Skönt att vara back in business! |
HURRAY! __________________________ "There is no life in the void, only death" - Saron (Lord of the Rings) |
1 Blank sida efter sparat inlägg i tråd på forum borta 2 Blank sida efter sparat inlägg/ändring/uppdatering på ens profil borta (man sparar alltså flera klick i längden på detta med musen) 3 NY favicon/favoritikon som syns i webbläsaren om man har en eller flera flikar öppna 4 Alla statistiklistor uppdaterade 5 Framsidan uppdaterad med färsk info 6 Infotexten på "Om Filmpunkten" är uppdaterad 7 Framsidan har NY layout med ett huvudfoto, stort och sedan flera mindre under - alltid premiärfilm kommer ligga där en vecka ca 8 Emiam (fd. 002mateke), för er som undrat, har fått större förtroende och rättigheter att hjälpa till. Framförallt med korrekt filminfo i databasen - avlasta WP så vi ska försöka ligga a jour med dagens filmnyheter (dock ej så mycket skådisnews sas. tror jag än så länge) 9 Reklamen har återinförts för att kunna täcka utgifter framförallt för webbhotell, som inte är gratis (!!), men kanske också för nån enstaka tävling med biocheckar som vinst... 10 NY svart pil till höger om sökrutan - den förra undrade folk om det var bokstaven V ibland... 11 Multibetygsättningsfunktionen uppdaterad - numera ska även fler äldre filmer dyka upp som förslag (dock fortfarande bara filmer med posters, så vi måste bli bättre på att försöka lägga in fler posters) 12 Copyright 2002-2012 uppdaterad! 13 Vid filmtipsning: "Filmer som medlemmar tipsat om men som ännu inte är godkända av Filmpunkten"-listan är nu ändrad till bokstavsordning - underlättar avsevärt tidsmässigt då man vill kolla om nån annan redan hunnit före att tipsa om en viss film! NYTT: 14 Fler och fler filmer kommer in i databasen och fler och fler får filmposters vill jag lova, därmed kommer t ex. också fler filmer kunna betygsättas i slumpgeneratorn (!) 15 Faviconen är no helt klar & transparent, dvs den anpassar sig färgmässigt till bakgrunden på den webbläsare och flik du använder (OBS: du tömmer väl ditt cacheminne så du kan se den läckra lilla "loggan"???) 16 Minst 8 nya 'grupper' har tillagts: Storm, Katastrof, Terrorism, Skolor, Sjukhus, IMDb Top250, Kidnappning & Feel-good 17 ... __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-02-23 21:32:45] [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-02-23 21:33:13] |
NYTT: 14 Fler och fler filmer kommer in i databasen och fler och fler får filmposters vill jag lova, därmed kommer t ex. också fler filmer kunna betygsättas i slumpgeneratorn (!) 15 Faviconen är no helt klar & transparent, dvs den anpassar sig färgmässigt till bakgrunden på den webbläsare och flik du använder (OBS: du tömmer väl ditt cacheminne så du kan se den läckra lilla "loggan"???) 16 Minst 12 nya 'grupper' har tillagts: Storm, Katastrof, Terrorism, Klassiker, Korruption, Skolor, Sjukhus, Skyskrapor, IMDb Top250, Mat/Restauranger, Kidnappning & Feel-good 17 ... __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-02-24 20:04:29] [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-02-25 19:52:17] [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-02-27 18:33:31] |
Kan man på något sätt "tipsa" om vilka filmer man tycker ska hamna i en viss grupp? __________________________ www.flock-air.com |
Jag jobbar, Borr, på att få M och K att köpa just den idén. Skulle ju underlätta tidsmässigt om medlemmarna fick tipsa om detta också dels redan vid filmtipsande, dels utanför filmtipsandet också! Jag hoppas på att det går hyfsat enkelt att programmera detta för K också. *tummen upp* __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
16 Minst 12 nya 'grupper' har tillagts: Storm, Katastrof, Terrorism, Klassiker, Korruption, Skolor, Sjukhus, Skyskrapor, IMDb Top250, Mat/Restauranger, Kidnappning & Feel-good 17 ... __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
16. Minst 17 nya 'grupper' har tillagts: Stormar, Katastrofer, Terrorism, Klassiker, Korruption, Skolor, Sjukhus, Skyskrapor, Stugor, IMDb Top250, Mat/Restauranger, Kidnappning, Feel-good, Splatter, Ishockey, Rättegångar & Org. brottslighet 17. ... __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-03-01 15:50:14] [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-03-01 23:15:08] |
