Freakdemon

Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,5
(2 betyg)

Handling: Det här är en svensk skräckis producerad i dom norrländska skogarna.
Några personer som är på väg till en fest får fel på bilen och tvingas fortsätta till fots. På vägen hindras dom av en demon som gör att en av killarna i gruppen börjar slå ihjäl alla andra. Dom överlevande hittar så småningom en gammal stuga där dom tar skydd men hur länge ska det dröja innan den onde hittar dom igen?

Fakta:
År: 2000
Regissör: André Lundgren Joakim Lundgren
Originaltitel: Besatt
Ursprungsland: Sverige
Längd: 00:37 (originalversion), 00:34 (video release)
Medverkande:

Senaste recensionerna

Rahkonen
gav betyget:

Det är tydligt att man har varit inspirerad av klassikern Evil Dead vad gäller miljöerna och stugan och filmens huvudtema. Det är mycket blod och våld i filmen och det märks att det är effekterna som man satsat mest på men den övriga produktionen verkar tyvärr ha fått lida. Skådespelarna verkar inte ha fått förbereda sig det minsta och det är verkligen inte världsklass på regin. Dialogen är utomordentligt dålig och det blir inte bättre av att ljudet på talet är irriterande lågt många tillfällen. Men man kanske inte bör förvänta sig så mycket av en nollbudgetfilm. Musiken däremot är bra. Ett syntrockigt soundtrack med melodier som lätt fastnar. En annan sak som är nämnvärd är att den är filmad rätt snyggt i några scener med ett antal kreativa kameraåkningar.

Trots mina negativa kommentarer så finner jag filmen kul för stunden och den lyckas relativt bra med att hålla intresset uppe i 34 minuter. Det kanske beror på att jag är avtrubbad sen förut och gillar allt som har med b-skräck att göra. Det är inget mästerverk men vill man se billig gore så kan man inte klaga för slutscenen är en orgie av blod. Det finns ju inte direkt många svenska filmer av den här stilen så man ska vara glad för det lilla som finns.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 7961
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: