Handling: Hon växte upp i en fattig fiskarfamilj. Som nioåring såldes hon av sin far till ett berömt geishahus i Kyoto. Under flera år tränades hon i musik och dans för att kunna behaga rika män. Efter Arthur Goldens hyllade roman med samma namn.
Fakta: | |||
---|
Senaste recensionerna
Sweet_Jenny
gav betyget:
En fantastisk bra film. Romatiskt drama... Slutet överträffar all drama filmer! Den bästa romantiska filmen jag har sett, om ni ser den kommer ni förstå, kan inte säga mer. Den kanske var lite långdragen, man måste verkligen tycka om drama filmer för att se den här.
wildpalm
gav betyget:
Det känns alltid lite tungt att ge sig an en film med en titel som lyder ungefär som denna. Man lär vara i rätt stämning. Som tur var så var jag det när jag beslutade mig för att se den här kritikerrosade filmen. Och nöjd blev jag. Det är en oerhört vacker och berörande berättelse. Ziyi Zhang är dessutom komplett oemotståndlig. Ett litet mästerverk!
Zirgo
gav betyget:
En mycket vacker film med ett bra manus. Aldrig har livet som geisha berättats på ett så känslorörande vis. Jag har ingen aning om hur mycket historiskt riktig filmen försöker framhäva sig som men innehållet känns genuint och troligt. Jag anser att filmen är en 4:a.
Mattias15
gav betyget:
En grundhistoria som inte tilltalar mig riktigt, men det utvecklar sig rätt så bra. Kärleks historien är komplicerad och bra, och det är intressant att få sig en historielektion i att vara en Geisha. Men jag tycker inte att dem lyckas med att få fram sitt budskap med att det skulle vara så graciöst, hemligt och magiskt att vara en Geisha. För mig verkade det vara ett vanligt slitsamt jobb, med enda skillnaden att Geishor har vackra kläder på sig. Nu överdriver jag rejält men jag fattar att dem var i underhållningsbranchen.
Vackert foto och musik är det, och Ziyi Zhang är verligen vacker. Det är dem starka sidorna i den här filmen. Jag tycker även man lyckas med slutet som är stillsamt och vackert. Men jag saknar det där extra ingrediensen och kryddan, kanske lite mer explosiv musik till känslomässiga scener. Stark trea.
bodybutter
gav betyget:
En oerhört bra film. Den är verkligen värd att se. Väldigt känslomässigt stark. Kan bli långtråkig här och där, men den är helt klart värd din tid.
Rymdis
gav betyget:
Enmycket bra film som, även om jag tycker att den verkar romantisera en del, visar upp sorgliga livsöden i ett mycket kallt och hårt samhälle på väg mot kollaps. Ändå lyckas de flesta av filmens kvinnor hålla sig uppe på något vis, vilket är imponerande under sådana omständigheter.
En stark fyra.
Extaza
gav betyget:
Oj vilken film. Jag satt som fastnaglad hela filmen igenom.. en riktigt lyckad filmatisering. Otroligt vackra miljöer och karaktärer. En stark 4a.