Handling: När andra förbereder sig inför julfirandet, går den högljudde Cross (Bill Murray) fram som en ångvält bland sina medarbetare. Han driver dem till vansinnets brant, allt för att öka företagets vinst. Men en dag får han sitt straff, tre spökklädda figurer hälsar på för att ge honom en läxa...
Fakta: | |||
En julsaga (2009) |
Mest populära recensionen
tessan81
gav betyget:
Charles Dickens klassiker iklädd axelvaddar och pudelfrisyr. Mycket underhållande tolkning av sagan där Frank Cross; snål och elak naturligtvis, driver en tv-station. Murray är lysande i huvudrollen och det finns en charm och timing i manus som ger den här julfilmen helt rätt känsla, utan att för den delen skoja bort det viktiga budskapet om nödvändig medmänsklighet och empati. Trots att hela historiens upplägg är klart för oss så finns här en rolig oförutsägbarhet. Carol Kane är t ex helt fantastisk som "ghost of christmas present."
Stark fyra!
Senaste recensionerna
tessan81
Stark fyra!
Emiam
3+/5
Haha! Trodde jag sett denna tills jag såg den på Viaplay i nov 2021. Härlig film, men inget mästerverk. Kul med en funny touch av Dickens historia och Murrey är som klippt och skuren för rollen. Förvånansvärt ej minnesvärd (jag glömmer en del scener snabbt) och lär nog faktiskt inte se om den. :)
a_queer_star
Ingen bra "Scrooged" film... ska väl va lite rolig sådär, men näää får 1:a
Lepre
gav betyget:
Smått kul med Bill Murray, som alltid är bra. Här i en annorlunda nyversion av Charles Dickens "En Julsaga", vi vet alla hur den berättelsen är och alla versioner är varandra lika, fast Scrooged sticker ut en hel del. Mest med tanke på att Bill Murray spelar Ebenezer Scrooge typen och han är mer rolig än han är tragisk och elak. Det urartar mot slutet och det gillade jag inte, men det är kul innan, under filmen.
The_Shaolin
gav betyget:
Bill Muray är den sämsta Scrooge kopian jag har sett. Han kan inte spela sur, buttrig och ond. Genom hela filmen när han ska vara "elak" så vill man mest bara skratta. Inte av humor men för att det är så skrattretande patetiskt. Den enda gången Bill Murray verkligen lyser upp är i slutet när Scrooge ska vara snäll. Och det är ju enda känslan han kan spela. Han är ju komiker. Vill du se en seriös verison? Se En Julsaga från 1984 med George C. Scott! DÄR har du originalet och den äkta Scrooge!
NHL
gav betyget:
Den är lite 'goofy' men Bill Murray gör bra ifrån sig. Riktigt hyggliga effekter för att vara från 1988.