Jag undrar om det finns risk för betygsinflation så filmer får för höga poäng. Det är svårt att veta hur man bör tänka. Kanske tänker vi också olika. De flesta tror jag söker och poängsätter filmer de verkligen gillar, andra kanske kastar sig över de filmer som råkar komma på tapeten. Själv har jag nog tendensen att söka upp de filmer jag tycker är bra även om jag inte försitter chansen att ge magplask som Göta Kanal ett tjuvnyp om den filmen dyker upp i mitt synfält. Det vore kul att veta hur betygssnittet är på alla filmer ihop. Vet ledningen det? Och hur ska vi tänka när vi sätter betyg, ska vi i bakhuvet föreställa oss en klockformad Bellkurva så ett betyg mellan fyra och fem är mycket mer sällsynt än ett betyg mellan tre och fyra, eller skall vi sträva efter att fördela våra betyg rakt proportionellt på skalan? Hälsningar Gunnar Bergquist [Inlägget redigerades av Gunnar Bergquist 2011-02-06 04:34:30] |
mycke bra diskussion. Funderat på detta tidigare. För min egen del anser jag att 5:a ska vara ett mycket sällsynt betyg, __________________________ AUkie >> Gold_Hero |
Vill minnas att skolans gamla betygsystem skulle fördelas enligt. Betyg : 1 och 5 - 7% Betyg 2 och 4: - 24% Betyg 3: resten (38 %), och det känns väl, trots allt, inte helt tokigt att eftersträva, tycker jag i alla fall. |
Jag är lärare. Detta system, C12, är högst tokigt, orättvist och diskriminerande! Det var därför man tog bort det!!! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Jag struntar fullständigt i slutresultatet. Jag har mitt betygssystem och tänker fortsätta med det. |
Orättvist och diskriminerande, och högst tokigt ? Förklara dig. Uppenbarligen räckte inte tokigt, utan var tvunget att förstärkas. För säkerhets skull följde LÄRAREN upp det med tre utropstecken, jag tror inte fler kommentarer behövs. |
002mateke menade nog att betygssystemet är tokigt, orättvist och diskriminerande i skolsammanhang. I filmsammanhang är det enligt mig varken orättvist eller diskriminerande, men forfarande tokigt. |
Spelar inte så värst stor roll. Är det en film jag är osäker kring så kollar jag alltid vilka som kommenterat och hur. __________________________ He used to fuck movie stars and sniff coke in his dreams. |
*gilla toxics inlägg* __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
"Fortfarande tokigt", jamen det är ju ett strålande motargument. Grundfrågan om betygsinflation får väl då anses besvarad. |
Kände inte att jag behövde ett motargument då du inte hade argument för att systemet är bra. Det är tokigt att förvrida sina filmbetyg för att man "redan satt för många femmor" osv... |
Jag skulle nog säga att alla har sitt sätt att uttrycka sig när det kommer till betyg. Jag sätter väldigt sällan femmor eftersom jag anser en femma vara ett sätt att uttrycka hur mycket jag tycker om vad filmen handlar om, hur den är gjord och hur bra skådespeleriet är i grunden. För övrigt så har jag nog satt som mest 2or och 3or eftersom jag ser filmer regelbundet inte för någon annan skulle utan för mitt eget nöje. Om då filmen inte lever upp till mitt tyckande så blir då betyget mindre eftersom jag anser att filmen kanske inte var värd att se eller ses en gång till. Förstår dock inte vad denna diskunion gäller, ser ingen mening i att ideligen kommentera hur man skriver och hur andra tycker och känner för att sätt för betyg. Alla har vi våra sätt och om man har en bakgrund eller ej att sätta det betyget så har varken jag eller du (ni) större rätt att ifrågasätta andras tyckande. PS det är sent och jag svamlar på som en koffein fylld nunna så ta det med en nypa salt. __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
Hela grejen med Filmpunkten är väl att tipsa användarna om bra filmer. Jag förstår hur ni menar, vissa användare som precis blivit medlemmar söker efter de filmer de sett den senaste veckan och sätter antingen en etta eller en femma. Inte för att vara fördomsfull, men det verkar ju inte helt ovanligt att filmer med flickidoler får bättre betyg än de borde, just på grund av en skådespelares utseende. Då kan snittbeyget kanske tänkas bli lite missvisande, men överlag tror jag inte att detta påverkar så mycket. Det räcker oftast med att läsa kommentarerna till en film för att lägga märke till om filmen är "seriöst" betygsatt eller inte. Och hela tänket med att snittet måste ligga precis i mitten är ju helt befängt. Själv har jag ett betygsnitt på 3,2. Det tyder väl på att FP har funkat och gett mig tips på bra filmer. Jag brukar nästan alltid kolla upp filmer här innan jag ser dem. Jag menar, jag tittar ju inte på en massa dåliga filmer för att sänka mitt betygssnitt till 3,0. Då ser jag hellre bra filmer och höjer till 3,3. __________________________ www.flock-air.com [Inlägget redigerades av Borr 2011-02-10 03:38:43] |
Gunnar Bergquist, som väckte frågan, blev nog inte ett dugg klokare, inte jag heller för den delen. |
"Jag menar, jag tittar ju inte på en massa dåliga filmer för att sänka mitt betygssnitt till 3,0. Då ser jag hellre bra filmer och höjer till 3,3." *gilla* Helt korrekt, Borr! __________________________ "The cinema is an invention without a future." // Louis Lumière Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Jag känner inte att jag bryr mig alls vad mitt betygsnitt är (visserligen så har jag slutat betygsätta här på Filmpunkten, men på filmtipset) och vem i den övriga cyberrymden bryr sig vad mitt snitt är? Jag vet själv att jag sett många dåliga filmer, jag vet också att jag sett en hel del bra, varför ska man skita i att betygsätta en film man tycker är dålig bara för att höja sitt snitt? Sedan finns det ju anledningar till att man väljer att se dålig film, dels att man vill vidga sina vyer, dels så är det en film flick-/pojkvännen gillar eller så kan det vara att någon annan i sällskapet valt film. Omöjligt att undgå dålig film, varför inte betygsätta den? Jag tycker ni tänker för mycket på statistik, jag går aldrig efter vad andra gett en film, ser jag att genomsnittet är 2 i betyg och jag finner handlingen intressant, då ser jag på den. Finns massa filmer som har 5 i snittbetyg som inte ens intresserar mig. |
Bästa C12. Nä, jag blev inte så mycket klokare, men tycker nog att du (och någon mer) har rätt i att både femmor och ettor bör vara sällsynta. Bellkurva! |