Fest i byn

Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,1
(8 betyg)

Handling: I den lilla franska byn förbereder man sig för fest. Ett kringresande tivoli anländer. En tältbio monteras upp. Och det är här som byns brevbärare storögt bevittnar en skrytfilm om det amerikanska postverket. Våghalsiga akrobater virvlar förbi och sprider sin post medels flygplan och motorcykel. Snabbt bestämmer han sig. Han ska effektivisera postbärandet - "The American Way"! På sin skraltiga cykel inleds en rad halsbrytande strapatser, lika kaotiska som älskvärda. Bland annat trampar han rätt in i tätklungan på Tour de France.

Fakta:
År: 1949
Regissör: Jacques Tati
Originaltitel: Jour de fête
Alternativ titel:Holiday
Alternativ titel:The Big Day
Ursprungsland: Frankrike
Längd: 01:26, 01:20 (Argentina), 01:19 (Tyskland)
Medverkande:
Maine Vallée

Senaste recensionerna

Magic
gav betyget:

Tati kan vara tjatig men den här är annorlunda, väldigt rolig. Minus för bristfällig kvalite på både ljud bild emellanåt. Har bara sett färgvarianten som inte kunde framkallas förrän nästan 50 år efter att den spelades in. Kuriosa: Filmen spelats in med dubblerad kamerauppsättning i färg och svartvitt samtidigt. Svag 4a.

carlstrom
gav betyget:

Trevlig och mysig komedi. Bitvis makalöst kul men ibland uppfattas inte skämten riktigt pga lite fel val av bildutsnitt. Men som helhet förtjänar den en stark trea. Innan filmen hade jag ganska höga förväntningar och nyfikenhet kan tillägas, som infriades.

Hilts
gav betyget:

Jag har aldrig älskat Tati, men denna film är en av hans bättre filmer. Den känns mera underhållande.

NHL
gav betyget:

Lite trevande början men sedan tar filmen fart och är riktigt underhållande. Smågemytlig stämning genom hela filmen. Den färgrestaurerade versionen blev riktigt lyckad. Stark 3:a

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 7602
Filmen är svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: