Handling: En ung kvinna blir kär i en pianospelare från Prag. Efter en natt tillsammans åker pianospelaren tillbaka sin hemstad. En tid därefter besöker kvinnan honom och hans föräldrar i Prag.
Fakta: | |||
År: | 1965 | ||
Regissör: | Milos Forman | ||
Originaltitel: | Lásky jedné plavovlásky | Alternativ titel: | A Blonde in Love (USA) | Alternativ titel: | The Loves of a Blonde (USA) |
Ursprungsland: | Tjeckoslovakien | ||
---|
Senaste recensionerna
carlstrom
gav betyget:
Väldigt human och skön humor som lätt förankras med verkligheten. Som många säger så är "säng" scenen väldigt rolig men tyckte själv att scenen då en av dem misslyckade raggarna tappar sin ring är roligast. Sedan är pappan en skön karaktär. Kul att se Forman innan han kom till Hollywood.
Hilts
gav betyget:
Håller med Czechflash. Scenen då pianisten delar säng med morsan och farsan var mycket bra och enligt min mening mycket rolig. Annars så tyckte jag filmen var lite oengagerande och tunn.
Betyget blir en svag trea.
Czechflash
gav betyget:
Rolig, varm och gemytlig film som har en underbar scen när pianisten, som bor hemma hos sina föräldrar, måste sova tillsammans med föräldrarna i deras stora säng. Känns improviserat, men fungerar därför desto bättre. Typiskt tjeckiskt och mysigt.
Xenomorph
gav betyget:
En mycket rolig komedi med stor igenkänningsfaktor. Väldigt mycket högre kvalité på denna än alla amerikanska romantiska komedier.