Handling: Jean-Michel Basquiat slår igenom som graffitimålare vid 19-års ålder. Han får Andy Warhol som sin beskyddare och blir en av världens mest framgångsrika, kontroversiella och glamorösa konstnärer. Basquiat målar utifrån sina känslor och drömmer om att stabilisera förhållandet till sin flickvän. Han plågas dock av självdestruktivitet och tror egentligen inte på måleriet som sin livsform.
Fakta: | |||
---|
Senaste recensionerna
kalles
gav betyget:
En av dom vackraste och mest inspirerande filmerna jag någonsin sett, Jeffrey Wright är fasansfullt bra och borde vara en av filmbranchens giganter.
Stjärnspäckat med skådisar som Bowie, Forlani, Walken, Dafoe, Hopper, Del Toro och Oldman, och alla är i sitt esse..
Öppningsscenen är grymt bra och musiken är klockren rakt igenom.
Historien är väldigt intressant, Basquiat var en otroligt häftig konstnär..
Bowie borde ha fått en Oscar för sin briljanta tolkning av Andy Warhol..
Enda minuset är att filmen kunde ha varit nån timme längre och gjort en ännu djupare dyknning in i Jean-Michel Basquiats korta men händelserika liv..
Xenomorph
gav betyget:
Den här filmen är fylld av stora skådespelare i små roller. Willem Dafoe och Christopher Walken är med i en scen vardera, Dennis Hopper och Del Toro är med lite mer. Skådespelarinsatserna gör filmen till en trea, annars ganska ointressant om man inte är konstintresserad.