Handling: Adam och Amanda är ett gift par, han är åklagare och hon är försvarsadvokat. De blir motståndare i rättssalen när de båda engageras i ett äktenskapsdrama.
Fakta: | |||
---|
Senaste recensionerna
Borr
gav betyget:
Jag tycker att de sista 45 minutrarna är de bästa. Dessa fylls till största del upp av rättegången som är det intressanta i filmen. Den första timmen är inte riktigt lika intressant, men funkar ändå bra som "transportsträcka".
Bra skådespel av huvudrollsinnehavarna.
starchild
gav betyget:
Spencer Tracy och Katherine Hepburn i högform. Ett filmiskt radarpar som är svåröverträffade.
NHL
gav betyget:
Känns inte som någon renodlad komedi. Väldigt subtil humor för det mesta. Har dock sina ljuspunkter. Jag skrattade riktigt ordentligt när mannen blev korsförhörd i rättsalen. Fint samspel mellan Tracy & Hepburn. Mycket bra manus. 3,5 i betyg.
Elisabet
gav betyget:
Rätt rolig må-bra-film, med bra skådespelare, framför allt Spencer Tracy, som aldrig gjorde nåt dåligt. Han och Katherine Hepburn, som blev ett par på riktigt, spelar mot varandra, som åklagare, resp. advokat i samma mål. Finurligt tänkt. Bra historia. Och för en gångs skull är en kvinna i en film inte bara ett vackert bihang; här här hon skärpt och i klass med sin lite tjurige make.