16. Minst 19 nya 'grupper' har tillagts: Stormar, Katastrofer, Terrorism, Klassiker, Korruption, Skolor, Sjukhus, Skyskrapor, Stugor, Kyrkor, IMDb Top250, Mat/Restauranger, Kidnappning, Feel-good, Splatter, Ishockey, Rättegångar, Stumfilmer & Org. brottslighet 17. ... --> Funderar också på om man borde lägga till gruppen "Sannbaserade", då slipper man skriva ut det i texten + at det blir en fantastiskt bra grej att söka på för intresserade! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Det är roligt att se alla dessa grupper! När jag får tid framöver ska jag försöka hjälpa till att fylla dem ordentligt med titlar. "Sannbaserade filmer" finns inget som heter. I så fall ska gruppen heta "Verklighetsbaserade filmer" om det ska vara korrekt svenska. Vore roligt med en sådan grupp, men kan bli svårt att avgöra vilka filmer som ska ligga där. Hur stor del av historien måste ha skett på riktigt för att den ska kvala in? |
Kul, GB! Jasså ok, är det så! Kan jag lätt köpa isf. Men bara "Verklighetsbaserade" isf! Alltså, det spelar mindre roll tycker jag. Så länge filmen faktiskt marknadsförs som "Based on true events" så är den godkänd. Hur ska VI här nånsin kunna gissa på en procentsats eller liknande? Nej, utan här får helt enkelt vi alla tittare själva avgöra/gissa detta då vi ser filmen med eget sunt förnuft. Tror du håller med om detta, eller hur? __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Att filmen marknadsförs som "baserad på verkliga händelser" tycker jag personligen inte ska räcka som kriterium. Fargo är ett lysande exempel. Trots att den inleds med texten "based on a true story", så är handlingen helt påhittad. Texas Chainsaw Massacre är ytterligare ett exempel. Filmen är oerhört löst baserad på ett verkligt fall. I princip inget i filmen har dock hänt i verkligheten. Då är t.ex. Titanic och Pearl Harbor mer sanningsenliga, men jag tror ingen skulle klassa dem som verklighetsbaserade. Men jag har precis upptäckt ett bra kriterium som vi kan använda! Om filmen på IMDb har "Based On True Story" som keyword, får vi nog även på Filmpunkten lita på det. Då sållar man bort filmer som de jag tidigare nämnde som exempel. |
Vad är det för skillnad på gruppen "Maffia/Gangsters" och "Org. brottslighet"? |
Wildpalm får gärna förklara. __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
GB, vad är det första som du spontant kommer att tänka på då du hör ordet maffia/gangster? NYA grupper tillagda: - Baserad på verklig händelse - Inspirerad av verklig händelse - Slott/Borgar - Spöken (om vampyrer och varulvar finns så...) - Kampsport - Vikingar __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-03-05 00:13:13] [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-03-05 18:12:21] [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-03-09 12:57:57] |
NYTT som hänt/händer: - Fler och fler filmtips godkänns varje dag! - Så även Uppdateringar av befintliga filmtips! - IMDb Top250-gruppen fylls med flera filmer/dag och är nu uppe i 80/250 - Kristoffer har uppdaterat flera småbuggar de senaste 2 veckorna - Wildpalm jobbar stenhårt med både Guldpalmenvinnarna och Oscarsvinnarna + för att inte tala om fler posters på filmer + Filmpremiärdatum för hela året (så att förstasidan hela tiden ska vara uppdaterad/aktuell) - Vi kommer börja jobba med att lägga ut fler rena filmsideslänkar på specifika filmer på Wikipedia så att vi får fler träffar i sökmotorer samt fler beständiga besökare som blir medlemmar som stannar längre (främst på större filmer) - Jag jobbar mycket med att godkänna filmtips, uppdateringar, tillägg av posters och filmbilder. Men samtidigt mycket med alla de nya grupperna (ofta baserade mer eller mindre på keywords från IMDb - som vi ju har valt att ha som referens) Framöver finns det en hel del jobb med att uppdatera foton på flera skådespelare (senast i raden förärades Arnold Schwarzenegger med en bild igår). ==================================== Några speciella ganska akuta önskemål som ni önskar att Kristoffer kunda lägga till eller ordna fram som funktion på sajten närmaste tiden? __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Hatar att låta gnällig, jag tycker det är roligt med de nya grupperna som i bästa fall kan bidra med något nytt och bra till sajten. Men gruppen "Inspirerad av verklig händelse" ser jag som helt meningslös. Det blir en alldeles för luddig grupp. Här kan ju var och varannan film läggas in. Dessutom blir det en svår distinktion mellan gruppen "inspirerad..." och "baserad...". |
