Fångläger 17

Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,6
(18 betyg)

Handling: Under andra världskriget hamnar en grupp soldater i det ökända tyska fånglägret Stalag 17. De tillbringar större delen av tiden med att fundera ut hur de ska kunna hjälpa varandra att fly. När två fångar dödas vid ett flyktförsök förstår det att det finns en spion ibland dem.

Fakta:

Fler personer

Mest populära recensionen

Hilts
gav betyget:

Jag hade väntat mig mera av denna film. ibland var den bara för tramsig och barnslig. Ville ha mera spänning och nerv. Holden var dock givetvis ball, men Billy Wilder har gjort mycket bättre filmer.

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

En stabil 3 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Låg vid titten 20120523 på plats 215 på IMDb Top250, vilket jag inte håller med om att den förtjänar. Hade förväntat mej klart mer av denna film.

Hilts

Goliatbagge
gav betyget:

Jag brukar charmas av Billy Wilders filmer och det här är inget undantag även om den inte hamnar bland favoriterna. Framför allt är de komiska inslagen sköna och de roligaste karaktärerna är utan tvekan den efterblivne Animal och den tyske sergeanten Schulz. Ska inte tas på för stort allvar, men hjärtat finns där och så är det faktiskt lite spännande att få reda på vem spionen är.

carlstrom
gav betyget:

Världens mest underhållande film förtjänar sin fyra. Efter en omtitt blev den lite väl mycket kanske, men det är absolut en film man inte får missa. Wilder hade kunskapen att underhålla med spänning samt komik i sina filmer.

Czechflash
gav betyget:

En film i stil med Den stora flykten. Bra skådespelarensemble tillför mycket samtidigt som filmen har en del humor som passar in bra. En klassiker fler borde se.

NHL
gav betyget:

En gammal god klassiker som håller än. Bra skådisar rakt igenom. Ett allvarligt ämne som man tacklar med en del underliggande humor.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 6937
Filmen är svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: