Handling:
Memories består av tre stycken kortfilmer.
”Magnetic Rose” handlar om två rymdfarare som tar emot ett nödanrop och dras in i en storslagen värld skapad av en kvinnas minnen.
I ”Stink Bomb” förvandlar en ung kemist av misstag sig själv till ett ohyggligt biologiskt vapen som sätter kurs mot Tokyo.
”Cannon Fodder” skildrar vardagen i en stad som existerar enbart i syfte att avfyra kanoner mot en okänd fiende.
Fakta: | |||
---|
Senaste recensionerna
Goliatbagge
gav betyget:
Det här är en film bestående av tre kortfilmer med temat "minnen". De tre delarna är väldigt olika till sin karaktär, men har alla sin charm. Den första delen är vackrast och påminner om Solaris fast med lite mer skräckinslag. Känslan av att handlingen står still och att jag har sett det förut hindrar den från att nå de riktiga höjderna. Den andra delen om en stinkbomb som tar kål på alla runt omkring sig är den jag finner sämst i trojkan. Tämligen intetsägande och mest bisarr. Den sista delen är också speciell och kanske den jag gillade mest. Framför allt gillar jag de smått komiska undertonerna som fungerar som stark kritik mot hur propaganda används i krigsländer. Summa summarum blir det en stark tvåa.
Zirgo
gav betyget:
En minnesvärd och uppskattad resa genom tre olika avsnitt där den första delen slår bäst för sin seriösa del, del två för sin underhållande del och den sista delen för sin intressanta skildring av en värld där principen säkert skulle kunna existera även i dagens samhälle.
Väl värd en trea!
Xenomorph
gav betyget:
Tre riktigt bra kortfilmer. Bäst är den sista delen. Den första och sista är mer seriösa än del 2 (Stink Bomb) som dock är den klart mest underhållande delen.
Mycket vackra anime filmer som också är tänkvärda. Starkt rekommenderat.