Då var grupppen "Oscarsvinnare" äntligen komplett. |
Bra, WP! GB, men jag har baserat den på vårt referensverk - IMDb, som tom. Du föreslog gällande "Baserad på..."!! Så jag tycker allt att det gäller om vi ser det där. __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
100 filmer av 250 fyllda i gruppen IMDb Top250! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Kommer gruppen Top250 till slut att bestå av 250 filmer, eller kommer det att finnas fler i den? IMDB top250 ändras ju ganska ofta och nya filmer tillkommer samtidigt som gamla försvinner. Kommer de gamla då att ligga kvar i gruppen även om de inte ligger på IMDB top250? __________________________ www.flock-air.com |
Jag har tänkt på detta också. 1. Ja, det kommer att vara fler filmer än 250 i gruppen eftersom det är som det är (att hålla stenkoll på vilka som hoppar in och ut är ett för stort och ganska onödigt arbete) 2. De gamla kommer nog i de flesta fall ligga kvar (egentligen skulle jag velat ha IMDb Top500, vilken ju också finns - och att ligga där är ju också ett tecken på god kvalité 3. Sen är det så här att många av just ca de sista 30 filmerna har en tendens att hoppa upp/in och ner/ur lista flera gånger. Dessa filmer har jag ganska bra koll på, och kommer låta vara kvar. 4. Sen gällande NYA filmer som ploppar upp där - dessa avvaktar jag med minst ca 1-2 månader, tills att man ser att den blir mer beständig på listan (som nu senast till ex. Nader Och Simin från Iran), innan jag addar dem till gruppen. 5. Sen kan jag tycka personligen att filmer som har legat väldigt länge (i flera år typ) på listan, men inte längre, att det inte gör nåt om de faktiskt finns med i denna grupp också. Så lite flytande måste denna allt få vara. --> Det är ju trots allt bra film som filmgruppen är till för att hitta i främsta hand! Inte att hela tiden vara super-up-to-date. MEN... 6. Självklart kan man ge förslag på filmer man upptäcker har varit utanför listan en väldigt lång tid, för att jag/vi ska kunna ta bort den. __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
NY grupp tillagd: - Drakar (under fantasifigurer) __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
NYA grupper tillagda: - Drakar (under fantasifigurer) - Road Movie __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
I Road Movie är det redan över 20 filmer! ANEKDOT: Bara som en rolig detalj kan jag berätta, i samband med att jag uppdaterar grupperna, att jag numera sedan sommaren 2010 bor granne i samma hus på Lidingö i Larsberg som författaren Ulf Stark (vars flera böcker har filmatiserats)!!! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
NYA grupper tillagda: - Drakar (under fantasifigurer) - Road Movie (redan över 20 filmer i) - Indianer - Hämnd - Katter Gruppen "Vikingar" fylls idag på! Bidra gärna med förslag antingen här ELLER på Facebook, så addar jag! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-03-15 17:39:47] [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-03-17 09:25:44] |
Vikingar har jag inga förslag på för tillfället. Däremot till gruppen "Tåg" om det går bra: Runaway Train (1985) Mot fort Humboldt (1975) Skenbart (2003) Atomic Train (1999) Snakes on a train (2006) Polarexpressen (2004) Främlingar på tåg (1951) har inte sett den, men det låter som att den passar här. The Darjeeling Limited (2007) __________________________ www.flock-air.com |
