Handling:
Den unge och vilde Cheng (Bruce Lee) skickas till sin morbror i Bangkok för att starta ett nytt liv. Men först måste han avlägga ett heligt löfte inför sin mor: att aldrig mer använda våld.
Cheng får anställning på samma fabrik som sina kusiner. Men snart upptäcker de att fabriken bara är en täckmantel, och att deras chef är ledaren för ett gigantiskt knark- och bordellsyndikat som skyddas av otaliga Kung Fu-experter. Kusinerna mördas brutalt och Chengs flickvän kidnappas för att tvinga honom till tystnad. Nu får han låta nävarna tala istället!
Men löftet till hans mor, då? Äh, glöm det!
Är den första filmen i raden av succéer som gjorde Bruce Lee till superstjärna och drog igång en Kung Fu-våg över hela världen. Manuset är skrivet av Bruce Lee själv och regissören Wei Lo, som också gjorde Bruce Lee's 'Fist of Fury'.
Senaste recensionerna
freddyvonmetal
gav betyget:
brucan första film va sämst och jag såg den med dubbning och det störde mej hela tiden och det e så seeg film
Shining_pearl_
gav betyget:
Okej till en början, sedan började helvetet braka loss. Inget för mig, usch vilka hemska fajtingscener!
Hilts
gav betyget:
Sedvanlig Bruce Lee rulle med ett mediokert manus. Fightingscenerna är dock sevärda. En svag trea i betyg.
NHL
gav betyget:
Manuset och skådespeleriet är inte mycket att hurra för, men Bruce Lees karisma höjer filmen. Kungen av martial arts bjuder på snygg fightkoreografi. Man vill se ännu mer av Bruce. Inte hans bästa, dock värd och se för alla som gillar Bruce Lee. 2,5 i betyg. Ligger även inne under sitt rätta namn "Fist of Fury".