing" |
Nu är jag helt övertygad. Låt oss börja med att narkotika är olagligt. Detta faktum räcker visst inte för ToxicAvenger. Många av oss har sett folk i vår närhet som "bara skulle prova" och "kan sluta närsomhelst" Dessa har visst inte ToxicAvenger träffat på. Det senaste, märkliga argumentet, är att man inte kan förbjuda saker som potentiellt kan vara farliga. Nähä, jag antar att fortkörning och rattonykterhet inte räknas dit ? Förövaren straffas ju trots att ingen olycka har inträffat. Vill man förändra något så kan man alltid gå med i något politiskt parti, och på så sätt få till önskade lagändringar. Tala bara om vilket parti du väljer, så vi vet vilket parti vi inte ska rösta på. Vad Persbrandt beträffar, så hoppas jag att han väldig svårt att få några roller. |
Det är lustigt att läsa att folk skall BESTÄMMA själv vilka "droger" de vill ta. Faktum är ju att de som är beroende av alkohol och andra droger INTE LÄNGRE kan BESTÄMMA själv om sitt liv. De förlorade makten om sitt liv. |
Persbrandt erkänner nytt narkotikabrott För en tid sedan kunde Starlounge rapportera om att Mikael Persbrandt, 47, dömts för ringa narkotikabrott, och i april uppstod nya misstankar efter ett polistillslag på ett stockholmshotell där skådespelaren befann sig. Mikael har nu alltså erkänt att han även vid tillslaget i april hade tagit kokain, meddelar Aftonbladet. Det var natten mot den 15 april som 47-åringen uppmärksammades och stoppades av polis på hotellet. — Det var polisen som misstänkte att han kunde vara påverkad och gjorde ett ingripande. Det var tecken som gjorde att de reagerade, säger vice chefsåklagare Birgitta Tholander Werne till Metro. Enligt ett vittne ska skådespelaren ha uppträtt ”mycket märkligt”. — Han sprang ut och rökte hela tiden och var väldigt flipprig. Han höll på med händerna hela tiden och sprang ofta på toaletten, berättar vittnet för Metro. Persbrandt tvingades vid tillfället att lämna urinprov, och när provsvaren kom tillbaka kallades han till polishuset för förhör. — Han har erkänt och har varit villig att ta emot ett strafföreläggande och har fått böter för det, säger Birgitta Tholander Werne till Aftonbladet. När 47-åringen dömdes första gången i år, den 16 januari, fick han betala 13 500 kronor i dagsböter – den här gången uppgår straffnotan till 15 900 kronor. http://kandisnytt.msn.se/index.cfm?objectid=122147## Källa: www.msn.com |
Ännu ett offer i statens korståg mot drogbrukare. |
För liten jävla summa. Vansinne. Snacka om att kändisar särbehandlas. Arrgh! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
"För att det är olagligt". Vilka var det som skrev de lagarna och när? Det är inte mycket i lagboken som förändrats sedan lagarna grundades. Alltså, man vet mer om dessa saker nu än förr, men det står fortfarande skrivet i en gammal bok som fundamentalister håller fast vid. "Hela samhället skulle rasa samman" är inte ett faktum, utan ett bottenlöst hot för att hålla människor i schack. Farliga droger är farliga och borde vara olagliga. Men de helt ofarliga då? Gör det verkligen rättvisa att förbjuda allt? I så fall borde öl vara lagligt medan vodka olagligt. För vad är syftet med Vodka? Att det smakar gott eller att det är så pass hög alkoholhalt att man inte måste anstränga sig för att bli full. Beror på vem man frågar. Men folk kommer svara olika, vem har rätt och vem har fel? I grund och botten har det inte med droger, alkohol eller tobak att göra, utan att folk är idioter, de ger sig in i saker de inte vet något om och sedan slutar det illa. Och det fuckar upp dagen för oss andra hederliga knarkare. __________________________ "I wonder if it remembers me." |