Ok, tack för all hjälp som går att få! Men har du kollat alltså så inga av dem redan finns i gruppen också? Tänkte ta tåg i helgen eller på måndag som dagens grupp! Idag fredag är det Drakar som gäller - kolla (om du kan komplettera med nån! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Hej 002 här kommer lite dragon-movies; Draktränaren (2010) Dungeons & Dragons (2000) Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God (2005) Drakdödaren (1981) Törnrosa (1959) George and the Dragon (2004) Det magiska svärdet (1998) Final Fantasy VII Advent Children (2004) D-War (2007) Dragon Fighter (2003) Spirited Away (2001) Alla monster skall förstöras (1968) Godzilla vs. King Ghidorah (1991) Godzilla: Final Wars (2004) Mulan (1998) Förtrollad (2007) The Hobbit (1977) Eragon (2006) Merlin (1998) Pagemaster - den magiska resan (1994) Willow (1988) Beowulf (2007) Fire & Ice (2008) - finns inte i FP databas; The Flight of Dragons (1982) Godzilla vs. Ghidorah the Three Headed Monster (1964) Invasion of Astro-Monster (1965) Godzilla vs. Gigan (1972) Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack (2001) __________________________ "There is no life in the void, only death" - Saron (Lord of the Rings) |
Coolers, Hook, bra! Jag borde visa Borr och Hook hur man kan tipsa om filmer till grupper under fliken FILM_Grupper...! Hook, filmtipsa om de där filmerna du föreslår inte finns i databasen, då! Så länge de är långfilmer så! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Jag har kollat så att de filmer jag tipsade om inte redan fanns i gruppen. Tyvärr känner jag inte till så många fler tåg filmer. Eller det beror ju på vilka filmer som får räknas in i gruppen. T ex finns det ju några James Bond som delvis utspelar sig på tåg. Kan man räkna med dessa? __________________________ www.flock-air.com |
Borr, absolut, det tycker jag - förstår vad du menar, har tänkt samma sak om just vissa Bond-filmer där flera tågresor har en central roll. -> En av dem är Octopussy (knivkastande dvärgar och atombomb ombord) Borr, i torsdags eftersökte jag på FB i min status Road Movies, igår fredag Drakar och idag lördag just Tåg!! Imorn får vi se vad jag väljer... PS. Tänk dessa ord ungefär som nyckelorden på IMDb! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-03-17 19:24:45] |
Gruppen Tåg, Road Movies och Drakar klara från min sida! Men tipsa gärna om fler filmer innehållandes dessa saker i så addar jag dem! Nu är HALVA IMDb Top250-gruppen klar, 125 filmer kvar...!! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-03-19 16:02:44] |
NYA GRUPPER: - Apor - Lejon Filmtips och Filminfo_Uppdateringar fortsätter dagligen att rättas. Kristoffer har för Markus och mej underlättat vårt jobb med jut detta ovan nu så att Uppdateringarna ska gå fortare, eftersom vi kan se om flera medlemmar tipsat om samma film nu direkt bredvid varandra. Förut låg de i kronologisk ordning och vi rättade dem varteftersom. Men det blir ju onödoigt erftersom flera, eller samma medlem, kan uppdatera om precis samma saker. Fortsätt gärna under Filmer_Grupper att tipsa om filmer som ni tycker saknas i (främst de tomma) grupperna! --> http://www.filmpunkten.se/tipsa_grupper.asp __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-03-22 18:13:42] [Inlägget redigerades av 002mateke 2012-03-22 18:14:00] |
Katter och Lejon ihopslaget till gemensamma gruppen Kattdjur som nu är väl fylld. |
NY GRUPP: - Film (dvs. varje film som hamnar i denna grupp handlar alltså på nåt sätt om film, metafilm på vetenskapligt språk) __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Varför kan inte gruppen få heta "Metafilm"? Tycker jag blir tydligare. |
Jo, i och för sig. Men problemet blir att jag hade i baktanken att även kunna inkludera filmer (om det finns sådana vill säga) där huvud- eller biroller har ett stort filmintresse och samlar på en massa filmrullar eller rekvisita. Typ. Hugo Cabret, som jag lade dr igår, är ett klockrent ex. på metafilm. Kanske även Nuovo Cinema Paradiso. Men vissa filmer som innefattar film i handlingen känner jag blir något otydliga. Ni får gärna uttrycka er om saken med. Vad tycker ni? __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Grattis, FP, lagom till jubileumet i december har våran databas nu passerat 80 000 + strecket vad gäller antalet skådespelare/regissörer! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Jag tycker att en gruppnamnet "Film" är dåligt just på grund av att det är otydligt vad som avses. "Metafilm" (gärna med en beskrivning av vad det innebär när man går in på gruppen, eftersom det är ett bökigt ord) är bättre. Filmer som inkluderar "filmintresse" känns onödiga att ha i en egen grupp. My opinion. |